du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Följ fotbolls-VM med SVT:s reportrar och experter

Marie Lehmann, Daniel Nannskog, Johanna Frändén, Frida Östberg, Diljen Otlu och Jane Björck. Foto: Janne Danielsson /SVT

Marie Lehmann, Daniel Nannskog, Johanna Frändén, Frida Östberg, Diljen Otlu och Jane Björck. Foto: Janne Danielsson /SVT

Frida Östberg, Jane Björck, Marie Lehmann, Johanna Frändén, Daniel Nannskog och Diljen Otlu är profilerna som kommer att svara för reportage, expertkommentarer, intervjuer och mycket mer under fotbolls-VM 2018.  Dessutom kommer SVT:s utrikeskorrespondent i Ryssland, Bert Sundström, att bevaka Sveriges matcher för SVT Nyheter, samt göra reportage kring frågor om det ryska samhället och landets politik.

I studion hos André Pops i Stockholm finns experterna Johanna Frändén och Daniel Nannskog.

– Att bevaka mästerskap för SVT är världens överlägset roligaste sommarjobb. Redaktionen som jobbar med VM är på många sätt min andra professionella familj: allt jag kan om tv har jag lärt mig av dem, säger Johanna Frändén.

För Johanna Frändén, som skriver om europeisk toppfotboll på daglig basis, är det tredje gången och för Daniel Nannskog andra gången som de sitter i SVT:s VM-studio.

I Ryssland kommer Frida ÖstbergJane Björck och Diljen Otlu att följa det svenska landslaget och Sveriges motstånd i Grupp F: Mexiko, Sydkorea och Tyskland, med reportage, intervjuer och direktsända träningar. Utöver att Frida Östberg har spelat EM, VM och OS med det svenska damlandslaget har hon arbetat som expertkommentator på SVT sedan 2009, dock är det hennes första VM och första gången som hon är på plats där matcherna spelas. För Jane Björck blir VM i Ryssland hennes 19:e fotbollsmästerskap – hennes första VM var 1990, i Italien. Diljen Otlu jobbade som klubbchef innan han började som reporter på SVT Sport och gör i år sitt tredje mästerskap för SVT, men även för honom är VM i Ryssland det första som han får gör på plats.

Marie Lehmann åker till Ryssland för att följa de övriga lagen i VM.

– Jag har bevakat sju OS som tillsammans med fotbolls-VM är det största vi kan göra. Förra året, under Confederations Cup, väcktes förhoppningar om att också få uppleva just den här sommaren: att få resa till och skildra för publiken, ett fotbolls-VM. Uppdraget att ”bevaka de stora matcherna” känns fantastiskt, säger Marie Lehmann.

Marie Lehmann har jobbat med Confederations Cup 2017, fotbolls-EM 2016 och med fotbollen under tre olympiska spel, bland annat OS 2016 i Brasilien.

SVT:s utrikeskorrespondent i Ryssland, Bert Sundström, kommer att bevaka Sveriges matcher för SVT:s Nyheter samt frågor som rör det ryska samhället och politiken.

– Med den här uppställningen får vi en bra bevakning på många områden. Vi direktsänder samtliga Sveriges träningar och har ett team som punktmarkerar laget. Vi har en reporter på de största matcherna, ytterligare en som följer Sveriges motståndare samt vår utrikeskorrespondent i Ryssland. Det kan också bli så att vi kompletterar med ytterligare namn, säger Marcus Törngren projektledare för SVT Sports VM-sändningar.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: