du läser...
Ny - Sveriges Radio

Ny korrespondent i Danmark en av flera ändringar i Norden

David Rasmuson blir ny korrespondent i Köpenhamn. Samtidigt förlängs uppdragen för flera medarbetare i Norden och i Ekots riksnätverk. Ny rikskorrespondent på Ekot för Västsverige blir Victor Jensen som ersätter Joel Wendle.

David Rasmuson blir ny korrespondent i Köpenhamn. Samtidigt förlängs uppdragen för flera medarbetare i Norden och i Ekots riksnätverk. Ny rikskorrespondent på Ekot för Västsverige blir Victor Jensen som ersätter Joel Wendle.

David Rasmusson blir Sveriges Radios nya korrespondent i Danmark från 1 september 2017 när han ersätter Samuel Larsson som tidigare utsetts till ny Afrikakorrespondent. David har arbetat på SR sedan 2003. Varit reporter och senaste sex åren agendachef på P4 Malmöhus. Men även jobbat som rikskorrespondent samt producent på Ekot. David har också vikarierat som utrikeskorrespondent vid två tillfällen. I Bryssel 2011 samt i Rwanda 2016.

– David Rasmusson är en erfaren reporter med stor kunskap om bevakningsområdet och en personlig berättare. Det känns väldigt roligt att få välkomna honom till korrespondentuppdraget, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg .

– Jag ser med spänning fram emot uppdraget. Danmark är ett av de länder vi har mest utbyte med och särskilt för oss boende i Södra Sverige är det en enormt viktig partner. Likheterna mellan våra länder är väldigt stora, men det är också spännande att få spegla de skillnader som finns, säger David Rasmusson .

Uppdraget för Sveriges Radios nuvarande Nordenkorrespondent, Jens Möller, förlängs samtidigt. Jens Möller fortsätter att bevaka Norge och Island med placering i Göteborg

Även på hemmaplan är det klart med förändringar i nätverket av rikskorrespondenter på Ekot. Victor Jensen ersätter Joel Wendle för att tillsammans med Carina Holmberg, som förlänger sitt uppdrag, rapportera från Västsverige i Ekot.

– Rikskorrespondenterna är oerhört viktiga för Ekots journalistik och för möjligheten att spegla hela Sverige. Med de här rekryteringarna får vi även fortsatt ett väldigt kompetent och erfaret team och jag vill särskilt välkomna vår nye rikskorrespondent Victor Jensen till Ekot, säger Tove Svenonius , inrikeschef på Ekot.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: