du läser...
Ny -Yle

Yle ökar textningen till svenska – alla kvällar på svenska på Yle Teema & Fem

Bild: Yle, Sebastian Dahlström

Bild: Yle, Sebastian Dahlström

Många tv-tittare har önskat mera svensk textning på Yles kanaler efter kanalförändringen i våras. Yle uppfyller nu tittarnas önskemål. Från och med den 1 december 2017 är alla program på Yle Fem och Yle Teema från klockan 17.25 till åtminstone klockan 22 tillgängliga på svenska.

“Vi vet att många svenska tv-tittare upplever att de inte hittar program på svenska då de vill titta på tv. Därför ökar Yle textningarna det kommande året med 400 timmar”, säger Ismo Silvo som är utgivningsdirektör på Yle och ansvarar för hela Yles tv-utbud på finska.

I praktiken betyder det här tv-program på svenska eller textade till svenska från halv sex på kvällen framåt på Yle Teema & Fem. Också de program som sänds på förmiddagarna textas till svenska, precis som hittills. De textade programmen hittas också på Yle Arenan.

”Med den här tilläggssatsningen kan vi både skapa större tydlighet i tv-tablån och öka utbudet för dem som föredrar att titta på tv på svenska”, säger Svenska Yles direktör Marit af Björkesten.

Bland programmen som nu också textas till svenska finns Teemas kvalitetsfilmer på fredagskvällarna klockan 21, filmklassiker på torsdagarna samt Teema-lördagarna. Efter årsskiftet startar många nya program, bland annat ett nytt reseprogram där Ella Kanninen tar med sig tittarna till Italien och en dokumentärserie om Vietnamkriget.

Utöver programmen på den gemensamma kanalplatsen Yle Teema & Fem textas också valda program på Yles andra kanaler. Allt utom direktsändningar och småbarnsprogrammen på Yle Fem textas dessutom till finska.

“Eftersom vi inte har möjlighet att texta allt till svenska är vårt mål att texta de program som är högintressanta för den svenska tv-tittaren. Det här gäller bland annat nordiska succéserien Bron som har premiär på TV1 den första januari”, säger Ismo Silvo.

Samarbetet med de övriga nordiska public service-bolagen fortsätter som hittills. Exempelvis i december visas Nobelfestligheterna på Yle Fem och i mars Melodifestivalen.

Mer information om textningen finns på svenska.yle.fi/textning.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: