du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

Petra Mede – TV4:s nya stjärnvärvning

Petra Mede, Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Petra Mede, Foto: Pär Bäckstrand/TV4

TV4 rekryterar en av Sveriges mest välrenommerade programledare. Under våren leder Petra Mede den nya storslagna lördagsunderhållningen Stjärnornas stjärna – ett direktsänt program där tittarna kan förvänta sig musikunderhållning på högsta nivå. – Det är otroligt roligt att vi lyckats värva Petra till TV4 och att hon kommer att bidra stort till våra högt satta mål om att leverera underhållning i världsklass till tv-tittarna, säger Åsa Sjöberg, Innehållsdirektör, TV4, Bonnier Broadcasting.

– Jag ser med glädje fram emot denna vår och samarbetet med TV4. Stjärnornas stjärna, det är inte bara mitt smeknamn utan även namnet på det fantastiska program jag fått äran att leda, säger Petra Mede.

Med Eurovision, Kristallen, QX-galan, Guldbaggen och mycket mer på sitt CV är Petra Mede en av Sveriges mest väletablerade och färgstarka programledare.

– Petra Mede är inte bara en av Sveriges bästa programledare, hon är också en enastående komedienne, vilket kommer att genomsyra våra kommande samarbeten, fortsätter Åsa Sjöberg, Innehållsdirektör,  TV4, Bonnier Broadcasting.

Petra Mede leder vårens storsatsning Stjärnornas stjärna, ett direktsänt underhållningsprogram där åtta etablerade artister samlas för att göra upp i en helt ny musiktävling. Det bjuds på en musikalisk mångkamp inför en livepublik där artisterna framför tolkningar av kända hits från helt andra musikstilar än de är vana vid, såsom country, hårdrock, opera och latin. En panel av två fasta experter och gästande coacher ger feedback på varje framträdande, men det är tittarna som avgör. Varje vecka måste den artist som fått minst antal tittarröster lämna tävlingen och i finalen gör två artister slutligen upp om vinsten, tills en står kvar och koras till Stjärnornas stjärna.

– Med Stjärnornas stjärna vill vi skapa ännu en TV4-fest att samla familjen kring. Med välkända artister på oprövad musikalisk mark och Sveriges glittrigaste programledare finns alla möjligheter till ett kanonprogram, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent TV4, Bonnier Broadcasting.

Om Petra Mede:
Petra Mede var årets julvärd i SVT år 2013 och fick samma år det prestigefyllda uppdraget att ensam leda Eurovision Song Contest från Malmö. När Sverige återigen blev värdland för tävlingen under 2016 fick hon uppdraget igen, den här gången tillsammans med Måns Zelmerlöw. De senaste åren har Petra blivit inbjuden att leda Guldbaggegalan vilket hon även kommer att göra under 2018.

Genom åren har Petra Mede programlett andra stora tv-galor såsom QX-galan, Kristallen, Världens barn och Melodifestivalen. Hon har även medverkat i ett flertal program och tv-sammanhang såsom ParlamentetMorgonsoffan och Stockholm Live samt varit värdinna för sin egen show Petra Mede show. 2017 nominerades Petra till TV-priset Kristallen för sin roll som Katja i Bonusfamiljen.

Artisterna som medverkar i Stjärnornas stjärna presenteras senare i vår.
Stjärnornas stjärna har premiär under våren 2018 i TV4 och på TV4 Play.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: