du läser...
pr - TV 4

Gunde Svan möter bragdlag och legendarer

Gunde Svan, foto: TV4

Gunde Svan, foto: TV4

Gunde Svan vann Bragdguldet 1984 och vet vad som krävs för att nå framgång. I sin nya sportdokumentärserie Bragden återförenar Gunde kvinnorna och männen bakom några av landets största idrottsbragder genom tiderna och tillsammans minns de och återberättar vägen till det som skulle kallas en bragd. – I Bragden får vi återse sportögonblicken vi aldrig glömmer. Att vi har fått möjlighet att göra denna minnesresa tillsammans med några av Sveriges största idrottslag har varit en fröjd att få göra för att försöka förstå och berätta hur deras framgångar blivit möjliga, säger Gunde Svan om Bragden som har premiär lördag 26 maj klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

I sportdokumentärserien Bragden tar Gunde Svan, en av Sveriges mest välmeriterade och folkkära sportprofiler, med tittarna på en unik resa tillbaka i tiden för att återuppleva fyra av svenska sporthistoriens största ögonblick, men också för att leta svar på vad kännetecknar en idrottsbragd, vad gjorde den möjlig, hur bygger man ett vinnarlag och vilka motgångar hanterades under framgångsresan?

– Gunde Svan har gett oss många oförglömliga sportögonblick under sin långa och framgångsrika skidkarriär. Nu får tittarna chansen att återuppleva några historiska bragder tillsammans med honom, där vissa lag levererade under hård press och andra överraskade som otippade outsiders, säger Martin Nygren, exekutiv producent.

Varje avsnitt tar avstamp i den skådeplats där bragden ägt rum och med hjälp av unika berättelser, privata arkivbilder och klassiska matchreferat bjuds tittarna med på fyra oförglömlig minnesresor; Handbollsherrarna första VM-guld på 32 år 1990 i Prag, ishockeylandslaget som efter flera misslyckande turneringar vann OS-guld i Lillehammer 1994, fotbollsdamerna som förlorade VM-finalen 2003 i USA men vann svenska folkets hjärta med 3,8 miljoner tv-tittare som bevis för det och friidrottslaget som i OS i Aten 2004 med Carolina Klüft, Stefan Holm och Christian Olsson vann tre OS-guld inom loppet av 24 timmar.

Sändningsdatum och fakta om programmen:

26 maj – Handboll, VM guld 1990 Prag, Tjeckoslovakien.

Handbollslaget med tränaren Bengt Johansson ses hemma hos Per Carlén.

27 maj – Ishockey, OS guld 1994 Lillehammer, Norge.

Ishockeylandslaget träffas med tränaren Curt Lundmark som värd.

3 juni – Fotboll, VM-silver 2003 Portland, USA.

Fotbollslaget med tränare Monica Domanski Lyfors ses hemma hos Josephine Öqvist.

10 juni – Friidrott, OS guld 2004 (3st) Aten, Grekland.

Guldmedaljörerna Carolina Klüft, Christian Olsson och Stefan Holm tillsammans med tränarna Yannick Tregaro, Agne Bergwall, Ulf Karlsson, Jonny Holm träffas hemma hos Stefan Holm.

Bragden är en sportdokumentärserie i fyra delar och har premiär lördag 26 maj 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: