du läser...
pr - TV 4

Höjdpunkterna i TV4:s storsatsning på valet 2018

Höjdpunkterna i TV4:s storsatsning på valet 2018, Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Höjdpunkterna i TV4:s storsatsning på valet 2018, Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Inför höstens oförutsägbara riksdagsval bjuder TV4 in hela Sverige till valfest med en storsatsning på alla plattformar. Ett digert uppställ av tunga programledare och experter står redo att göra de svåra frågorna mer begripliga, ställa politikerna till svars och underlätta valet för väljarna. Nu presenterar TV4 höjdpunkterna i valbevakningen 2018.

– Vår ambition är att göra en sprakande bra valbevakning, för alla, i hela landet. Vi har ett starkt lag som redan har satt igång, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle Bonnier Broadcasting.

I takt med att valtemperaturen skruvas upp accelererar TV4 sin valbevakning. Redan nu har TV4Nyheterna och Nyhetsmorgonflera fasta programpunkter kopplade till valet såsom faktajobb, dueller och Marcus svarar och förklarar. Den traditionsenliga Almedalsveckan i början av juli bevakas från morgon till kväll i TV4 och på TV4 Play. Rapporteringen startar i Nyhetsmorgon för att därefter pågå under resten av dagen och avslutas med analyser och kommenterar från partiledarnas tal under kvällen. Efter sommaren träffar Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist partiledarna på för dem betydelsefulla platser runt om i landet, Jenny leder även statsministerduellen och partiledardebatten i Linköping och Gävle tillsammans med Anna Lindmarker under valrörelsens absoluta slutskede. Under självaste valdagen den 9 september kommer crescendot – en maratonsändning från tidig morgon ända fram till nattens avgörande.

– TV4:s valbevakning är mer omfattande än någonsin i det här ovissa och spännande valet. Vi satsar stort på våra plattformar och kan presentera en palett av ett lika starkt som brett programinnehåll där det finns något för alla. Sändningarna mynnar ut i en maratonvalvaka där tittarna får upplösningen på detta drama, säger Mattias Hägerlund, valprojektledare på TV4.

Under valdagen sammanfattas valrörelsen, de politiska utspelen och frågorna som kan avgöra utgången. Dagen tar fart i Nyhetsmorgon med Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson vid rodret. Därefter sänder TV4 och TV4 Play hela dagen fram till att ett resultat står klart. TV4:s riksreportrar finns på plats ute i landet för att bevaka de lokala frågorna och träffa väljare från hela landet.

Under kvällens valvaka tar Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt tittarna hela vägen in i mål tillsammans med experterna Marcus Oscarsson och Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap. På plats på partiernas valvakor finns bland andra Helena Gissén, Anders Pihlblad och Ulf Kristoffersson för kommentarer och reaktioner.

Dagen efter valet analyseras valresultatet med start i Nyhetsmorgon. Därefter tar Malou von Sivers och Thomas Ritter över för att lämna över stafettpinnen till Soraya Lavasani och Peter Lindgren som sänder fram till 19-nyheterna.

Sammanfattning TV4:s valprogram och sändningsdatum:

1-8 juli, Politikerveckan i Almedalen:
Politikerveckan i Almedalen bevakas från morgon till kväll i TV4 och på TV4 Play med start i Nyhetsmorgon för att sedan pågå under resten av dagen. Det blir analyser och kommenterar av partiledarnas tal tillsammans med politiska experter.

20 augusti, Nyheterna Valspecial: 
De tre sista veckorna innan valet lägger TV4Nyheterna extra fokus på frågorna som kan avgöra valet. Peter Lindgren programleder Valspecial i 22-Nyheterna med bland annat politiska dueller, reportage och analyser.

Vecka 34, Jenny och Steffo träffar partiledarna:
Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist reser från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbotten och träffar partiledare för att ta reda på vad som format dem som politiker och människor.

Vecka 34, Parlamentet – valspecial:
Under ledning av Anders S. Nilsson dissekerar Sveriges humorelit de hetaste valfrågorna i Parlamentet – valspecial.

6 september, Partiledardebatten från Gävle:
Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt leder den direktsända debatten med samtliga riksdagspartiers ledare.

8 september, Statsministerduellen från Linköping:
Ulf Kristersson (M) och Stefan Löfven (S) gör upp i den absolut sista, och kanske direkt avgörande debatten, inför valet under ledning av Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt.

9 september, Valdagen 2018 med Valvakan:
TV4 och TV4 Play sänder hela dagen från tidig morgon fram till nattens avgörande. Riksreportrar finns på plats runt om i landet för att träffa väljare.

10 september, Valspecial:
Valresultatet analyseras med start i Nyhetsmorgon fram till 19-nyheterna.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: