du läser...
Pr - Kanal 5

Höjdpunkter på Kanal 5 vecka 16-19

Vecka 16

Sofias Änglar

Säsongsavslutning: Ullared

Tisdag 17 april 20.00

En lång, varm och shoppingtokig sommar är på väg mot sitt slut. Det är den sista skälvande semesterdagen i Ullared. Varuhuset väntar en rejäl anstormning av shoppingsugna besökare. Budskapsshopparen Ida älskar svartvitt och hennes kollega Anders vill bara ha öl. Åke från Filipstad försöker få in en hel sommars shopping i bilen och inser i sista stund att han har glömt något viktigt: korven. Morgan och Ola-Conny ställer till med kräftskiva för hotellets gäster. S09E12.

Final: Superstars 2018

Tisdag 17 april 21.00

Det är dags för final i Superstars 2018. Medaljörerna ska koras och nu kommer vinnarstjärnorna som deltagarna samlat på sig under säsongen till användning. Den med flest stjärnor får ett övertag i den första tävlingen som består av simning och löpning. Vinnaren är klar för finalduell medan de andra två gör upp i baseboll. Finalduellen består av tre moment: hopprep, statiskt styrkeprov och hästställningen, en urgammal asiatisk variant av jägarställningen där uthålligheten sätts på prov. Efter en intensiv kamp utses vinnaren av Superstars 2018. S02E10.

Breaking news med Filip & Fredrik

Tisdag 17 april 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E29.

Vägens hjältar

Onsdag 18 april 20.00

Nico larmas till Essingeleden där en våldsam kollision mellan en lastbil och flera personbilar inträffat. På E4:an i höjd med Haga Norra har två bilar krockat och både Pelle och Berra rycker ut till olycksplatsen. Benny åker på en trafikolycka i Hammarbytunneln och det visar sig finnas barn i den ena bilen. Krille hjälper en lastbilschaufför som kört i diket på en smal väg i Solna, och Micke får det jobbigt när en fullastad lastbil havererar på Årstalänken. S04E08.

Grey’s Anatomy

Onsdag 18 april 21.00

April ansvarar för sjukhusets kirurgiska innovationstävling och läkarna är ivriga att komma igång med sina projekt. Catherines gamla vän har en chockerande idé för Catherine och Jackson; och Meredith behandlar en patient som inspirerar hennes projekt. S14E12.

Breaking news med Filip & Fredrik

Onsdag 18 april 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E30.

Tunnelbanan

Torsdag 19 april 20.00

Ordningsvakterna Stefan och Mattias har en hektisk kväll då de rycker in och hjälper en patrull som brottas med en aggressiv man vid Blåsut tunnelbanestation, samt hjälper en kvinna som förlorat medvetandet på plattformen i Skarpnäck. En man har druckit handsprit och fått bröstsmärtor, och ordningsvakterna Charlie och Nathalie får uppgifter om en person som blottar sig utanför T-centralen. S07E08.

Wahlgrens värld

Torsdag 19 april 21.00

Efter allt slit är det äntligen premiär för Pernillas krogshow. Hela familjen är samlad i publiken – alla utom Benjamin som samtidigt står på scenen i Melodifestivalen. Efter premiären åker Pernilla ner med sina väninnor till det soliga Marbella för att få nycklarna till sitt nyinköpta hus. S03E10.

Breaking news med Filip & Fredrik

Torsdag 19 april 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E31.

Sommaren med släkten

Söndag 22 april 21.00

Carro har bestämt sig för att fria till Bobo. Jens vill också visa upp en romantisk sida, så han tar med Åsa på en båttur med nakenbad och picknick på agendan. Båtturen blir dock inte riktigt som Jens tänkt sig. Skådespelare: Rakel Wärmländer, Christine Meltzer, Peter Magnusson, Christofer Wagelin, Anki Lidén, Krister Henriksson.
Svensk komediserie från 2018. S02E09.

Helt perfekt

Söndag 22 april 21.30

Johan är en vänlig men självupptagen man med en besvärlig oförmåga att säga nej. Han strävar efter det perfekta livet, men hamnar ständigt i obekväma situationer. Han är sambo med Eva, som även hon anstränger sig för att allt ska vara helt perfekt. Skådespelare: Johan Petersson, Eva Röse, Johan Ulveson, Adam Pålsson.
Svensk komediserie från 2018. S01E09.

Vecka 17

Sofias Änglar

Måndag 23 april 20.00

Bara sex månader gammal drabbades Lii av RS-virus och blev så dålig att hon måste åka ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Viruset angrep hennes hjärta, och efter flera månader fick Sara och Oscar beskedet att deras dotter måste genomgå en hjärttransplantation för att överleva. Operationen lyckades, men sedan familjen kommit hem måste Lii övervakas dygnet runt. Oscar och Sara ansvarar för livsavgörande sondmatning och medicinering på bestämda tider, samtidigt som de också tar hand om Liis treåriga storasyster Juni. De stora renoveringar som påbörjats innan Lii blev sjuk står nu helt stilla. S10E12.

Nästa vecka har Sofias Änglar, Criminal Minds och Breaking New med Filip & Fredrik uppehåll på grund av att vi visar extra mycket film under valborgshelgen.

Säsongsstart: Criminal Minds

Måndag 23 april 21.00

I säsongsavslutningen av tolfte säsongen (som sändes 7 februari 22.00 på Kanal 5) åkte stora delar av BAU-teamet rakt in i Mr Scratch fälla. Garcia måste rycka ut för att rädda sina vänner och kollegor och tar hjälp av den internationella insatsstyrkans Matt Simmons (Daniel Henney från Criminal Minds: Beyond Borders). S13E01.

Nästa vecka har Sofias Änglar, Criminal Minds och Breaking New med Filip & Fredrik uppehåll på grund av att vi visar extra mycket film under valborgshelgen.

Breaking news med Filip & Fredrik

Måndag 23 april 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E32.

Säsongsstart: Ullared – jakten på storsäljaren

Tisdag 24 april 20.00

Ullared – jakten på storsäljaren är tillbaka. I varje program möter vi uppfinnare och entreprenörer som tävlar om att få sälja just sin uppfinning i Skandinaviens största varuhus. Det blir en kavalkad av landets roligaste, mest innovativa, kreativa och oväntade uppfinningar av mer eller mindra användbar karaktär som visas upp för Gekås inköpare och testas av en expertpanel bestående av systrarna Gunnel och Maritta, allvetaren Kjell och storshoparen Åke. Slutligen väljer koncern-VD Jan ut sin favorit och som redan dagen efter kan inhandlas av Gekås shoppingsugna kunder. S04E01.

Nästa vecka har Ullared – jakten på storsäljaren, The Big Bang Theory och Breaking New med Filip & Fredrik uppehåll på grund av att vi visar extra mycket film under första maj-helgen.

Tillbaka: The Big Bang Theory (dubbelavsnitt)

Tisdag 24 april 21.00

Sheldon vill jobba ensam och tvingar ut Amy men då slår hon sig ihop med Leonard. Geologen Bert ersätter Howard i bandet Footprints on the Moon, och Sheldon upptäcker att Penny kan vara en överraskande källa till vetenskaplig inspiration.

Raj hamnar mitt i ett familjedrama när han får veta att kvinnan som han dejtar har en mycket upprörd man som heter Oliver. Sheldon hyr sitt gamla rum för att få ett lugnt ställe att arbeta på, men han irriterar Leonard genom att vara en perfekt hyresgäst. S11E13-14.

Nästa vecka har Ullared – jakten på storsäljaren, The Big Bang Theory och Breaking New med Filip & Fredrik uppehåll på grund av att vi visar extra mycket film under första maj-helgen.

Breaking news med Filip & Fredrik

Tisdag 24 april 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E33.

Nästa vecka har Ullared – jakten på storsäljaren, The Big Bang Theory och Breaking New med Filip & Fredrik uppehåll på grund av att vi visar extra mycket film under första maj-helgen.

Vägens hjältar

Onsdag 25 april 20.00

Thomas larmas till en våldsam olycka mellan en personbil och en lastbil på Essingeleden. En lastbil har kört fast ordentligt under en viadukt och Krille kommer till undsättning. Berra åker till Kymlingelänken där läget försämras på plats för den förare som varit inblandad i en våldsam kollision. Och Soffan får larm om en personbil som blivit klämd mellan två lastbilar på E4:an. S04E09.

Grey’s Anatomy

Onsdag 25 april 21.00

Brandmännen Ben Warren och Andy Herrera kommer till Grey Sloan efter att ha räddat två pojkar i en husbrand. Med en av pojkarnas liv i sina händer sätts Andys kunskaper på svåra prov. Samtidigt jobbar läkarna hårt på sina projekt för tävlingen. S14E13.

Breaking news med Filip & Fredrik

Onsdag 25 april 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E34.

Tunnelbanan

Torsdag 26 april 20.00

Trygghetsvärdarna Ferhat och Busra får problem med en man som skrämmer resenärer och ordningsvakterna Micke och Arian måste rycka ut. En berusad man som ska avlägsnas från tunnelbanan blir plötsligt aggressiv och Mickis och Mattias får belägga honom med handfängsel. Nathalie och Daniel får larm om en ordningsstörande man i Alby och Dennis och Mattias rycker ut när resenärer ringt in till Trygghetscentralen och klagat på en stridslysten hund på ett inkommande tåg i Liljeholmen. S07E09.

Wahlgrens värld

Torsdag 26 april 21.00

Pernilla och hennes väninnor inreder med stor iver det nya huset i Spanien. Mamma Christina vill också hemskt gärna hjälpa till, och tar därför dit halva sitt spanska bohag. Allt för att Pernilla så fort som möjligt ska känna sig hemmastadd. Hemma i Stockholm har Bianca fullt upp med att planera och ordna med allt inför Pernillas 50-årsfest. Men det blir mycket mer jobb än hon någonsin hade kunde föreställa sig. S03E11. 

Breaking news med Filip & Fredrik

Torsdag 26 april 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E35.

Säsongsavslutning: Sommaren med släkten

Söndag 29 april 21.00

Gunnar och Ingrid har bjudit in till kräftskiva och Jens har en gång för alla tröttnat på att Gunnar inte vill skriva över stugan på honom och Åsa. På kräftskivan tänker han se till att få Gunnars namnteckning på plats. Skådespelare: Rakel Wärmländer, Christine Meltzer, Peter Magnusson, Christofer Wagelin, Anki Lidén, Krister Henriksson.
Svensk komediserie från 2018. S02E10.

Säsongsavslutning: Helt perfekt

Söndag 29 april 21.30

Johan är en vänlig men självupptagen man med en besvärlig oförmåga att säga nej. Han strävar efter det perfekta livet, men hamnar ständigt i obekväma situationer. Han är sambo med Eva, som även hon anstränger sig för att allt ska vara helt perfekt. Skådespelare: Johan Petersson, Eva Röse, Johan Ulveson, Adam Pålsson.
Svensk komediserie från 2018. S01E10.

Vecka 18

Film: Big hero 6

Måndag 30 april 19.05

Hiro är inte som andra barn, han är ett geni – och hoppar över årskurs efter årskurs i skolan. Till slut hamnar han i samma klass som sin storebror Tadashi. Bröderna bor hos sin moster Cass i staden San Fransokyo, en stad bebodd av tekniktalanger och som är en mix av västerlänsk och österländsk kultur. Hiro och Tadashi är bästa vänner och älskar att bygga uppfinningar i garaget. De drömmer också om att få gå på det teknologiska universitet som ligger mitt emot deras hus, men det är för dyrt. Bröderna bestämmer sig för att vinna ett stipendium till universitetet.

Sofias Änglar, Criminal Minds och Breaking New med Filip & Fredrik har uppehåll på grund av att vi visar extra mycket film under valborgshelgen, Sofias Änglar och Criminal Minds är tillbaka nästa vecka, Breaking News med Filip & Fredrik sänds bara onsdag-torsdag denna vecka.

Film: Ett päron till farsa – Nästa generation

Måndag 30 april 21.00

Griswolds är tillbaka och nu är det den vuxne sonen Rusty som vill bättra på familjesammanhållningen genom att ta med sig fru och två söner till äventyrslandet Walley World. Men Rusty är sin pappas son och resan blir naturligtvis mycket mer strapatsrik än någon kunnat ana. Skådespelare: Ed Helms, Christina Applegate, Leslie Mann, Chris Hemsworth, Chevy Chase, Beverly D’Angelo. Regi: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein.
Originaltitel: Vacation.

Film: Kalle och chokladfabriken

Tisdag 1 maj 18.45

Alla drömmer om att få se vad som döljer sig innanför väggarna i Willy Wonkas fantastiska chokladfabrik. Tänk att få provsmaka gräsmattan av mildaste mintchoklad, segla fram på Chokladfloden i en rosa polkagrisbåt eller njuta av evighetskaramellerna i uppfinnarrummet. Men vem ska hitta chokladkakan med guldbiljetten som öppnar dörrarna? Den som helst av allt vill vinna priset är unge Kalle. Kruxet är att hans familj är så fattig att de inte ens kan köpa några chokladkakor. Skådespelare: Johnny Depp, Freddie Highmore, Helena Bonham Carter. Regi: Tim Burton. Amerikansk komedifilm från 2005.
Originaltitel: Charlie and the Chocolate Factory.

Ullared – jakten på storsäljaren, The Big Bang Theory och Breaking New med Filip & Fredrik har uppehåll på grund av att vi visar extra mycket film under första maj-helgen. Ullared- jakten på storsäljaren och The Big Bang Theory säsong 11 är tillbaka nästa vecka. Breaking News med Filip & Fredrik sänds bara onsdag-torsdag denna vecka.

Film: Captain America: The return of the first avenger

Tisdag 1 maj 21.00

Steve Rogers, alias Captain America, lever ett lugnt liv i Washington D.C och försöker anpassa sig till den moderna världen. Men när en kollega från S.H.I.E.L.D. blir attackerad dras Steve in i intriger som hotar hela världen. Men snart upptäcker han och hans vänner att de alla står mot en oväntad och fruktansvärd fiende – The Winter Soldier.
Skådespelare: Chris Evans, Samuel L Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford. Regi: Anthony Russo, Joe Russo. Amerikansk actionfilm från 2014. Originaltitel: Captain America: The Winter Soldier.

Vägens hjältar

Onsdag 2 maj 20.00

En våldsam masskrock inträffar vid infarten till Hammarbytunneln. Berra och Signe larmas till en olycka med barn inblandade i snökaoset vid Skanstull. Det blir rena släktträffen när Soffan hjälper en taxichaufför som kanat av E4:an i Bredäng. S04E10.

Grey’s Anatomy

Onsdag 2 maj 21.00

Maggies förhållande med Clive utvecklas, och hon bjuder in honom till en spelkväll för att träffa Meredith och Amelia. Meredith och Jo träffar ägaren av patentet till polymeren de behöver för sitt projekt, som av en tillfällighet är en vän till familjen. S14E14.

Breaking news med Filip & Fredrik

Onsdag 2 maj 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E36.

Tunnelbanan

Torsdag 3 maj 20.00

En man leker med brandslangen i tunnelbanan och det sägs att han har en pistol. En resenär på Älvsjös pendeltågsstation har blivit ofredad och Richard och Baran griper gärningsmannen. Stefan och Mathias handskas med en berusad och väldigt arg kvinna. S07E10.

Nästa vecka sänds inte Tunnelbanan, Wahlgrens värld och Breaking News med Filip & Fredrik på grund av att vi sänder extra mycket film i Kristi himmelsfärdshelgen.

Wahlgrens värld

Torsdag 3 maj 21.00

Bianca är imponerad av hur mamma Pernilla lyckats komma i form inför sin premiär. Men hon är inte lika imponerad av Pernillas garderob, som hon tycker behöver uppdateras snarast möjligt. Blommiga tantkläder med pösig passform och glasögon som införskaffats på bensinmacken passar inte en ursnygg 50-åring och måste genast bytas ut mot mer moderiktiga alternativ. Vi blickar också tillbaka på några godbitar från säsongen som gått. S03E12.

Breaking news med Filip & Fredrik

Torsdag 3 maj 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E37.

Förra veckan var det säsongsavslutning för både Sommaren med släkten och Helt perfekt.

 

Vecka 19

Sofias Änglar

Måndag 7 maj 20.00

Teemu och Emma flyttade med sina två små barn från Stockholms innerstad ut till Upplands Väsby eftersom Teemu förälskade sig i ett lugnt och barnvänligt område där. Teemu hade haft hjärntumör som barn och aldrig riktigt blivit friskförklarad, men läkarna gav hela tiden lugnande besked. När Emma var föräldraledig blev han tvungen att sjukskriva sig och få en aggressiv cellgiftsbehandling. Tumören krympte och allt verkade bra. Tills Teemu en dag i februari förra året föll ihop i duschen. Han hade vätska i huvudet och blev inlagd på sjukhus. Förtfarande var det ingen som berättade för familjen hur allvarligt läget var. Men Teemu kom aldrig hem. I mars 2017 tog han sitt sista andetag. Kvar står Emma med två små söner och ett hus som faller ihop bit för bit. S10E13.

Criminal Minds

Måndag 7 maj 21.00

BAU-gruppen utreder tre liknande våldsbrott där offrens kvarlevor hittas i gamla resväskor.

Breaking news med Filip & Fredrik

Måndag 7 maj 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E38.

Ullared – jakten på storsäljaren

Tisdag 8 maj 20.00

Mer information kommer snart. S04E02.

The Big Bang Theory (dubbelavsnitt)

Tisdag 8 maj 21.00

Sheldon vill att Wil Wheaton ska vara med i det nya Professor Proton-programmet men Wil erbjuder Amy rollen istället. Penny blir rasande när hon tror att den kvinnliga huvudpersonen i Leonards roman bygger på henne. Bernadette får värkar och hennes vänner har ett antal fantasifulla förslag på hur hon ska få igång födseln. Howard konfronterar Bernadette när Amy av misstag avslöjat att hon redan har valt deras sons namn. S11E15-16.

Breaking news med Filip & Fredrik

Tisdag 8 maj 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E39.

Vägens hjältar

Onsdag 9 maj 20.00

Benny larmas till en olycka på E4, där ett litet barn är inblandat. Nico får ett larm till Nynäsvägen där det skett två kaosartade olyckor samtidigt. Berra åker till Essingeleden där en personbil blir påkörd av en lastbil som byter fil. Micke hamnar på en ordentlig olycka mellan en lastbil och två personbilar i Södra Länken. Och Soffan får ett larm där en drabbad kvinna plötsligt kollapsar. S04E11.

Grey’s Anatomy

Onsdag 9 maj 21.00

Meredith försöker lära sig mer om Marie Cerones förflutna med Merediths mamma. Samtidigt söker Jo efter stipendier runt om i landet. S14E15.

Breaking news med Filip & Fredrik

Onsdag 9 maj 22.00

Filip och Fredrik bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Alltid med de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och galnaste nyheterna. S08E40.

Film: The Pacifier

Torsdag 10 maj 19.10

Den före detta marinsoldaten Shane Wolfe är tränad av världens bästa insatsstyrka och är förberedd på alla uppdrag… förutom att sitta barnvakt och skydda fem små barn från fienden. Shane tvingas inte bara slåss mot fienden utan även mot tonårsrebellerna Zoe och Seth, dessutom kräver åttaåriga ”ninja-wanna-be” Lulu, treåriga Peter och babyn Tyler uppmärksamhet.
Skådespelare: Vin Diesel, Lauren Graham, Brittany Snow, Max Thieriot, Brad Garrett. Regi: Adam Shankman. Amerikansk komedifilm från 2005.

På grund av att vi sänder extra mycket film i Kristi himmelsfärdshelgen sänds inte Tunnelbanan eller Wahlgrens värld på torsdagen.

Film: The Mask

Torsdag 10 maj 21.00

Stanley Ipkiss lever ett synnerligen tråkigt liv. Hans chef på banken gapar och skriker åt honom, och hans enda vän är en liten jycke. Men allt detta förändras när han hittar en magisk mask. Den ger honom superegenskaper som Stålmannen skulle bli kryptonitgrön av avundsjuka på. Som en tornado gör han rent hus bland översittare, chefer och farliga skurkar. Och så vinner han naturligtvis drömtjejens hjärta.
Skådespelare: Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Riegert, Amy Yasbeck. Regi: Chuck Russell.
Amerikansk komedifilm från 1994.

På grund av att vi sänder extra mycket film i Kristi himmelsfärdshelgen sänds inget Breaking News med Filip & Fredrik på torsdagen.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

Kalender

april 2018
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Året var 1967

Det är snart 50 år sedan. Nu är vi igång igen, och vi har precis börjat titta på vad som hände 1967 och vad som skulle kunna komma med i vårt program Året var 1967. En hel del känner vi till, minns och har bilder från i våra arkiv. Men det finns säkert fler minnen och hågkomster som skulle kunna leta sig in i vårt program. Kanske har du varit med om något, filmat eller tagit bilder av, som skulle kunna passa i vårt program om 1967. Det kan vara stora händelser, eller något personligt som ändå säger något om hur det var 1967.

Här nedanför har vi listat några av händelserna 1967 – kanske är dina minnen kopplade till någon av dem, eller så är det något helt annat du kommer att tänka på när du funderar på ett år som snart ligger 50 år tillbaka i tiden.

Vi ska göra vårt bästa för att svara, men redaktionen är liten och det är mycket som ska hinnas med. Men vi ska göra vårt bästa.

Mejla till: 1967@svt.se

Året var 1967
SVT
105 10 Stockholm

Fjärrkontroll för att styra SVT Play

Har du internetuppkoppling hemma och kan se SVT Play i din dator eller på din TV-skärm blir det ännu enklare om du gör mobilen till fjärrkontroll.

Så här gör du för att använda din mobiltelefon som fjärrkontroll:

1. Klicka på knappen ”Fjärrkontroll” längst ned i SVT Play, på din stora skärm. Knappen leder till svtplay.se/kontroll.

2. Klicka på “Fullskärmsläge” så slipper du se webbläsaren på din stora skärm. Ta fram mobilen och välj sedan hur du vill styra din stora skärm. Med sifferkod eller QR-kod?
•Om du väljer sifferkod går du till svtplay.se/koppla i mobilens webbläsare. Skriv in koden som visas på den stora skärmen.
•Istället för att skriva in sifferkoden kan du läsa av vår QR-kod (Quick Response Code) med mobilens kamera. Då behöver du en QR-läsare. En QR-läsare är ett program som du laddar ner till din telefon. Nedan ser du exempel på gratis QR-läsare för både iPhone och Android.

3. Nu kopplas din mobil till din stora skärm. Välj och starta ett program i mobilen. Det kommer att börja spelas upp på din stora skärm.

4. Styr uppspelningen genom att fälla ut knapparna med den lilla vita pilen högst upp till höger på mobilskärmen.

5. Stäng av fjärrkontrollen med knappen “Stäng av kontroll” när du har tittat färdigt.

Fungerar det inte? Prova att aktivera cookies i din mobil.

Vi söker dig som vill bygga ditt drömprojekt

DRIVS DU AV DRÖMMEN ATT FÖRVERKLIGA DINA BOENDEIDÉER? Alla typer av husprojekt är intressanta. Det kan vara restaurering (hus eller lägenhet) eller ett nybygge av ett hus eller sommarhus. Det kan var en hästgård som ska renoveras, en lägenhet, ett 1900-talshus som ska renoveras i ursprungsskick eller det minimalistiska hemmet. Eller någonting helt annat.

Vi letar efter större omfattande renoveringar eller nybyggnationer som ska påbörjas inom den närmsta tiden. Inspelningarna kommer starta framförallt under våren, och några enstaka husprojekt startas hösten 2012.

Obs! SVT kommer inte hjälpa till med själva byggandet eller komma med ideérna till ert boende. Vi vill att du själv ska ha de roliga, oväntade och utmanande lösningarna. Vi vill följa med på din resa och se din vision av hur just du vill bo!

Kalender

april 2018
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Kommentarer

Lars-Göran Nilsson om Klippans karaokecup
tjabo om Seriestart: Hemliga klubben
Camilla Askerlund om Richard Herrey sänder ny morgo…

Fjärrkontroll för att styra SVT Play

Har du internetuppkoppling hemma och kan se SVT Play i din dator eller på din TV-skärm blir det ännu enklare om du gör mobilen till fjärrkontroll.

Så här gör du för att använda din mobiltelefon som fjärrkontroll:

1. Klicka på knappen ”Fjärrkontroll” längst ned i SVT Play, på din stora skärm. Knappen leder till svtplay.se/kontroll.

2. Klicka på “Fullskärmsläge” så slipper du se webbläsaren på din stora skärm. Ta fram mobilen och välj sedan hur du vill styra din stora skärm. Med sifferkod eller QR-kod?
•Om du väljer sifferkod går du till svtplay.se/koppla i mobilens webbläsare. Skriv in koden som visas på den stora skärmen.
•Istället för att skriva in sifferkoden kan du läsa av vår QR-kod (Quick Response Code) med mobilens kamera. Då behöver du en QR-läsare. En QR-läsare är ett program som du laddar ner till din telefon. Nedan ser du exempel på gratis QR-läsare för både iPhone och Android.

3. Nu kopplas din mobil till din stora skärm. Välj och starta ett program i mobilen. Det kommer att börja spelas upp på din stora skärm.

4. Styr uppspelningen genom att fälla ut knapparna med den lilla vita pilen högst upp till höger på mobilskärmen.

5. Stäng av fjärrkontrollen med knappen “Stäng av kontroll” när du har tittat färdigt.

Fungerar det inte? Prova att aktivera cookies i din mobil.

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: