du läser...
Pr - Kanal 5

Mästerliga dessertmakare gör upp om eftertraktad statyett

Joy Harris, Fabien Jacquet, Ellinor Jensen Oscarsson och Richard Karlsson tävlar i den sjätte säsongen av Dessertmästarna. Foto: Magnus Selander/Kanal 5

Joy Harris, Fabien Jacquet, Ellinor Jensen Oscarsson och Richard Karlsson tävlar i den sjätte säsongen av Dessertmästarna. Foto: Magnus Selander/Kanal 5

För sjätte säsongen ska några av Sveriges vassaste, skickligaste och mest kreativa konditorer göra upp om den åtråvärda Dessertmästartiteln. Tittarnas favoritögongodis Dessertmästarna är tillbaka, och den här säsongen rivstartar med en rejäl överraskning för de fyra tävlingsinriktade konditorerna vid bakborden. Den rafflande tävlingen startar den 14 februari 21:00 på Kanal 5.

En säker väg till hjärtat brukar sägas vara att gå genom magen. Vad skulle då kunna vara mer passande än att duka upp makalösa bakverk, magnifika tårtor, mumsiga maränger och mängder av godis på självaste alla hjärtans dag?
Den 14 februari är Kanal 5:s tittarsuccé Dessertmästarna tillbaka med en vårsäsong fylld av godsaker, tävlingsnerver och överraskningar.

Vårens nya tävlande är 24-åriga Ellinor Jensen som är konditor på anrika Gondolen i Stockholm, 45-årige Fabien Jacquet som är kökschef på Wirsbo Herrgård, 26-åriga frilanskonditorn och sociala medier-esset Joy Harris och 31-årige Richard Karlsson som är köksmästare på Grebys Fisk- och Skaldjursrestaurang.

De fyra skickliga dessertmakarna får något av en chockstart när de intar bakborden, eftersom tävlingen inleds med en rejäl twist – i form av konkurrens som de inte räknat med. Fler deltagare anländer till studion. Och vägen till den eftertraktade och prestigefyllda Dessertmästartiteln visar sig vara betydligt längre än de först trott.

–       Vi chockstartar den här säsongen på ett sätt som vi aldrig tidigare gjort, och det är väldigt roligt att se hur våra tävlingsinriktade deltagare spänner bågen direkt. Det här blir en säsong med en stor portion dramatik och oväntade vändningar, och naturligtvis helt fantastiska desserter, säger jurymedlemmen Roy Fares.

Programmet leds i vanlig ordning av supertrion Roy Fares, Sebastien

Dessertmästarna produceras av ITV för sändning i Kanal 5 med start den 14 februari 21:00 på Kanal 5.

Fakta: Deltagare i Dessertmästarna 6

Ellinor Jensen Oscarsson, 24

Bor: Gustavsberg/Värmdö

Från: Växjö

Ellinor flyttade med familjen till Stockholm när hon var 16. Intresset för bakning har hon haft sedan hon som liten stod hemma och rullade chokladbollar, och efter studenten började hon jobba på ett bageri. Därefter utbildade hon sig till konditor och fick jobb på Artipelag. I dag är hon en av tre konditorer på Gondolen i Stockholm, där hon både bakar och tar fram restaurangens dessertmeny. Ellinor ser Dessertmästarna som en utmaning och ett tillfälle att få lite nya erfarenheter. Hon känner sig tryggast med att göra tårtor och tallriksdesserter.

Fabien Jacquet, 45

Bor: Hallstahammar

Från: Fontainebeau, Frankrike, sju mil utanför Paris

Fabien är utbildad kock och konditor i Frankrike. Han kom till Sverige för kärlekens skull, efter att han förälskat sig i en svenska i Paris på 1990-talet. Men kulturkrocken var total. Klimatet, människornas försiktighet, butikernas köttfärspaket… Det blev för mycket för den karismatiske fransmannen, som drog till sjöss och jobbade i några år. I slutet på 90-talet kom han trots allt tillbaka, och mötte kärleken på nytt. Efter några år i Göteborg och en sväng tillbaka till Frankrike hamnade han i Västerås där han i dag arbetar som kökschef på Wirsbo Herrgård . Drömmen är att driva en egen verksamhet med hästar och mat i södra Frankrike. I Dessertmästarna tror han att hans bakgrund som både kock och konditor liksom hans ålder är till fördel.

Joy Harris, 26 

Bor: Stockholm

Från: Borås

Joy är en självlärd konditor med två heltidsjobb: hon är frilanskonditor och jobbar också på den populära restaurangen Berns i Stockholm. Hon sköter all sin marknadsföring för bolaget JFH via sociala medier. Intresset för yrket tog fart på allvar i samband med att hon gjorde desserten till sin mammas 50-årsfest och lyckades så bra att hon direkt fick en förfrågan om att göra en bröllopsdessert för 100 gäster. Joy gillar att testa nya saker och vet instinktivt vilka ingredienser som passar ihop. Skulle det till äventyrs gå fel försöker hon igen tills det går rätt. Hon är en smaksäker konditor som tagit sig dit hon är genom att ”slänga ihop lite grejer så blir det bra”. Förra året utbildade hon sig på den berömda skolan Le Cordon Bleu i London och fick sitt Diplôme de Pâtisserie.

Richard Karlsson, 31

Bor: Grebbestad

Från: Göteborg

Richard tillbringade sina fem första levnadsår på resa. Familjen bodde i en tolv meter lång husbil eftersom pappan proffsbowlade – och var världsmästare i bowling. Han har ärvt sin fars vinnarskalle, och spelade bowling på elitnivå för ett par år sedan. Richard började jobba som kock i tjugoårsåldern, och är helt självlärd. För tre år sedan gick han från att laga luncher till att börja med med fine dining, och då konstaterade han att desserterna inte höll måttet. Han började experimentera med tallriksdesserter. Hans styrka är presentationen, konstnärligheten och känslan för färg och form. I dag arbetar han som köksmästare på Grebys fisk- och skaldjursrestaurang, och han har planer på att också söka till årets kock. Richard vill sätta Grebbestad på kartan och få all världens finsmakare att hitta dit.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: