du läser...
Ny - Discovery Networks

Discovery och PGA TOUR i tolvårigt golfsamarbete

Discovery och PGA TOUR i tolvårigt golfsamarbete

Discovery och PGA TOUR i tolvårigt golfsamarbete

Discovery och PGA TOUR kan idag presentera ett nytt globalt tolvårigt avtal gällande världsomspännande rättigheter för golf. Från och med 2019 och till 2030 kommer golffans världen över att kunna njuta av över 40 PGA TOUR-tävlingar per år med turneringar som THE PLAYERS Championship, FedExCup Playoffs och the Presidents Cup samt över 150 turneringar från de tourer som ligger under PGA TOUR-nätverket. För den svenska marknaden gäller avtalet med PGA TOUR från och med 2022 och kommer att inkludera ca 2000 timmar golf per år.

Utöver liverättigheterna på samtliga plattformar för sammanlaget 220 marknader över hela världen, kommer samarbetet även att inkludera en storsatsning på en ny gemensam OTT-tjänst som ska driva golfintresset och skapa digitala intäktsmöjligheter. Discovery beräknas investera 2 miljarder dollar vilket inkluderar de globala rättigheterna samt satsningen på den nya OTT-tjänsten.

Discovery kommer att fortsätta utveckla sin sportsatsning genom avtalet med PGA TOUR och leverera bevakning och berättande i världsklass på samtliga plattformar; free-to-air, pay-per-view, långa och korta digitala format samt en stor satsning på arkivrättigheter för alla medieplattformar.

– Idag är en fantastisk dag för golffans runt om i världen när Discovery stolt kan presentera samarbetet med PGA TOUR för att skapa något som aldrig har gjorts tidigare. Det långsiktiga partnerskapet mellan PGA TOUR och Discovery kommer med sina 2000 timmar golf årligen att skapa ett Home of Golf vilket inkluderar sportens största stunder, berättelser och spelare. Efter våra framgångsrika första olympiska spel i Pyeongchang kommer Discovery att bidra med sin starka globala räckvidd, marknadsrelationer, sportkompetens, konsumentplattformar och varumärken för att skapa ett värdefullt nytt långsiktigt erbjudande på alla marknader utanför USA, sägerDavid Zaslav, President and CEO, Discovery.

– Detta är ett spännande steg för PGA TOUR vilket ger ett utmärkt tillfälle att utveckla vår globala mediasatsning, förbättra servicen till våra internationella broadcastpartners och driva fanstillväxt med en erfaren och strategisk partner. Det här globala samarbetet passar väl in i öppnandet av våra nya PGA TOUR-kontor i London, Tokyo och Peking de senaste åren och kommer att stödja vårt långsiktiga mål att öka intresset för golf. Sedan 2007 har PGA TOUR förhandlat sina rättighetsavtal utanför USA på egen hand men alliansen mellan Discovery och PGA TOUR kommer nu att kunna utnyttja de två organisationernas kompetens för att hantera internationella multiplattformsrättigheter och lansera den nya digitala tjänsten, säger Jay Monahan, Commisioner, PGA Tour.

Verksamheten kommer att ledas av Discoverys Alex Kaplan, President and General Manager för det nya Discovery- och PGA TOUR-samarbetet. Kaplan var tidigare EVP, Commercial for Eurosport Digital där han fick Eurosports D2C-verksamhet att växa till över 1 miljon abonnenter och har dessutom varit Senior Vice President, Global Media Distribution hos NBA och därmed ansvarig för NBA:s globala direkt-till-konsumentstrategi och affärsverksamhet.

– Jag är oerhört exalterad över att få jobba med David Zaslav och JB Perrette för att ta den internationella bevakningen av PGA TOUR till en ny nivå. Vi vill komma igång så snart det bara går med att bygga en ny global världsklassplattform och en långsiktig distributionsstrategi för att göra visionen om detta partnerskap till verklighet. Genom att jobba ihop med det enastående PGA TOUR-laget, ledda av Jay Monahan och Rick Anderson, har vi en unik möjlighet att bygga en fantastisk produkt som kommer att ge fansen det golfinnehåll de älskar – på alla skärmar, säger Alex Kaplan.

Discovery Networks Sweden förstärker härmed sina redan starka sportportfölj där kronjuveler som OS 2018-2024, Allsvenskan och Superettan 2020-2025, Europa League, samtliga fyra Grand slams i tennis, Tour de France och Giro d´Italia redan finns.

Avtalet med PGA TOUR innefattar inte USA och inga Majors.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: