du läser...
Pr - Kanal 5

Starter på Kanal 5 i februari

Helt perfekt

Helt perfekt

Snart är det dags för OS i Pyeongchang men förutom mängder av timmar av vintersport bjuder Kanal 5 på inte mindre än sju nya programstarter i februari.

Söndag 25 februari startar både andra säsongen av Sommaren med släkten 21.00 och nya komediserien Helt perfekt med Johan Petersson, Eva Röse, Johan Ulveson och Adam Pålsson i täten samma söndagkväll 21.30.   

 

OS 2018: OS-kväll med Jessica och Anja

Premiär fredag 9 februari 19.00

Varje kväll under OS sänds OS-kväll med Jessica Almenäs och Anja Pärson med start 19.00. Höjdpunkter, reportage, serier, underhållning och gäster. Även experter som Peter Forsberg, Magdalena Forsberg och Per Elofsson kommer att dyka upp hos Jessica och Anja. Programledare: Jessica Almenäs, Anja Pärson. Svensk magasin från 2018.

OS 2018: OS-studion

Premiär lördag 10 februari 6.00

Jonas Karlsson öppnar OS-studion klockan 6.00 varje dag under OS när Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Tre Kronor och våra andra svenska stjärnor jagar guld. Programledare: Jonas Karlsson. Svensk studioprogram från 2018.

Superstars 2018

Säsong 2 startar tisdag 13 februari 21.00

De är åtta av våra största och mest framgångsrika idrottsstjärnor och tillsammans har de kammat hem fem bragdguld och ett 60-tal OS- och VM-medaljer. Efter vårens tittarsuccé återvänder nu Superstars till Kanal 5, även denna gång med Jessica Almenäs som programledare. Vi ser Johan Olsson, Anette Norberg, Thomas Ravelli, Susanne Gunnarsson, Patrik Sjöberg, Klara Svensson, Stefan Schwarz och Marie-Helene ”Billan” Östlund göra upp i stenhårda tävlingar på den grekiska ön Kreta. Bara en kan i slutändan stå som vinnare – och det kostar bokstavligen blod, svett och tårar.

Superstars är tillbaka och inleds precis som förra året med ett styrkeprov på barren. Därefter drabbar tjejerna samman i 100 meter frisim. Klara Svensson har inte simmat sedan hon tog simborgarmärket och är måttligt road. Kvällens huvudperson är Johan Olsson och de övriga är helt hänförda av hans bragder. Dagen därpå är det killarnas tur att tävla i bågskytte. Patrik Sjöbergs taktik är att hävda att han kallades Robin Hood som liten. Kommer taktiken löna sig?

Dessertmästarna

Säsong 6 startar onsdag 14 februari 21.00

För sjätte säsongen ska några av Sveriges vassaste, skickligaste och mest kreativa konditorer göra upp om den åtråvärda Dessertmästartiteln. Tittarnas favoritögongodis Dessertmästarna är tillbaka, och den här säsongen rivstartar med en rejäl överraskning för de fyra tävlingsinriktade konditorerna vid bakborden. Vårens nya tävlande är 24-åriga Ellinor Jensen som är konditor på anrika Gondolen i Stockholm, 45-årige Fabien Jacquet som är kökschef på Wirsbo Herrgård, 26-åriga Joy Harris som jobbar på Berns och 31-årige Richard Karlsson som är köksmästare på Grebys Fisk- och Skaldjursrestaurang. Programmet leds i vanlig ordning av supertrion Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson.

Tävlingen rivstartar med en rejäl överraskning för de fyra tävlingsinriktade konditorerna Ellinor, Fabien, Joy och Richard. Just när de börjat göra sig hemmastadda vid bakborden slås dörrarna upp och ytterligare fyra tävlande gör entré. Det råkar dessutom vara ett gäng skickliga dessertmakare som de alla känner igen. Säsongens första tävling går i kärlekens tecken, eftersom det är alla hjärtans dag.

Wahlgrens värld

Säsong 3 startar torsdag 15 februari 21.00

Vi följer Pernilla Wahlgren och hennes färgstarka familj i ett öppenhjärtigt och personligt porträtt där allt kan hända, känslorna går på högvarv och ingen dag är den andra lik. Liksom i tidigare säsonger är det fokus på Pernilla och Bianca, men självklart får vi även träffa mamma Christina och pappa Hans samt Benjamin, Oliver, och alla andra i klanen Wahlgren. I säsong tre fortsätter vardagskaoset i Wahlgrens värld och vi följer Pernilla som sin vana trogen har tusen bollar i luften. Det blir familjeresor, jobbmöten, framträdanden, vardagsbråk, stökiga relationer och en massa, massa kärlek.

Pernilla, Bianca, Benjamin och Benjamins flickvän Linnea ska bege sig till Italien för en mysig husbilssemester. De drömmer om pasta i världsklass, solnedgångar, vingårdar och spännande äventyr, men idyllen börjar kännas ouppnåelig redan vid ankomsten till biluthyrningen. Att samsas på liten yta, ta sig fram med husbil på slingriga bergsvägar, tömma toaletten och ratta spakar, knappar och pedaler sätter familjens tålamod på prov – snabbt. Semestern blir ett äventyr – men kanske inte riktigt som de tänkt sig.

Sommaren med släkten

Säsong 2 startar söndag 25 februari 21.00

Förra året vann komediserien Sommaren med släkten publikens hjärtan och i vår ser vi en ny efterlängtad säsong. Peter Magnusson och Christine Meltzer spelar rollerna som Jens och Carro som ska fira semester med sina respektive familjer, men vars förväntningar på en lugn tillvaro i sommarstugan på landet, inte riktigt infrias. När vi kommer tillbaka in i handlingen är Jens och Åsa tillbaka i stugan och detta år vill de bevisa för Åsas föräldrar Gunnar och Ingrid att de är mogna att ta över sommarstugan. Båtmotorer, lättklädda grannar, gamla ex, sommarvatten och en samfällighetsordförande som alltid dyker upp vid de minst passande tillfällena sätter käppar i hjulet för planerna och den tilltänkta drömsommaren balanserar ibland farligt nära en mardröm. Dessutom är Åsas syster Carro redo att ta relationen med Bobo till nästa nivå – frågan är om han är det?

Det är äntligen sommar och Jens och Åsa är redo att spendera lata dagar utan släktingar i stugan. Gunnar har dock bestämt sig för att sätta dem på prov. Även för Carro har semestern börjat, men en förrymd hund får henne snabbt att förlora sitt goda humör.

Helt perfekt

Premiär söndag 25 februari 21.30

Johan är en vänlig men självupptagen man med en besvärlig oförmåga att säga nej. Han strävar efter det perfekta livet, men hamnar ständigt i onödigt krångliga och obekväma situationer både privat och i yrkeslivet. Han är gift med Eva, som även hon anstränger sig till det yttersta för att allt ska vara Helt perfekt. Men vägen till perfektion är lång och bitvis väldigt snårig.

Helt perfekt baseras på en av Norges största humorsuccéer. Formatet är skapat av den kände norske komikern Thomas Giertsen, som också gör huvudrollen i originalversionen. Det är en dialogdriven humorserie med en stor dos igenkänning. Huvudrollerna i den svenska versionen görs av Johan Petersson, Eva Röse, Johan Ulveson och Adam Pålsson, och ett stort antal kända ansikten dyker upp i mindre roller.

Den fantastiska historien med Berg & Meltzer

Premiär måndag 26 februari 21.00

Carina Berg och Christine Meltzer är tillbaka. Denna gång bjuder de på en inblick i ett ämne som som ligger dem båda varmt om hjärtat – kvinnans historia. Carina och Christine ger sig ut på en resa genom tiden för att ta reda på hur svenska kvinnor har levt och verkat ur ett historiskt perspektiv. I varje avsnitt kommer Carina och Christine att göra en resa i tiden för att plocka upp några av de pusselbitar som gömts, glömts och hamnat i skymundan av alla kungar och krig. Genom att uppleva omvälvande och stora händelser, men också pyssla med enkla och till synes obetydliga vardagsbestyr vill de lära känna historiens kvinnor. Ämnen som kommer att belysas är sport och fritid, kropps- och skönhetsideal, äktenskap och kärleksliv samt brott och straff. Till sin hjälp har tjejerna en rad experter som litteraturvetaren Ebba Witt Brattström, etnologen Jonas Frykman, tidigare förbundskaptenen Pia Sundhage, racerförare Mikaela Åhlin-Kottulinsky samt träningsikonen Susanne Lanefelt. Serien produceras av Robin Muhr (Partaj) och exekutiv producent är Karin af Klintberg (Historieätarna).

Breaking News med Filip & Fredrik

Säsong 8 startar måndag 26 februari 22.00

Kritikerhyllade och Kristallenbelönade Breaking News med Filip och Fredrik har blivit något av en institution bland svenska aktualitetsprogram. Efter en rekordlång sjunde säsong fortsätter Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i vår att på sitt eget oefterhärmliga sätt belysa, skämta om och analysera aktuella händelser och fenomen. Fyra kvällar i veckan bjuds vi på spännande och aktuella gäster, knivskarpa betraktelser, underliga flanellografer, konstiga klipp och mycket mer. Självklart med samma framgångsrika blandning av humor, värme, kaos och intelligens som alltid. Breaking News med Filip och Fredrik är inte Sveriges enda aktualitetsprogram – men det är definitivt det roligaste.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

Kalender

februari 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Året var 1967

Det är snart 50 år sedan. Nu är vi igång igen, och vi har precis börjat titta på vad som hände 1967 och vad som skulle kunna komma med i vårt program Året var 1967. En hel del känner vi till, minns och har bilder från i våra arkiv. Men det finns säkert fler minnen och hågkomster som skulle kunna leta sig in i vårt program. Kanske har du varit med om något, filmat eller tagit bilder av, som skulle kunna passa i vårt program om 1967. Det kan vara stora händelser, eller något personligt som ändå säger något om hur det var 1967.

Här nedanför har vi listat några av händelserna 1967 – kanske är dina minnen kopplade till någon av dem, eller så är det något helt annat du kommer att tänka på när du funderar på ett år som snart ligger 50 år tillbaka i tiden.

Vi ska göra vårt bästa för att svara, men redaktionen är liten och det är mycket som ska hinnas med. Men vi ska göra vårt bästa.

Mejla till: 1967@svt.se

Året var 1967
SVT
105 10 Stockholm

Fjärrkontroll för att styra SVT Play

Har du internetuppkoppling hemma och kan se SVT Play i din dator eller på din TV-skärm blir det ännu enklare om du gör mobilen till fjärrkontroll.

Så här gör du för att använda din mobiltelefon som fjärrkontroll:

1. Klicka på knappen ”Fjärrkontroll” längst ned i SVT Play, på din stora skärm. Knappen leder till svtplay.se/kontroll.

2. Klicka på “Fullskärmsläge” så slipper du se webbläsaren på din stora skärm. Ta fram mobilen och välj sedan hur du vill styra din stora skärm. Med sifferkod eller QR-kod?
•Om du väljer sifferkod går du till svtplay.se/koppla i mobilens webbläsare. Skriv in koden som visas på den stora skärmen.
•Istället för att skriva in sifferkoden kan du läsa av vår QR-kod (Quick Response Code) med mobilens kamera. Då behöver du en QR-läsare. En QR-läsare är ett program som du laddar ner till din telefon. Nedan ser du exempel på gratis QR-läsare för både iPhone och Android.

3. Nu kopplas din mobil till din stora skärm. Välj och starta ett program i mobilen. Det kommer att börja spelas upp på din stora skärm.

4. Styr uppspelningen genom att fälla ut knapparna med den lilla vita pilen högst upp till höger på mobilskärmen.

5. Stäng av fjärrkontrollen med knappen “Stäng av kontroll” när du har tittat färdigt.

Fungerar det inte? Prova att aktivera cookies i din mobil.

Vi söker dig som vill bygga ditt drömprojekt

DRIVS DU AV DRÖMMEN ATT FÖRVERKLIGA DINA BOENDEIDÉER? Alla typer av husprojekt är intressanta. Det kan vara restaurering (hus eller lägenhet) eller ett nybygge av ett hus eller sommarhus. Det kan var en hästgård som ska renoveras, en lägenhet, ett 1900-talshus som ska renoveras i ursprungsskick eller det minimalistiska hemmet. Eller någonting helt annat.

Vi letar efter större omfattande renoveringar eller nybyggnationer som ska påbörjas inom den närmsta tiden. Inspelningarna kommer starta framförallt under våren, och några enstaka husprojekt startas hösten 2012.

Obs! SVT kommer inte hjälpa till med själva byggandet eller komma med ideérna till ert boende. Vi vill att du själv ska ha de roliga, oväntade och utmanande lösningarna. Vi vill följa med på din resa och se din vision av hur just du vill bo!

Kalender

februari 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Kommentarer

Lars-Göran Nilsson om Klippans karaokecup
tjabo om Seriestart: Hemliga klubben
Camilla Askerlund om Richard Herrey sänder ny morgo…

Fjärrkontroll för att styra SVT Play

Har du internetuppkoppling hemma och kan se SVT Play i din dator eller på din TV-skärm blir det ännu enklare om du gör mobilen till fjärrkontroll.

Så här gör du för att använda din mobiltelefon som fjärrkontroll:

1. Klicka på knappen ”Fjärrkontroll” längst ned i SVT Play, på din stora skärm. Knappen leder till svtplay.se/kontroll.

2. Klicka på “Fullskärmsläge” så slipper du se webbläsaren på din stora skärm. Ta fram mobilen och välj sedan hur du vill styra din stora skärm. Med sifferkod eller QR-kod?
•Om du väljer sifferkod går du till svtplay.se/koppla i mobilens webbläsare. Skriv in koden som visas på den stora skärmen.
•Istället för att skriva in sifferkoden kan du läsa av vår QR-kod (Quick Response Code) med mobilens kamera. Då behöver du en QR-läsare. En QR-läsare är ett program som du laddar ner till din telefon. Nedan ser du exempel på gratis QR-läsare för både iPhone och Android.

3. Nu kopplas din mobil till din stora skärm. Välj och starta ett program i mobilen. Det kommer att börja spelas upp på din stora skärm.

4. Styr uppspelningen genom att fälla ut knapparna med den lilla vita pilen högst upp till höger på mobilskärmen.

5. Stäng av fjärrkontrollen med knappen “Stäng av kontroll” när du har tittat färdigt.

Fungerar det inte? Prova att aktivera cookies i din mobil.

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: