du läser...
Ny - NENT Group, Ny - TV 3

TITTARSUCCÉ FÖR HANDBOLLS-EM

Handbolls-EM blev makalös turnering och en tittarfest. Svenska landslagets finalmatch mot Spanien i går lockade som mest drygt 1,6 miljoner tittare. Rysaren i semifinalen mot Danmark toppade på 1,4 miljoner tittar i andra halvlek.
– Det här är en magisk start på ett av de absolut mest spännande sportåren i MTGs historia, säger MTGs sportchef Per Nunstedt.  

Handbolls-EM slutade med en silvermedalj för Sverige och lockade en miljonpublik på TV3. Finalen mot Spanien igår toppade på drygt 1,6 miljoner tittare och snittade på 1 030 000 tittare och 11,1 i rating i TV3:s målgrupp 15-49 år.

Den kommersiella andelen för matchen blev 66 % i målgruppen 15-49 och 47,3 % i målgruppen A15-49 år om man inkluderar SVT. TV3 var också största kommersiella kanal i går i A15-49. Övriga matcher genom hela turneringen har lyft både TV3 och TV10.

Semifinalen i fredags mot Danmark, som ju var en riktig rysare, toppade på 1,4 miljoner tittare i slutet av andra halvlek med otroligt starka 46,8 i kommersiella andelar för MTG Sverige.

– Över 1,4 miljoner såg upplösningen i semifinaldramat mot Danmark och vi toppade på 1,6 miljoner under finalen på TV3, samtidigt som andra matcher även utan Sverige har nått en bred publik. Mästerskapet har också varit mycket betydelsefullt i sin helhet där EM har gjort ett mycket fint jobb även i TV10 och på Viaplay, säger MTGs sportchef Per Nunstedt.

Sett till andelarna är det en toppnotering sedan september 2016 med Worldcup Ishockey i tablån, och innan dess så var det givetvis OS i Rio augusti 2016. På Viaplay är årets Handbolls-EM det mest sedda handbollsmästerskap någonsin, inklusive OS. Och semifinalen Danmark – Sverige är Viaplays mest sedda handbollsmatch hittills.

– Vi flyttade ner vår redaktion till Kroatien och kommer göra samma grepp när det är dags för Hockey-VM i Danmark i maj. Precis som nu kommer vi att visa samtliga matcher och räknar med ännu ett mästerskap som kommer att engagera hela Sverige, säger Per Nunstedt.

 

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: