du läser...
Ny -Viasat

PRESSMEDDELANDE MTG SPORT: MTG FÖRLÄNGER GOLFRÄTTIGHETER I VÄRLDSKLASS

MTG förlänger de exklusiva medierättigheterna till PGA European Tour, som omfattar de åtta tävlingarna inom Rolex Series, World Golf Championships – och framför allt Ryder Cup – för de kommande sex åren till och med 2024. Det innebär att Viasat Golfs och Viaplays tittare fortsatt kan följa världens bästa spelare.
– Det känns fantastiskt  att kunna erbjuda våra tittare sex nya friska år med golfunderhållning av högsta klass, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Som norra Europas enda betal-TV-kanal helt dedikerad till golf erbjuder Viasat Golf samt även streamingtjänsten Viaplay varje år över 1 700 timmar av den allra bästa internationella golfen.
– Vi har varit det naturliga hemmet för golf under tiotals år och vi arbetar ständigt med att utveckla och förädla produkten. Förutom vår bevakning av tävlingarna och dokumentärer som ”63 slag” om Stensons British Open-seger, så har vi precis startat vårt magasin ”Klubbhuset” där vi kommer golfen och inte minst spelarna än närmare. Vi är också mycket glada över att Carin Hjalmarsson Koch precis har anslutit som ett finfint nyförvärv till vår golfredaktion, säger Per Nunstedt.

Och nu står det klart att golffans i Sverige, Danmark, Finland och Norge fortsatt kan följa superstjärnor som Rory McIlroy, Henrik Stenson och Jordan Spieth i PGA European Tour, World Golf Championships och sist men inte minst – Ryder Cup. Giganternas lagkamp mellan Europa och USA är en av idrottsvärldens mest prestigefyllda dueller och avgörs närmast den 28-30 september 2018 i Frankrike.

”Hole in one för alla golffans”
– Det här är en ‘hole in one’ för alla golffans – tre fantastiska tävlingar som förstärker Viaplays och Viasat Golfs status som de främsta golfdestinationerna i Norden. Det är väldigt roligt att vi nu förlänger det här långsiktiga avtalet under ett Ryder Cup-år och kan erbjuda våra tittare varje utslag och nagelbitande puttar i direktsändning från den här storslagna turneringen, säger Peter Nørrelund, MTG EVP och VD för MTG Sport.

Keith Pelley, Chief Executive för The European Tour:
– Det är fantastiskt att vi fortsätter det här spännande samarbetet med MTG som kommer att sända den bästa golfen från PGA European Tour till tittare i Danmark, Finland, Norge och Sverige fram till 2024. Golfintresset i Norden är enormt med Sveriges Henrik Stenson som vann The Open Championship 2016.
MTG visar varje år mer än 50 000 timmar direktsänd sport i världsklass på sina TV-kanaler och streamingtjänster, inklusive ishockey från NHL och KHL, fotboll från UEFA Champions League och Premier League, Formel 1, amerikansk fotboll från NFL, boxning, UFC och golf.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: