du läser...
Ny - TV 3, Ny - Viaplay

PETER JIHDE LEDER SVERIGES FÖRSTA DIABETESGALA

Diabetesgalan höst17 Peter Jihde

Diabetesgalan höst17 Peter Jihde

En dokumentär och en gala om diabetes. I november blir det allvar på TV3, Viafree och Viaplay. Programledare för dokumentären och Sveriges första direktsända tv-gala till förmån för diabetesforskningen blir Peter Jihde – som själv lever med diabetes typ 1.

 Jag otroligt stolt och glad över att få vara en del av det här, säger Peter Jihde.

Varje dag dör fem personer av diabetes eller diabetesrelaterade sjukdomar i Sverige. En halv miljon svenskar lever med en diabetessjukdom. Så ska det inte behöva vara. Därför anordnar MTG Sverige, i samarbete med Svenska Diabetesförbundet, en insamlingsgala för att stödja forskningen kring diabetes. Diabetesgalan direktsänds från Vinterträdgården på Grand Hôtel den 14 november på Världsdiabetesdagen. Programledare för direktsändningen är Peter Jihde – som lånats ut från TV4 för uppdraget.

– Jag har gjort många galor för olika kanaler genom åren, men ingen som ligger mig lika varmt om hjärtat som den här. Jag är väldigt glad att jag får vara med och lyfta den här viktiga frågan och vi med den här galan kan sprida ännu mer kunskap om hur det är att leva med diabetes, säger Peter Jihde.

Peter Jihde fick själv diagnosen typ 1-diabetes 2012 och lever med sjukdomen varje minut, varje dag. Majoriteten av den halv miljon svenskar som lever med sjukdomen har typ 2-diabetes och runt 50 000 människor har typ 1-diabetes, varav många barn och unga. Diabetes kan vara en mycket farlig sjukdom och många frågetecken finns fortfarande kvar kring uppkomst och botemedel för diabetes typ 1. De insamlade pengarna under galan kommer oavkortat att gå till forskning och kunskapsspridning om sjukdomen.

Den två timmar långa Diabetesgalan kommer att direktsändas på TV3, Play-tjänsten Viafree och streamingtjänsten Viaplay. Under kvällen får tittarna och gästerna ta del av allvarliga inslag, artistuppträdanden och personliga berättelser för att uppmana alla att öppna sina plånböcker och sina hjärtan.

– Vi är så glada över att Peter vill göra den här resan tillsammans med oss och tacksamma över att vi fått låna honom från TV4 för det här viktiga uppdraget. Han är inte bara en fantastisk programledare utan hans direkta erfarenhet gör honom också till en förebild och inspiration för alla som kämpar med sjukdomen, säger Anders Jensen, VD för MTG Sverige och EVP MTG Nordic Entertainment.

Gala och dokumentär om diabetes
Veckan före galan sänds även den nyproducerade dokumentären ”Leva utan att dö – en film om diabetes”, också under ledning av Peter Jihde. I dokumentären träffar han flera familjer som lever med diabetes och brottas med en vardag där allt kretsar kring sjukdomen.

– Just nu arbetar vi för högtryck med att göra Sveriges första TV-sända Diabetesgala till en alldeles särskild kväll, och vi är precis klara med inspelningen av en mycket gripande dokumentär om familjer som tvingats ändra sina liv till följd av diabetes. Genom de här satsningarna hoppas vi bidra till att öka medlen till den livsviktiga forskningen liksom kunskapen kring en av våra allra största folksjukdomar på ett sätt som inget annat mediebolag i Sverige gjort tidigare. Det är på tiden, säger Anders Jensen.

Dokumentären och TV-galan är samproduktion mellan MTG-ägda Nice One och Baluba och kommer att sändas på TV3, Viaplay och Viafree.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: