du läser...
Ny - Sveriges Radio

Pernilla Månsson Colt och Christer Lundberg tar över Ring så spelar vi

Pernilla Månsson Colt Foto: EVA ROBILD

Pernilla Månsson Colt Foto: EVA ROBILD

Nu är det klart att Pernilla Månsson Colt och Christer Lundberg tar över ”Ring så spelar vi” efter Lisa Syrén. Ring så spelar vi är ett av Sveriges Radios populäraste program med runt 1,6 miljoner lyssnare varje lördag.

För en stund sedan meddelade Lisa Syrén i direktsändning i P4 Extra att hon lämnar flaggskeppet Ring så spelar vi i juni och att hon med varm hand lämnar över programledarskapet till Pernilla Månsson Colt och Christer Lundberg.

– Det ska bli otroligt kul att få ta sig an det här flaggskeppet! Jag minns ju det här programmet från när jag var barn och mamma och jag lyssnade! Alla dessa röster på lördagsmorgonen från hela landet – det håller ihop Sverige på något sätt. Jag är förtjust, hedrad, och lite skräckslagen. Lisa har gjort detta med bravur, och nu är det min tur, säger Pernilla Månsson Colt.

Pernilla och Christer börjar efter sommaren och kommer att sända varannan vecka.

– Det känns som en stor ära! Att få prata med lyssnare i telefon är det bästa jag vet när det kommer till radio, och att börja lördagsmorgonen med önskemusik känns som en perfekt start på helgen, säger Christer Lundberg.

Lisa Syrén har lett Ring så spelar vi sedan 1996 och ledde nyligen programmets jubileumssändning vid 50-årsfirandet.

– Det är inte vem som helst som kan ersätta Lisa – men både Pernilla och Christer har det där genuina intresset som gör att man är bra på att lyssna och också kan locka fram berättelser ur andra, så jag är övertygad om att Ring så spelar vi kommer att fortsätta vara en av Sveriges lägereldar, säger Dan Granlund, kanalansvarig för P4.

Lisa Syréns sista sändning i Ring så spelar vi är den 16 juni. Lisa fortsätter dock att leda programmet Lördag med Lisa.

Mer om Pernilla Månsson Colt 
Pernilla Månsson Colt började sin bana 1984 på dåvarande Radio Örebro där hon bland annat ledde tidiga morgonprogram. 1992 började hon på SVT där hon har jobbat med allt från ungdomsprogram till debattprogram, Husdrömmar, Prinsbröllop och Nobel. Arbetar just nu som programledare för Trädgårdstider och som producent för Antikrundan.

Mer om Christer Lundberg
Christer Lundberg har arbetat med ring-in-program för Sveriges Radio sedan 2001. Mest känd är Christer som programledare för Christer i P3 och Kvällspasset i P4 men han är också verksam som författare och musiker.

Mer om Ring så spelar vi
Premiärprogrammet presenterades av Lars Hamberg den 20 april 1968 och sändes i P3. ”Morgonradio gör succé med telefonönskningar” skrev DN några veckor senare och det hände att televerkets telefonledningar blev överbelastade när 15 000 personer ringde samtidigt till programmet. Den 5 september 1969 tog Hasse Tellemar över och var sedan programledare i nära 20 år.

Efter att Hasse Tellemar gått i pension i slutet av 1988 delades programledarskapet mellan Thord Carlsson och Mona Krantz. 1993 flyttade programmet över till P4. Lisa Syrén tog över som programledare 6 juli 1996. Mellan 1997 och 2008 delade Lisa värdskapet med Lasse Swahn. Lisa Syrén är den som lett programmet under längst tid.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: