du läser...
Ny - Discovery Networks, Ny - Kanal 5

Kanal 5 satsar på direkttextning för döva och hörselskadade under OS

Discovery Networks Sweden gör en ambitiös satsning på OS-upplevelsen för döva och hörselskadade.
Det innebär att Kanal 5 kommer erbjuda cirka tolv timmar direkttextning per dygn med de största svenska OS-ögonblicken och de hetaste OS-magasinen.

– Vi erbjuder OS till fler människor på fler plattformar än någonsin, och det känns självklart att ta med landets döva och hörselskadade in i den direktsända OS-dramatiken, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport Sweden.

Satsningen på direkttextning ligger helt i linje med Discovery Networks Swedens uttalade mission som exklusiv svensk avsändare av OS – att göra spelen tillgängligare än någonsin för landets sportälskare.

Under OS-perioden 9-26 februari kommer Kanal 5 – Discoverys huvudkanal för sändningarna från vinter-OS i PyeongChang – direkttexta omkring 12 timmar per dygn i samband med direktsändningarna av de största evenemangen, de svenska medaljjakterna och de mest fullmatade, uppdaterade och underhållande dagliga OS-magasinen.

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda en stark direkttextningslösning med det allra bästa från våra OS-sändningar för att förmedla och förbättra upplevelsen för den del av vår publik som efterfrågar det stödet, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport Sweden.

Direkttextningen i Kanal 5 kommer att skötas av företaget Svensk Medietext, som är en av de ledande aktörerna på den svenska undertextningsmarknaden. Svensk Medietext levererar idag textning till bland andra TV4:s aktualitetsavdelning och SVT.

Vid varje textad OS-sändning på Kanal 5 kommer en markering visas i bild om att direkttextning finns tillgänglig via Kanal 5:s text-tv, sidan 199. Information om vilka sändningar som textas kommer även att gå ut till tidningarnas tablåtjänster och andra tablåsajter.

Discovery Networks Sweden har ett långsiktigt samarbete med den Internationella Olympiska Kommittéen om de exklusiva sändningsrättigheterna för de olympiska spelen på alla plattformar från 2018 till och med 2024.
Discovery skickar den största olympiska tv-truppen i svensk historia till OS i PyeongChang – över 120 personer. Här ingår tunga sportankare som Jessica Almenäs, Karin Frick och Jonas Karlsson, och ett pärlband av expertkommentatorer med bland annat Peter Forsberg, Anja Pärson, Magdalena Forsberg, Per Elofsson, Håkan Loob, Maria Pietilä Holmner och Anders Södergren. Experterna i Discoverys TV-trupp har skapat otaliga klassiska ögonblick i svensk idrottshistoria och sammanlagt vunnit över 80 medaljer i OS- och VM-sammanhang.

Kanal 5 blir huvudkanalen för vinter-OS med alla de största evenemangen och svenskhoppen, Kanal 9 blir en kompletterande kanal när OS-event krockar tidsmässigt, samtidigt som Eurosport 1 blir en renodlad hockey-kanal och Eurosport 2 erbjuder ett mer internationellt perspektiv på tävlingarna. Dessutom kommer onlineplattformen Eurosport Player visa varenda timme, minut och sekund från OS var man än befinner sig.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: