du läser...
Pr - TV 3

PRESSINFO MTG SPORT: STOR PREMIER LEAGUE-PREMIÄR MED TVÅ NYA MAGASIN

I helgen är världens populäraste fotbollsliga tillbaka. Viasat Sport Premium HD och Viaplay blir huvudkanaler för Premier League-satsningen.
Men första omgången sammanfaller även med premiären av TV3:s nya eftermiddagsmagasin Sportlördag, som sänder Chelseas första steg mot ett eventuellt titelförsvar.
– Det här är en perfekt kickoff för vår nya TV3-satsning. MTG har ett extremt starkt premiumutbud som vi också vill visa upp i TV3 på kontinuerlig basis, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Snart är spekulationerna över och Premier League kan börja ge svaren på fansens alla frågor.
– Jag tycker Manchester United har något riktigt bra på gång. José Mourinho har börjat sätta sin prägel på laget och Romelu Lukaku är perfekt skapt för Premier League. Sedan tror jag mer på Arsenal än vad jag gjort de senaste åren, med Alexandre Lacazette känns det som de äntligen spenderat lite, säger Jonas Olsson som efter nio år i West Bromwich återvände till Sverige i våras och nu kommer ta plats som expert i MTG Sports Premier League-studio.
Den förre landslagsbacken kommer att medverka så mycket som hans egen fotbollskarriär i Djurgården tillåter.
Och han medger att han delvis saknar England och Premier League.
– Jag trivs jättebra här, men det är verkligen en speciell nerv i Premier League. Alla känner till ligan, alla har ett lag och du känner verkligen att du är på den största fotbollsscenen.
Något som han tror kommer att bli påtagligt för Man Uniteds svenska nyförvärv Victor Nilsson-Lindelöf.
– Pressen kan vara tuff. Alla har åsikter, många har en stor kunskap och du är verkligen i fokus hela tiden, i synnerhet om du är i någon av storklubbarna, säger Olsson och fortsätter:
– Som mittback kommer han att ställas inför nya utmaningar varje vecka. Till skillnad från andra ligor så är Premier League mer irrationell. Vissa lag spelar till exempel med stora targets medan andra med mindre spelare som djupledshot. Och det finns inga enkla matcher, utan man måste vara påslagen varje sekund annars blir man straffad. Men Mourinho har spelat Victor hela försäsongen och velat signa honom de senaste säsongerna, så det är en spelare han tror på.

Nio års erfarenhet
Olsson hoppas i sin roll kunna förmedla ett exklusivt inside-perspektiv från Premier League.
– Jag har ju nio års erfarenhet av ligan, har levt i den världen och vet hur det funkar. Sedan följer jag fortfarande med vad som händer och har bra kontakt med gamla lagkompisar.
Olssons expertkollega Martin Åslund kommer också ta mer plats i Premier League-sändningarna denna säsong. Dock tar trotjänaren Bosse Petersson ett kliv tillbaka.
– Mitt kontrakt med MTG Sport gick ut efter förra säsongen och efter 14 säsonger i tv-media tar jag sats mot nya uppgifter som mitt hjärteinitiativ ViLirare. Men jag lämnar inte MTG Sport fullt ut, utan kommer att göra inhopp från ”bänken” lite då och då, hälsar Petersson.
Jonas Olsson medverkar i fredagens premiärsändning på Viasat Sport Premium och Viaplay som också blir huvudkanaler för Premier League. Där kommer merparten av säsongens matcher direktsändas, dock fortsatt endast en (1) kl 16.00 på lördagar.
– Vi har den här rättighetsperioden ett något mer begränsat matchutbud, en verklighet som vi delar med den europeiska marknaden. Det innebär restriktioner kring parallella matcher kl 16.00 på lördagar, liksom övriga matchdagar. Dock ska det tilläggas att vi fortfarande visar fler matcher live på Viasats kanaler och på Viaplay än vad du kan se hos rättighetsinnehavarna om du bor i England. Vi visar fortfarande en klar majoritet av alla matcher live och visar samtliga matcher i repris men vi gör ett tydligare urval, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Två nya magasin
På lördag är det dags för regerande mästarna Chelsea att ta klivet in i serien, och de gör det i ett nytt magasinformat – Sportlördag på TV3.
– Viasats kanaler och Viaplay har ett fotbollsutbud med internationella ligor som slår allt annat du kan se i Europa, vilket vi nu öppnar upp för en bredare publik. Vi har även lokala svenska lag i såväl hockeyns som handbollens Champions League som kan få möjligheten att synas i TV3 på lördagarna, säger Nunstedt.
Dessutom är det på måndag premiär för Målklubben, ett sammanfattande fotbollsmagasin med Claes Anderson och Bojan Djordjic som kommer att sändas på viasatsport.se och Viaplay.

MTG Sports Premier League-team säsongen 2017/18
Programledare: Ola Wenström, Niklas Jihde.
Experter: Erik Niva, Ola Andersson, Bojan Djordjic, Pontus Kåmark, Martin Åslund, Jonas Olsson, Glenn Strömberg.
Kommentatorer: Niklas Holmgren, Anders Bjuhr, Henrik Strömblad, Robert Tennisberg, Pelle Bäckman, Claes Andersson, Tobias Carlsson.
Reportrar: Frida Nordstrand och Johan Kücükaslan.

Premiärhelgens Premier League-sändningar
Fredag 11 augusti:
20.00, Viasat Sport Premium/Viaplay: Arsenal–Leicester (Niklas Holmgren, Glenn Strömberg kommenterar)
I studion: Ola Wenström, Ola Andersson, Jonas Olsson.
Lördag 12 augusti:
13.00, Viasat Sport Premium/Viaplay: Watford–Liverpool (Anders Bjuhr)
15.30, TV3/Viasat Sport Premium/Viaplay: Chelsea–Burnley (Niklas Holmgren, Glenn Strömberg)
18.30, Viasat Sport Premium/Viaplay: Brighton–Manchester City (Robert Tennisberg, Pontus Kåmark)
I studion: Ola Wenström, Erik Niva, Bojan Djordjic
Söndag 13 augusti:
14.00, Viasat Sport Premium/Viaplay: Newcastle–Tottenham (Henrik Strömblad, Bojan Djordjic)
17.00, Viasat Sport Premium/Viaplay: Manchester United–West Ham (Niklas Holmgren, Glenn Strömberg)
I studion: Ola Wenström, Martin Åslund, Pontus Kåmark

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: