du läser...
Ny - Sveriges Radio

Peder Gustafsson ny Asienkorrespondent

Peder Gustafsson Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Peder Gustafsson Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Peder Gustafsson blir ny Asienkorrespondent för Sveriges Radio i augusti 2018. Peder är idag kvällsreporter vid P4 Stockholm och ersätter Margita Boström.

Ny korrespondent i Asien blir Peder Gustafsson, mångårig Sveriges Radio-medarbetare, känd för radiopubliken bland annat som programledare på Ekot, Studio Ett och P4 Radio Stockholm. Peder Gustafsson har lång erfarenhet av området och har tidigare bott och arbetat i flera länder i Sydostasien, bland annat Thailand, Indonesien, Laos, Vietnam och Burma.

Inom ramen för Sveriges Radios MDO (Media Development Office) har Peder Gustafsson hjälpt till att utbilda lokala journalister i radioproduktion i Indonesien och Burma och han har tidigare vikarierat som SRs Asienkorrespondent.

– Att jobba som Sveriges Radios korrespondent i Asien har varit min dröm sedan barnsben. Att nu få göra det känns otrolig spännande och utmanande. Jag tar mig an jobbet med stor ödmjukhet och respekt och hoppas att jag ska kunna ge lyssnarna berättelser, bilder och upplevelser från en fantastisk del av världen som på så många sätt påverkar oss här i Sverige, säger Peder Gustafsson.

Sveriges Radio har det största utrikesnätverket i svensk media med 23 korrespondenter baserade runt om i världen. Som Asienkorrespondent baseras Peder Gustafsson i Bangkok och hans bevakningsområde innefattar Sydasien, Sydostasien, Australien och Nya Zeeland. Kina, Japan, Nordkorea och Sydkorea bevakas av vår korrespondent i Peking, Hanna Sahlberg.

– Peder Gustafsson är en mångsidig, erfaren och snabbfotad reporter med stor kunskap om det mångfacetterade asiatiska bevakningsområdet. Jag är väldigt glad att få välkomna honom till korrespondentjobbet, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Peder Gustafsson tillträder i augusti 2018 och ersätter Margita Boström som nu kommer tillbaka till utrikesredaktionen på Ekot.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: