du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Världens barn

Carola Häggkvist, Mando Diao, Oskar Linnros och Zara Larsson.

Carola Häggkvist, Mando Diao, Oskar Linnros och Zara Larsson.

Zara Larsson, Carola, Mando Diao och Oskar Linnros uppträder när Världens barn-galan firar 20-årsjubileum den 6 oktober. Årets direktsända gala leds av Kattis Ahlström, Lasse Kronér, Doreen Månsson, Rickard Olsson och Farah Abadi.

Carola var med när den allra första Världens barn-galan sändes för 20 år sedan och man ville därför gärna att hon skulle vara med och fira jubiléet. Carola om sin egen medverkan:

– Om vi som människor förstod glädjen i den gyllene regelns stora gåva att älska din nästa som dig själv så skulle vår värld se helt annorlunda ut och inga barn skulle behöva lida. Detta vill jag leva efter så länge jag lever, säger Carola, som kommer att framföra en helt nyskriven låt på galan. Om låten säger hon:

–  ”Til the end” har jag skrivit med Jimmy Källqvist och den har en speciell plats i mitt hjärta. Den handlar om överlåten kärlek som håller hela livet ut, dedikerad mina barn.

Zara Larsson röner stora framgångar både på hemmaplan och utomlands, och i oktober kommer hon hem till Sverige för att medverka i Världens barn-galan med en av sina största låtar, som kommer framföras i en helt ny tappning.

Oskar Linnros är en av Sveriges största låtskrivare och producenter och Oskar vill vara med och bidra när Världens barn firar 20 år. Han gör det som en hyllning till – och påminnelse om – alla barns rätt att gå i skolan med sin vackra sång ”Psalm för skolgårdar”.

Mando Diao är bandet som ständigt går nya vägar och de kommer hem från sin Europa-turné för att spela för Världens barn. De vill hylla alla som är med och engagerar sig. Bara i år är runt 50 000 volontärer runtom i landet ute och skakar bössa och samlar in pengar för de barn som har det sämst. ”Vi vill vara med och hjälpa med vad vi kan”, säger Mando Diao. Det utlovas ett färgsprakande framträdande med extra allt.

Starten av Världens barn-veckan inleds fredag 29 oktober kl 19.00 i SVT1. Programmet leds av barnen Sigrid JohnsonMeleah MyhrbergAdil Backman och Sabina Walldin. Det blir tillbakablickar på de 20 åren, reportage från världen och Sverige samt en och annan överraskning.

Under insamlingsveckan sänds femminutersprogram där 20-årsjubileet uppmärksammas med fler tillbakablickar, reportage och pepp inför årets direktsända gala.

Efter galan, i söndagens sändning, Världens barn – summeringen, sammanfattar Kattis Ahlström årets kampanj och insamlingsresultat från hela Sverige redovisas tillsammans med gäster och reportage.

Riksinsamlingen Världens Barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer: Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, PMU, Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén, Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset och We Effect.

Fre 29 sept kl 19.00-19.30 i SVT1: Världens Barn 2017 – startskottet
Mån 2 okt kl 21.00-21.05 i SVT1: Världens barn
Tis 3 okt kl 21.00-21.05 i SVT1: Världens barn
Tor 5 okt kl 21.00-21.05 i SVT1: Världens barn
Fre 6 okt kl 20.00-22.00 i SVT1: Tillsammans för Världens barn – direktsänd gala
Sön 8 okt kl 18.15-19.00 i SVT1: Världens barn – summeringen – direktsänt med Kattis Ahlström

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: