du läser...
Ny - NENT Group, Ny radio - Norden

MTG storvinnare i den lokala tillståndsdelningen av kommersiella radiotillstånd

Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) har idag offentliggjort resultatet av den lokala/regionala tillståndsgivningen av kommersiella radiotillstånd. Det står klart att MTG tagit storslam genom att vinna tillstånd i 17 av de 21 regionala marknaderna.

Den lokala/regional tillståndsdelningen följer på tilldelningen av de tre nya nationella sändningstillstånden, varav MTG fick ett, som offentliggjordes i oktober. I den budgivning som MPRT idag offentliggjort resultatet av, har MTG tilldelats tillstånd i samtliga regioner förutom Skåne, Värmland, Västerbotten, och Gotland.

– Det nya nationella tillståndet vi tilldelades i oktober ger oss möjlighet att sända Rix FM över hela landet. Att vi nu utöver detta säkrar ett stort antal regionala tillstånd ger oss fantastiska förutsättningar att nå ut med våra kanaler till lyssnare över hela landet. Vi är väldigt glada över resultatet även av denna budgivning, dock är det för tidigt att säga exakt vad det kommer att innebära när det gäller format, stationer samt hur vi kommer att lansera på respektive ort. Denna plan kommer vi nu att ta fram i lugn och ro, och hoppas att kunna återkomma under våren med mer information, säger Christer Modig, affärsområdeschef för radio på MTG Sverige.

De nya lokala/regionala sändningstillstånden träder i kraft 1 augusti 2018, samma datum som de nya nationella tillstånden börjar gälla.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: