du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Premiär: Smartare än en femteklassare (1:10)

Smartare än en femteklassare. Bakre raden fr v: Abdullah Abdisalam, programledare Josefin Johansson, Hanna Andrae, Gustav Berghe och Teodor Pankovski. Mittenraden: Olivia Hedlund och Aya Krikeb. Främre raden: Emma Rudén och Geri Paci. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Smartare än en femteklassare. Bakre raden fr v: Abdullah Abdisalam, programledare Josefin Johansson, Hanna Andrae, Gustav Berghe och Teodor Pankovski. Mittenraden: Olivia Hedlund och Aya Krikeb. Främre raden: Emma Rudén och Geri Paci. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Hur mycket minns vi egentligen av det vi lärde oss i grundskolan? Kvällens tävlande får testa sina kunskaper och till sin hjälp har de riktiga experter – fem femteklassare. I programmet tävlar komikern och På Spåret-mästaren Jesper Rönndahl, hållbarhetsexperten och poledansaren Elin Ahlström och spårvagnsföraren Ibrahim Canpinar. Små barn funderar över hur man egentligen får pengar och studion fylls av cheerleaders. Programledare är Josefin Johansson.   

Om programmet
I Smartare än en femteklassare ställs vuxna på prov i låg- och mellanstadiekunskap. Till sin hjälp har de tävlande fem barn som alla går i femte klass, och de kan bli de tävlandes räddning när det börjar bli för svårt. De tävlande kan ha i princip vilken bakgrund som helst, men ibland tävlar också speciellt inbjudna personer.

Alla frågor är hämtade ur skolans läroböcker för årskurs ett till fem. Kan de tävlande inte svaret får de ta hjälp av experterna – fem barn som går i femte klass. Högsta vinsten är en kvarts miljon.

Smartare än en femteklassare hade premiär i SVT 2011 och Lasse Kronér ledde de fem första säsongerna. Programmet är ett format från USA med originaltiteln ”Are You Smarter than a Fifth Grader” som producerats i flera länder.

Om Josefin
Josefin vann utmärkelsen ”Årets kvinnliga komiker” på Svenska Standup-galan i januari. Hon är just nu aktuell med en egen föreställning och hon vann nyligen årets säsong av På spåret tillsammans med Johar Bendjelloul.

Mångsysslaren Josefin Johanssons karriär startade 2006 i P3 och hon har arbetat med program som Pang Prego, Morgonpasset Sommar och Musikguiden i P3: Sommarsession. Hon är en erfaren ståuppkomiker med nomineringar som årets ståuppkomiker och årets föreställning i bagaget. I tv-sammahang har hon jobbat både framför och bakom kameran. Ett axplock ur hennes tv-produktioner är Gabba Gabba (2011-2012), Partaj (2013), Det stora matslaget (2014), Så ska det låta (2016) och som manusförfattare till Robins (2010).

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: