du läser...
Pr - Sveriges Radio

P5 STHLM:s musikfest direkt från Drottninggatan: Rhys och Felix Sandman bland artisterna

Felix Sandman Foto: pressbild

Felix Sandman Foto: pressbild

Musikprogrammen ”P5 Live” och ”Topp Tre” laddar för stor säsongsfinal mitt i city. Sedan i höstas har P5 STHLM:s lyssnare röstat på Stockholmsartister till topplistan Topp Tre och onsdag 30 maj är det dags för vinnarna att äntra scenen på Drottninggatan. Dessutom kommer P5 Live vara med på den direktsända musikfesten med artister som Felix Sandman, Rhys och Eric Gadd.

– Hoppas jag får se många av er på Drottninggatan när jag kör live med P5 den 30:e – ska bli så kul! Kärlek! hälsar Felix Sandman.

Det blir en fyra timmar lång direktsändning från en scen utanför P5 STHLM:s studio på Drottninggatan 34 med start kl.15.00. Utöver artister som Felix SandmanRhysEric Gadd och Esther Vallee uppträder vinnarna i Topp Tre. De tre artister som fått flest röster på Topp Tre är VendelaLova och Mårdha.

– Jag vill tacka för all den kärlek P5 och deras lyssnare har gett mig. Kom förbi och festa i solen med mig, hälsar Mårdha.

Mer om Mårdha
Andreas Mårdha, 30 år. Uppvuxen i Skarpnäck, Stockholm. Mårdha slog igenom som ena delen av Mårdh & Shivano. Tillsammans släppte de ”Nej Nej Nej” som sålde platina och har nu fem miljoner streams på Spotify. Framgången sporrade Mårdha att satsa på musiken. År 2015 gick han solo. Mårdha har influerats av artister som Vybz Kartel, Busta Rhymes och DMX och beskriver sin musik som ”väldigt melodisk och feelgood musik”.

Mer om Lova
Lova Drevstam, 25 år. Uppvuxen i Tyresö. Började med musik för fem år sedan. Sedan dess har Lova släppt ett flertal låtar och jobbat med musiker som Matte Caliste och Mauro Scocco, Lani Mo och Eric Gadd samt spelat på allt från restaurang- och nattklubbsevent till stora scenen på Liseberg. Beskriver sin musik som ”djup, sårbar. Lite blandat pop/r’n’b på svenska. Men mest stark, stadig. Ibland kan man dansa till den också.”

Mer om Vendela 
Vendela Cojocaru, 17 år. Uppvuxen i en musikalisk familj och näst yngst av fem syskon. Vendela har haft det ärofyllda uppdraget att framföra svenska nationalsången live i ett fullsatt Globen inför två miljoner tv-tittare och uppträtt med en mängd svenska toppartister på olika event (bland annat Idrottsgalan, galor för Barncancerfonden, X-mas Hits Boxningsgala och festivaler). Beskriver sin musik som ”pop med en touch av soul/jazz”.

Sändningstid:
P5 Live sänds kl.15.00-19.00 i P5 STHLM på 93,8 MHz och i appen Sveriges Radio Play.

Mer om P5 STHLM 
P5 STHLM är radiokanalen i Stockholm med fokus på musiken från 90-talet, 00-talet och nutid.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: