du läser...
Ny - SVT

Timjan, tupp & tårta – nytt matprogram i SVT

Zenia, Emma, Lisa, Jimmy och Sandra, Foto: Magnus Carlsson /SVT

Zenia, Emma, Lisa, Jimmy och Sandra, Foto: Magnus Carlsson /SVT

Ett helt nytt matprogram som bjuder på tips och inspiration till enklare och roligare matlagning och uppslag till hur du gör middagsbordet mysigt. Det är Timjan, tupp & tårta som startar i SVT i höst. Programledare är matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke. Till sin hjälp har hon Sandra Mastio, (Sveriges Mästerkock 2015), Zeina Mourtada (hemkunskapslärare med över 100 000 följare på Instagram), Jimmy Brorsson (Dessertmästarna 2015) samt skribenten och fotografen Emma Lindquist (driver bloggen ”Att vara någons fru”).

I ett vårgrönskande Falkenberg, i en gammal prästgård, spelas just nu SVT:s nya satsning Timjan, tupp & tårta in. Resultatet, som tittarna får se i höst, kommer att bestå av åtta program proppfulla med recept, inspiration och handfasta tips och trix.

Programmet utlovar smittande matlagningsglädje och tips för både vardag och fest. Här ges till exempel svar på hur man får till bästa brunsåsen, vad som behövs för en fin dukning, om man kan göra sin egen tonic och vad som är hemligheten bakom riktigt bra grillning.

– Det här är verkligen mitt stora drömprojekt, ett viktigt program som behövs! Några av de vanligaste frågorna jag får kring matlagning handlar inte om smaktvister och fine dining utan om grunderna. Hur länge håller saker och ting, när ska man faktiskt salta köttet? Vad behöver jag ha hemma och vad gör jag med den överblivna spagettin?

Lisa fortsätter:
– Det här programmet handlar om det: modern hemkunskap för vuxna. Jag bjuder hem fyra människor vars kunskap jag är nyfiken på och tillsammans gör vi på ett program för alla – oavsett vilken nivå du lagar på. Vi tar kål på myter, går tillbaka till grunden, gör smaktester och experiment och framför allt bjuder vi på okomplicerade recept och mycket värme, säger Lisa Lemke, programledare.

Lisa Lemke har många epitet: matkreatör, matstylist, föreläsare, receptmakare, matskribent och restaurangägare är några av dem. Tv-tittarna har kunnat se henne i bland annat Sommarkväll och Historieätarna på SVT samt Grillmästarna, Sverigeresan och Mitt kök/Köket på TV4. I Timjan, tupp & tårta bjuder Lisa in tittarna till sitt eget kök, i den gamla prästgården utanför Falkenberg.

I programmet har Lisa kallat in fyra andra profiler vars kunskaper hon är nyfiken på.

Sandra Mastio – vann Sveriges Mästerkock på TV4 2015. Driver till vardags pizzarestaurang i Limhamn i Malmö. Står för grillandet i programmet. Det blir all möjlig typ av mat och även sånt du inte visste att du kunde grilla. Sandra kommer lära alla hur man alltid lyckas vid grillen

Zeina Mourtada – driver bloggen Zeinas kitchen och har över 100 000 följare på Instagram. I programmet kommer hon att laga vegetarisk mat från hela världen. En sann inspiratör med många fans. Vid sidan av sitt bloggande arbetar hon också som passionslärare på en grundskola i Husby, med målet att väcka ungdomars intresse och passion för matlagning.

Jimmy Brorsson – vinnare av Kanal 5:s Dessertmästarna 2016. Står för det söta inslaget i programmet, med fantasifulla och spännande desserter. Men det blir också en hel del klassiker och varianter på dem. Bor till vardags i Trelleborg och gör matevents, håller kurser och gästspelar på olika restauranger.

Emma Lindquist – bloggare, fotograf och skribent som driver bloggen ”Att vara någons fru”. Står för fantasifulla dukningar och handfasta tips på hur man får till den rätta feststämningen. Bor i en gammal lanthandel utanför Ystad. Alla lediga stunder läggs på att rusta upp fritidshuset i Småland.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: