du läser...
Ny - Sveriges Radio

Mårten Randberg ny chef för Sveriges Radios trafikredaktion

Mårten Randberg Trafikredaktionen Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Mårten Randberg Trafikredaktionen Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Mårten Randberg, i dag agendachef på P4 Stockholm/P5 STHLM, blir ny chef för Sveriges Radios trafikredaktion. Han efterträder Janne Peterson som i april går i pension och slutar på Sveriges Radio.

Mårten Randberg är i dag ansvarig för P4 Stockholm och P5 STHLM:s granskande journalistik och närmaste arbetsledare för de båda kanalernas reportergrupp, med tolv personer. Han har tidigare varit bland annat nyhets- och programchef samt tillförordnad kanalchef för P4 Stockholm. I funktionen som tf kanalchef har Mårten Randberg haft det övergripande ansvaret för organisationen som förutom P4 Stockholm också innefattat P5 Sthlm, Vaken i P3 och P4 samt P4 Extra.

Mellan 2006 och 2012 var han huvudskyddsombud på Sveriges Radio, vilket gör att han också har en bred insyn i Sveriges Radios verksamheter från olika perspektiv.

Mårten Randberg började jobba på Sveriges Radio 1995 och har sedan dess, i olika roller, noterat trafikredaktionens betydelse för inte minst den lokala radion och i beredskapssammanhang.

– Vi vet ju att trafikrapporteringen är viktig och central för vår publik, säger Mårten Randberg.

– Trafikredaktionens betydelse visar sig inte minst genom att det är så naturligt för trafikanter att kontakta redaktionen för att berätta om det är något som inte är som det ska, riskfyllda situationer på vägarna eller stopp och förseningar i kollektivtrafiken. Vi vet också att i lägen som exempelvis oväder eller andra större händelser så vänder sig publiken till Sveriges Radio för att hålla sig uppdaterade och i dessa sammanhang har trafikredaktionen en central roll. Redaktionens specialkunskaper och redaktionens betydelse för publiken lockar.

Trafikredaktionen är, liksom Sveriges Radio i övrigt, inne i ett nytt medielandskap, där det digitala är en självklar del, med ljudet i fokus även på de digitala plattformarna. Den utvecklingen vill Mårten Randberg fortsätta.

– Det är viktigt att vi utvecklar verksamheten så att vi fortsätter att ha en god kontakt och ett bra samspel med publiken. Det ska vara enkelt och naturligt att kontakta oss och det ska vara enkelt och naturligt  att ta del av vår rapportering. Vi ska finnas där publiken finns oavsett om det är i bilens radio eller om det är i tågresenärens mobil, säger Mårten Randberg.

Mårten Randberg tillträder sin nya tjänst den 1 mars och kommer den första tiden att gå parallellt med Janne Peterson, Trafikredaktionens nuvarande chef som i april går i pension.

– Janne har gjort ett strålande jobb med att utveckla och säkerställa att trafikredaktionen har en nära relation till vår publik, att vi lever upp till vårt beredskapsuppdrag och hela tiden tar kliv såväl tekniskt som publicistiskt. I Mårten Randberg får redaktionen en chef som på ett utmärkt sätt kan fortsätta det arbetet, säger Jakob Sillén, chef för Sveriges Radio Område Mälardalen där Trafikredaktionen ingår.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: