du läser...
Ny - Danmarks radio

P1 sender mere fra hele Danmark i det nye år

'Hypokonder' vil i det nye år gå under navnet 'Recept'. Her er det værterne Maja Hald og Peter Hjertholm. (Foto: Carsten Nymann)

‘Hypokonder’ vil i det nye år gå under navnet ‘Recept’. Her er det værterne Maja Hald og Peter Hjertholm. (Foto: Carsten Nymann)

Fra den 2. januar introducerer P1 en række nye programmer, og samtidig ændrer kanalen sendetider for syv af de eksisterende programmer.

Det nye år sparkes i gang med manér på P1. Radiokanalen blænder nemlig op for en række nye programmer og ændrer samtidig sendetiderne for nogle af de eksisterende.

De nye programmer er:

’Public Service’, der tager afsæt de mange nyhedshistorier, som kommer fra DRs redaktioner rundt i Danmark. Et dagligt panel vil komme med kreative løsninger på, hvordan vi kan løse de problemer og udfordringer, historierne handler om. ’Public service’ sendes direkte fra Fyn mandag til torsdag klokken 10.03. Vært Jesper Borup, og redaktør Tine Seerup opfordrer lytterne til at byde ind med gode ideer og erfaringer.

”Med det nye P1-program ’Public service’ kommer vi til at kombinere historier fra DRs ni regionale radioer med konstruktiv journalistik og den erfarne DR-vært Jesper Borup. Det glæder jeg mig meget til. At det så tilmed sendes fra Fyn betyder, at P1 fremover sendes fast fra Odense, Aalborg, Aarhus og København. Jeg har længe ønsket mig, at P1 skal komme fra flere steder i landet. Det sker nu for alvor,” siger kanalchef på P1 Thomas Buch-Andersen.

Nyt udlandsmagasin 
P1 lancerer i det nye år også et udlandsmagasin med Mette Vibe Utzon som ankerkvinde. Hver søndag formiddag klokken 11.03 vil hun sammen med et panel af udenrigskyndige gøre lytterne klogere på verden omkring os.

”Mette Vibe er en skarp og stilsikker journalist med stor alsidig erfaring. At kunne få hendes som fast vært på P1 er et scoop for kanalen. Jeg ser frem til søndage med endnu mere direkte radio, end vi har nu,” siger Thomas Buch-Andersen.

’Shitstorm’ vender tilbage
2018 bliver også året, hvor programmet ’Shitstorm’ vender tilbage til P1 – i en forstærket udgave. Hver lørdag klokken 12.15 er Abdel Aziz Mahmoud og Mads Aagaard tilbage i værtsrollerne. Denne gang slår de to værter sig sammen i ni programmer, hvor de i et sidste og afgørende forsøg vil prøve at få sat skik på den digitale dannelse i den offentlige debat.

’Shitstorm’ vil invitere menigmænd, meningsdannere og magthavere i studiet for at forstå de udsagn, der har sat de sociale medier på den anden ende. De to værter vil forsøge at forstå internetdebattens mest kontroversielle udtalelser og de personlige konsekvenser bag, ligesom de vil mægle i internetdebattens mest hidsige konflikter.

FEM NYE PROGRAMMER PÅ P1

 • ’Klimatestamentet’, fredag klokken 10.03 og lørdag 16:30
 • ’Shitstorm’, lørdag klokken 12.15
 • ’Søndag formiddag’, søndag klokken 11.03
 • ’Rygtet siger…’, hver anden søndag klokken 13.30
 • ’Public Service’, mandag til torsdag klokken 10.03

’Rygtet siger…’ 
Vi kender alle rygter og historier, som ikke vil dø. Som vi bliver ved med at tænke over. Hvad sker der, hvis vi følger rygtet? Hvilken historie opstår undervejs, og findes der en sandhed? Det er udgangspunktet for serien ’Rygtet siger…’

I første udsendelse tager reporter Karen Straarup tilbage til sin hjemby på Mols for at finde ud af, hvad der skete med klassekammeraten Martin. Han var en outsider og stoppede pludselig i skolen og forsvandt. Rygtet sagde, at hans to katte var blevet sprættet op kort før. Hver anden søndag klokken 13.30 – første gang 14. januar

Klimatestamentet 
I ’Klimatestamentet’ fredage klokken 10.03 – første gang 5. januar – vender Anders Morgenthaler miljøsituationen i verden. Tegneren, filminstruktøren og forfatteren er blevet alvorligt nervøs for, hvad det er for en verden, vi efterlader til vores børn. Derfor har han ændret sit liv på en række områder for at belaste kloden så lidt som muligt.

Men er Morgenthalers løsninger de rigtige? Og hjælper de overhovedet på andet end samvittigheden? Det undersøger han sammen med journalist Dan Grønbech og en række af Danmarks førende eksperter i et program, der også har fokus på de ildsjæle, som arbejder med ny grøn teknologi.

SYV PROGRAMMER FÅR NYE SENDETIDER:

 • ’Supertanker’, mandag klokken 11.03
 • ’Klog på Sprog’, fredag klokken 11.03
 • ’Tidsånd’, torsdag klokken 11.03
 • ’P1 Business’, onsdag klokken 9.05
 • ’Tændt’, fredag klokken 10.30
 • ’Ugens Gæst’, fredag klokken 12.15
 • ’Radiofortællinger’, hver anden søndag klokken 13.30

Nye sendetider til gamle programmer

Du kan høre flere af de nye P1-programmer allerede fra tirsdag den 2. januar. Ud over de nye programmer ændrer en stribe af de eksisterende programmer sendetid.

”Nu kan lytterne regne med at samme type programmer kommer på samme tidspunkt. Vi laver enkelte ændringer, så det bliver lettere for lytterne at finde programmer, de gerne vil høre,” siger kanalchef på P1 Thomas Buch Andersen.

De programmer, der ændrer sendetid er:

’Supertanker’, ’ Tidsånd’, ’Klog på Sprog’, P1 Business’, ’Tændt’, ’Ugens Gæst’ og ’Radiofortællinger’. Udover ommøbleringen af sendetiderne byder 2018 også på en navneændring på P1. Det er det velkendte program ’Hypokonder’, der skifter navn til ’Recept’.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: