du läser...
Ny - Danmarks radio

DR kan visa fotbollslandskamper för kvinnor fram till 2023

Seerne har udsigt til mere kvindefodbold på DRs kanaler i de kommende seks år. DR og Dansk Boldspil-Union har lavet en aftale, der løber frem til udgangen af 2023.

2017 var et stort år for de danske fodboldkvinder, der fik sølvmedaljer ved sommerens EM – og i den forbindelse blev fulgt af rigtig mange seere på blandt andre DRs kanaler.

Seerne får også rig mulighed for at følge det danske kvindefodboldlandshold i den kommende tid, for DR og Dansk Boldspil-Union (DBU) har netop indgået en ny aftale, der betyder, at DR kan vise kvindelandsholds-fodbold frem til udgangen af 2023.

Aftalen giver DR mulighed for at sende fra alle kvinde-fodboldlandsholdets hjemmekampe. På den måde bliver det blandt andet muligt at følge kvalifikationskampe til VM i Frankrig i 2019 og det senere EM i 2021, hvor sølvmedaljerne skal forsvares.

Som en del af aftalen vil DBU’s årlige pokalfinale for kvinder også blive sendt på DRs kanaler de kommende seks år, ligesom DR formentlig også vil kunne sende fra flere udekampe med kvinde-fodboldlandsholdet.

”DR har været rigtig glade for at vise det kvindelige fodboldlandsholds kampe de seneste år, og samtidig er interessen fra seerne vokset – i takt med at spillerne har klaret sig bedre og bedre. Det var en langsigtet satsning fra DRs side at vise mere kvindefodbold, og derfor er det også glædeligt, at vi med den nye aftale kan vise kvindefodboldlandsholdskampe i mindst seks år mere,” siger DRs mediedirektør Henriette Marienlund.

Kan tage del i succes

For kommerciel direktør i DBU Jesper Lind Andersson er den nye samarbejdsaftale en glædelig nyhed – ikke kun for kvindelandsholdet, men for kvindefodbolden generelt:

”Samarbejdet med DR har haft succes med at vise den fantastiske udvikling, som kvindelandsholdet og kvindefodbolden generelt har gennemgået de seneste år, som naturligt eskalerede med EM-finalen i sommer, som blev set af flere end 1,4 millioner danskere. DR kan med rette tage del i, at kvindelandsholdet er blevet en folkelig succes med deres fantastiske dækning, som vi glæder os over kan fortsætte mange år ud i fremtiden,” siger Jesper Lind Andersson.

DR havde i forvejen rettighederne til at vise kvinde-fodboldlandsholdets kampe i 2018, så den nye aftale dækker over perioden 2019-2023.

Aftale om radio

Samtidig med aftalen om at sende mere kvindefodbold, er DR og DBU også nået til enighed om, at DR på radio de næste fire år – frem til sommeren 2022 – har rettighederne til at dække det mandlige fodboldlandsholds kvalifikationskampe – såvel ude som hjemme samt venskabskampe, der bliver spillet i Danmark.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: