du läser...
Ny - NRK

Ny fokus på norska NRK2 på dagtid

NRK2 blir kanalen for nyheter, sport og aktualiteter og for ekstra nyhetssendinger og pressekonferanser, som her etter sentralstyremøtet i Ap 2. januar.  FOTO: NRK

NRK2 blir kanalen för nyheter, sport och aktualiteter och för extra nyhetssändningar och presskonferanser, som här efter styremötet i Ap 2. januar.
FOTO: NRK

Från januari 2018 har nyheter, sport och andra aktualiteter företräde på NRK2.

Under dagen får TV-tittare se ytterligare pressmeddelanden, presskonferenser och aktuella händelser både hemma och utomlands på NRK2.

”NRK vill inte att nyhetshändelser skall avbryta program på NRK1 och hoppas att förändringarna ger publiken ett mer förutsägbart programerbjudande, säger NRK: s televisionschef Arne Helsingen.

Nyheter, sport och nyheter på NRK2 under dagtid

Mellan 6 och 18 måndag till fredag kommer nyheter, sport och andra aktualiteter att prioriteras på NRK2. Publiken kommer också att få ytterligare pressmeddelanden, presskonferenser och aktualiteter på denna kanal.

NRKs TV-chef Arne Helsingen säger att önskan om en bra och förutsägbar sändningsform både på NRK1 och NRK2 under dagen utgör grunden för de ändringar som gjorts.

– Detta gäller om du är intresserad av nyheter eller vill ha ett TV-företag med drama och fakta. På så sätt undviker vi brott och störningar i NRK1-programutbudet, samtidigt som NRK2 behåller aktualiteten ”, säger Helsingen.

Han säger att de har fått feedback från tittare som är irriterad av  program som blivit avbrutna av en nyhetshändelse under dagtid.

NRK2-erbjudandet varierar från dag till dag
– Nu vill vi inte programmera NRK2 under dagtid. Hur innehållet i NRK2 blir den enskilda dagen kommer att variera från nyhetsbilden på den aktuella dagen, förklarar han.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: