du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Anne Lundberg på resa med kocken Paul Svensson

Landgång är tillbaka, programmet där Anne Lundberg provar ny mat och besöker spännande miljöer världen över. Nytt för i år är att Anne har tagit med sig en egen kock på resorna, nämligen Paul Svensson. Tillsammans ger de sig ut i hemliga dalar på Inkaleden i Peru, dyker med delfiner i Moçambique och går på övning med fjälljägarna på Kebnekaise. Bland annat.

Paul Svensson och Anne Lundberg Foto: SVT

Paul Svensson och Anne Lundberg Foto: SVT

– Mötena med alla dessa människor som vi träffat på resan har gett mig oerhört mycket, säger Paul Svensson. Människorna och deras kopplingar till mat; jag kommer aldrig att glömma dem. Och att dessutom få dela resan med Anne, och att genom henne få ta del av det journalistiska perspektivet, har varit mycket spännande och lärorikt för mig.

I Landgång letar Anne och Paul efter unika platser i världen för att ta reda på vad maten berättar om hur det är att leva där. I det inledande programmet är de på väg till Machu Picchu i Peru, av många ansedd som världens vackraste plats. Det blir inte helt enkelt att nå inkaruinerna, eftersom de måste ta sig dit till fots längs en bortglömd del av Inkaleden och genom ett storslaget, men också helt öde, landskap i Anderna.

I avsnitt två reser de till Egypten och hoppas hitta en orörd grav från faraonernas tid. Men Egypten är inte bara spännande dåtid utan också kaotisk nutid. I det tredje programmet bär det av mot Sveriges högsta punkt, Kebnekaises sydtopp, tillsammans med elitsoldaterna från Arméns jägarbataljon. Eller rättare sagt; Anne är ensam, för Paul är försvunnen. Men innan hon får följa med Jägarna på själva toppstigningen måste Anne bevisa att hon håller måttet! I de tre avslutande programmen besöks Neapel i Italien, Moçambique och Kuba.

Paul Svensson är kock, föreläsare och krögare från Helsingborg. År 2003 kom han på en hedrande femteplats i kock-VM i Lyon och har varit kreativ ledare för flera toppkrogar. Han har också kunnat ses i tv-program i både Sverige och Finland. Till exempel har han medverkat i Gomorron Sverige och i det finska livsstilsprogrammet Strömsö som har sänts på SVT. Han var också en av kockarna i TV4-programmet Matakuten som fokuserade på skolmaten i den svenska grundskolan.

Sändning i SVT1 och SVT Play torsdag 17 augusti kl 20.00: Landgång (1:6)

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: