du läser...
Ny - NENT Group

UTNÄMNINGAR TILL LEDNINGSGRUPPEN FÖR NORDIC ENTERTAINMENT GROUP SVERIGE

· Åsa Regen Jansson (ekonomi), Mats Nyman (Free TV), Sahar Kupersmidt (Pay TV/Viasat), Christer Modig (Radio), Dzana Dedovic (Viafree) och Veronica Sjöstrand (HR) fortsätter i sina nuvarande roller.

· Därutöver tar Michael Bärlin (chef för partners och affärsutveckling), My Perrone (juridik), Per Nunstedt (sport) och Jessica Sjöberg (corporate communications) plats i svenska ledningsgruppen.

· MTG Sverige/NENT Sverige välkomnar även Emma Bergstrand som ny operativ chef.

Den 1 april tog Filippa Wallestam över rollen som VD för MTG Sverige, framtida Nordic Entertainment Group Sverige (NENT Sverige). Nu står det klart vilka som tar plats i den svenska ledningsgruppen.

MTG är på väg att delas upp i två bolag; MTG och Nordic Entertainment Group. Den 19 april annonserades det nya bolagets koncernledning under VD och koncernchef Anders Jensen, och nu är även utnämningen av den svenska motsvarigheten färdig.

 – Vi står inför vår största och mest spännande förändring någonsin när vi bildar ett nytt nordiskt mediebolag. Jag ser fram emot att utveckla den svenska sidan av Nordic Entertainment Group tillsammans med ett fantastiskt gäng anställda och chefer. Den svenska ledningsgruppen fortsätter i stora delar med samma starka team som tidigare, men förstärks med ytterligare några nyckelfunktioner inom legal, partneransvar, sport och kommunikation, säger Filippa Wallestam, VD för MTG Sverige/NENT Sverige.

– Jag är även väldigt glad över att välkomna Emma Bergstrand till Nordic Entertainment Group och den svenska ledningsgruppen som vår nya operativa chef. Emma har mångårig erfarenhet från finans och strategi inom Kinnevikssfären och kommer vara en stor tillgång för vårt team där hon kommer jobba med våra mest prioriterade projekt över affärsområdesgränserna.

Ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group Sverige med tillträde 1 juli:

Åsa Regen Jansson, SVP och Head of Finance.

Mats Nyman, SVP och affärsområdeschef Free TV.

Sahar Kupersmidt, SVP och affärsområdeschef Pay TV (Viasat).

Christer Modig, VP och affärsområdeschef Radio.

Dzana Dedovic, VP och affärsområdeschef Viafree.

Michael Bärlin, VP Partnerships and Business Development. Michael ansvarar idag för distribution och partnerskap inom MTG Sverige och tar nu plats i den svenska ledningsgruppen.

Emma Bergstrand, VP Operations. Emma började som trainee på MTG 2009 och har därefter arbetat inom ett antal av Kinneviks portföljbolag och nu senast som Corporate Finance Manager på Kinneviks huvudkontor.

Veronica Sjöstrand, VP och HR-chef.

Jessica Sjöberg, VP Corporate Communications Sweden. Jessica jobbar idag som VP Corporate Communications på gruppnivå och går nu över till den svenska organisationen med ansvar för Corporate Communications, Public Affairs och Corporate Responsibility.

Samtliga ovanstående personer kommer att rapportera till VD Filippa Wallestam. Även följande personer kommer att vara en del av den svenska ledningsgruppen från och med den 1 juli:

My Perrone, Head of Legal Sweden. My jobbar idag i motsvarande roll för MTG Sverige på koncernens juridikavdelning. Hon kommer även fortsatt att rapportera till Group General Counsel Susan Gustafsson, men tar även plats i den svenska ledningsgruppen.

Per Nunstedt, VP Sport Sweden. Per jobbar idag som VP Sport på MTG Sport. Per kommer att rapportera till Kim Mikkelsen, Group Head of Sport, men tar även plats i den svenska ledningsgruppen.

I september går Filippa Wallestam på föräldraledighet och i samband med det blir det Jonas Gustafsson som tar över som tillförordnad VD för NENT Sverige. Jonas kom till MTG under 2015 efter 7 år hos management konsultbolaget Bain & Company. Idag jobbar Jonas som VP Strategy för MTG på koncernnivå.

– Jag väntar mitt andra barn i september och kliver därför av VD-rollen under en period. Jag kan inte tänka mig en bättre ersättare än Jonas som känner bolaget utan och innan och har precis den nivå av strategisk erfarenhet och förståelse för vår verksamhet som krävs för att leda och fortsätta utveckla NENT Sverige, säger Filippa Wallestam.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: