du läser...
Pr - Sveriges Radio, Pr - SVT Play

#mittfinland live – en musikalisk kärleksförklaring till Finland 100 år

Lisa Miskovsky, Kristian Anttila och den finske legendaren Danny är några av artisterna som har bjudits in av Sveriges Radio Sisuradio att hylla det självständiga Finland 100 år den 29 november. Det blir en intim, direktsänd konsert där det sverigefinska arvet förenar både de medverkande artisterna och programledarna Josefine Sundström och Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

Popartisten och låtskrivaren Lisa Miskovsky , singer songwritern Iiris Viljanen , indiepopartisten Kristian Anttila , rapparen Juuso Pikanen , tangosångerskan Darya Pakarinen och artisten Markoolio har alla en sak gemensamt – sitt sverigefinska arv. Under konserten #mittfinland live som äger rum på Kägelbanan i Stockholm den 29 november kommer de att sjunga och berätta om sin relation till Finland.

Kvällen kulminerar när den finske musiklegenden Ilkka Lipsanen,  mer känd som Danny, intar scenen och uppträder med ett gäng hits från flera decennier. Husbandet Månskensorkestern sätter sin prägel på alla uppträdanden.

#mittfinland live produceras av Hanna Paimela Lindberg, Sisuradio.
– Kvällen kommer att bjuda på unika uppträdanden och artistsamarbeten som växer fram ur var och ens kärlek till Finland. I artistlegenden Danny möts både första och andra generationens sverigefinnar med sina minnen om den första tiden i Sverige och om barndomen då föräldrarna lyssnade på finsk musik , säger hon.

Josefine Sundström är kvällens programledare tillsammans med Marko Lehtosalo. Liksom alla medverkande artister har även de sina rötter i Finland.
– Det är en ära att få vara med och hylla min mammas hemland Finland med dessa fantastiska artister, säger Josefine Sundström.

Konserten #mittfinland live knyter samman Sisuradios jubileumssatsning på 100 sverigefinska röster om Finland som finns att lyssna på mittfinland.se 

Ta del av #mittfinland live
Konserten direktsänds 29 november kl. 20.00-21.30. Lyssna på konserten direkt eller i efterhand i appen Sveriges Radio Play (sök på Sisuradio). Konserten direktsänds även i P2 Sveriges Radio och i SVT Play. För den som vill närvara på plats på Kägelbanan finns information om biljetter här

Evenemanget #mittfinland live är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Södra Teatern.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: