du läser...
Ny - TV 3, Ny - Viaplay, Ny -Viasat

SVERIGES FÖRSTA DIREKTSÄNDA TV-GALA TILL FÖRMÅN FÖR DIABETES SÄNDS DEN 14 NOVEMBER PÅ TV3, VIAFREE OCH VIAPLAY

logga samarbete MTG/Diabetesförbundet

logga samarbete MTG/Diabetesförbundet

I april berättade MTG och Svenska Diabetesförbundet om sitt nya samarbete där MTG upplåter kommersiellt utrymme i sina svenska TV- och radiokanaler samt i Viafree till förmån för information om diabetes och vad man kan göra för att bidra. Samtidigt annonserades också planen att producera och sända en årlig insamlingsgala. Nu är det klart att galan, som kommer att vara en samproduktion mellan MTG-ägda Nice One och Baluba, kommer att direktsändas på TV3, på Viaplay och i Viafree från Grand Hôtel och Vinterträdgården i Stockholm på Världsdiabetesdagen den 14 november.

– Vi är enormt stolta över att stå bakom Sveriges första TV-sända diabetesgala. Genom en diabetesgala vill vi inte bara samla in pengar till den livsviktiga forskningen, utan även slå hål på myter och sprida kunskap om en av våra allra största folksjukdomar, säger Anders Jensen, EVP MTG AB och VD för MTG Sverige.

Runt 450 000 personer i Sverige lever idag med diabetes. Den stora merparten har typ 2-diabetes och runt 50 000 människor lever med typ 1-diabetes varav många barn och unga. Diabetes kan vara en mycket farlig sjukdom och många frågetecken finns fortfarande kvar kring uppkomst och botemedel.

Nu kommer en gala som uppmärksammar sjukdomen alltså att tv-sändas i Sverige för allra första gången. De insamlade pengarna kommer oavkortat att gå till forskning och kunskapsspridning om sjukdomen.

– Genom att sända en gala på TV3, Viaplay och Viafree ger vi diabetes en plattform som sjukdomen tidigare saknat i Sverige, och vår förhoppning är så klart att det leder till att fler får upp ögonen för sjukdomen men även att de som lever med diabetes varje dag känner sig sedda, uppmärksammade och stärkta. Det kommer att bli en glittrande kväll där ämnets allvar och människors egna berättelser kommer blandas med musik och underhållning, säger Anders Jensen.

– Den 14 november är alltid en viktig dag för alla som på ett eller annat sätt är drabbade av diabetes, men i år kommer vi se till att den här dagen blir något alldeles extra. Vi ser fram emot att äntligen få skapa den insamlingsgala som alla som är direkt eller indirekt drabbade av diabetes är värda, och inte minst att samla in de extra medel som krävs på vägen mot att lösa gåtan kring diabetes, säger Cecilia Gomez, förbundsdirektör på Svenska Diabetesförbundet.

Programledare och artister kommer att annonseras närmare galan som direktsänds i TV3, Viafree och Viaplay klockan 20.00 den 14 november.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: