du läser...
Pr - TV 3, Pr Viafree

HENRIK LARSSON SPELAR SIG SJÄLV I LINGONLIGAN

Henrik Larsson ska spela sig själv i fotbollskomedin "Lingonligan". Pressbild. Bild: TV3

Henrik Larsson ska spela sig själv i fotbollskomedin ”Lingonligan”. Pressbild. Bild: TV3

Henrik Larsson är en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Nu kan han lägga till skådespelare på sin meritlista. I TV3:s nya komediserien Lingonligan spelar han sig själv. Och får spela fotboll i Sveriges kanske sämsta fotbollslag.

Den nya komediserien Lingonligan har premiär den 5 april på TV3, Viafree och Viaplay. I rollerna ser vi bland andra Anders Jansson, Morgan Alling, Sven Melander, Elisabeth Wernesjö, Carolina Gynning och Claes Månsson. Men det finns ytterligare en stjärna att lägga till i rollistan och det är Henrik Larsson. Han har 106 landslagsmatcher i bagaget och flera ligatitlar från sin internationella karriär. Nu har han tagit sig an en lite annorlunda utmaning och spelar sig själv i Lingonligan.

Fotbollsföreningen Vinninge BK ligger sist i division 7 och står nu inför utmaningen att börja vinna matcher, annars kommer den lokala bonden förvandla fotbollsplanen till en odling för sockerbetor. Som en skänk från ovan får de ett mejl från signaturen ”Henrik Larsson 40+” som undrar om han får komma och provspela för Vinninge BK. Att det är självaste fotbollsproffset Henrik Larssonsom dyker upp på den lilla planen får de andra i laget att trilla baklänges.

– Det var underbart att ha med Henke. Att få spela fotboll med en av Sveriges bästa någonsin var en dröm för mig och resten av laget. Henke är verkligen en naturbegåvning framför kameran. Han är jättebra! Och grymt ödmjuk, för nån som spelat i Celtic, Barca och Man Utd, säger Anders Jansson.

Anders Jansson spelar lagets stora stjärna ”Kroyf” som fortfarande lever på meriten att han var sommarproffs i Malmö FF som tonåring. Han är minst sagt skeptisk till att få konkurrens av Henrik Larsson. Hur det går får ni se i Lingonligan som har premiär den 5 april på TV3, Viafree och Viaplay. Henrik Larsson dyker upp i tredje avsnittet. Fler kända nämn i gästroller under säsongen är bland andra William Spetz, Pia Sundhage, Fredrik Hallgren (Bonusfamiljen) och Maria Tornberg (2 ½ män, Super Troopers, Våra bästa år).

Lingonligan är en skruvad, karaktärsdriven komediserie med hög igenkänning. I de bärande rollerna ser vi Anders Jansson, Sven Melander, Morgan Alling, Elisabeth Wernesjö, Claes Månsson, Carolina Gynning, Smail Alihodzic, Armand Mirpouroch Mustafa Al-Mashhadani.

Lingonligan har premiär den 5 april på TV3, Viafree och Viapla

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: