du läser...
Pr - C More, pr - TV 4

Sommarens programhöjdpunkter i TV4 och C More

tv 4 sommar, Foto: TV4

tv 4 sommar, Foto: TV4

TV4, TV4 Play, Sjuan, TV12 och C More välkomnar sommaren med ett programutbud som har något för alla – VM i fotboll, nyheter och aktualiteter, brittiska crime-serier, internationella succéer och egenproducerade klassiker.

Det stora startskottet för sommaren är såklart folkfesten Fotbolls-VM. Från den 14e juni hejar vi fram vårt landslag i Ryssland, inte minst under stormatchen Tyskland-Sverige som sänds i TV4 och reklamfritt på C More den 23 juni. På plats under hela mästerskapet finns Anna Brolin och Lasse Granqvist som turas om att sköta VM-studion tillsammans med några av landets främsta experter och kommentatorer, bland andra Hasse BackeHanna Marklund, Åke Unger, Jesper Hussfelt samt Frida Nordstrand och Olof Lundh som håller tittarna uppdaterade på det svenska landslaget. Vill man ha ännu mer sport så sänds bland annat orienterings-VM mellan 4-11 augusti i Sportkanalen och TV12.

Varje sommarmorgon inleds med Sveriges populäraste start på dagen – Nyhetsmorgon. Programledare i sommar är Soraya Lavasani, Jenny Alversjö, Elisabet Frerot, Maria Forsblom, Sebastian von Sivers Haage, Peter Lindgren, Jesper Börjesson, Anders Pihlblad, Thomas Ritter, Johan Macéus och Axel Pileby. Axel Pileby har länge varit sportexpert i Nyhetsmorgon, men i sommar kommer han inte bara uppdatera oss kring det senaste i mästerskapen, utan debuterar även själv som programledare. Nyhetsmorgon får som vanligt besök av en uppsjö högaktuella härliga gäster och artister, bland mycket annat kommer systrarna Kallur hjälpa till med vardagsmotionen under semesterveckorna.

Sommaren har många starka traditioner och precis som vanligt är TV4:s tablå fylld med värme, skratt och sång. Den 25 juni firas det extra mycket då Lotta på Liseberg är tillbaka och dessutom firar femton år, varav tio år i TV4. Sången fortsätter sedan på Gröna Lund den 30 juni när Gry Forssell guidar publiken genom åtta sommarkvällar fyllda av framtidens stjärnor och etablerade världsartister. Grannkanalen Sjuan tar tittarna till grannlandet Norge för en ny säsong av Allsång på gränsen med start den 4 juli.

Efter sommarens slut kommer landets närmsta framtid formas då det är dags för val i Sverige. Ett digert uppställ av tunga programledare och experter står redo att göra de svåra frågorna mer begripliga, ställa politikerna till svars och underlätta valet för väljarna. Valbevakningen trappas upp med start under Almedalsveckan den 1-8 juli då det blir analyser av partiledarnas tal tillsammans med politiska experter. Nyhetsmorgon sänder direkt från Almedalen hela vecka 27 med Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist som programledare. Vår politiska expert Marcus Oscarsson är såklart också på plats. Mellan vecka 26 och 32 sänds Nyhetsmorgon kl. 06.45 – 10.00 på vardagar. På helgen sänds programmet som vanligt mellan kl. 07.58 – 11.30.

Få saker är annars så förknippade med svensk sommar som att se hela Sveriges Ernst Kirchsteiger ta sig an nya projekt runt om i landet. Den 12 juli påbörjas ett gediget arbete när Ernst, tillsammans med snickarna Mackan och Kajsa, ska ge anrika Kånsta kvarn ett nytt liv.

Och ingen sommar utan brittiskt crime; torsdag den 12 juli är det premiär för Agatha Christie: Huset på udden och onsdag den 18 juli har Innocent premiär – den hyllade miniserien där tittarna följer David Collins som blir frisläppt efter att ha blivit dömd för mordet på sin fru – men är han verkligen oskyldig?

Precis som vanligt bjuds tittarna på klassisk helgunderhållning under sommaren. Inte minst när Fångarna på fortet är tillbaka på fredagskvällarna med start den 27 juli och senare även Bingolotto den 26 augusti med Rickard Olsson som programledare.

För realityälskaren är TV4 Play den perfekta destinationen. Får man inte nog av de svenska succéerna kan TV4 nu glädja med att utbudet kompletteras med Robinson Australien (21 maj), en ny säsong av Farmen Norge (12 juni) och det engelska superfenomenet Love Island UK (1 juli). Love Island är ett tv-program som på ett helt unikt sätt ritat om kartan för kärleksrealityserier runt om i världen och i höst kommer äntligen Love Island Sverige ha premiär hos oss på TV4 Play och i Sjuan.

För film- och serieälskaren finns det mycket att välja på i TV4:s streamingtjänster. På TV4 Play finns såklart alla TV4-favoriter, men även exklusiva satsningar som exempelvis en helt ny Playmakers-säsong. En annan favorit som äntligen är tillbaka är dramaserien Younger – 27 juni kommer den femte säsongen av succéserien till C More och senare även på TV4 Play. Ytterligare en hyllad dramaserie är Sweetbitter. Tittarna får följa 22-åriga Tess och hennes nya liv i New Yorks restaurangvärld – en värld i högt tempo där kärlek, svartsjuka, fest och droger är en stor del av vardagen. Den efterlängtade serien premiär på C More den 16 juni.

På C More finns TV4:s innehåll reklamfritt och dessutom hundratals filmer och serier. Nyheter för sommaren är bland annat dramaserien Vida (23 juni), dokumentärserien Wrong man (12 juli) och i augusti kommer den andra säsongen av den hyllade Mr Mercedes, baserad på Stephen Kings roman. Dessutom kommer alla säsonger av Friday Night Lights, en serie som alltid är med på listorna över världens bästa serier någonsin. Filmer som har premiär i sommar på C More är bland andra Apornas planet: Striden (1 juni), Suicide Squad (8 juni), Sing (25 juli) och Kingsman: The Golden Circle (11 augusti). För de lite yngre finns hela SF Kids utbud i tjänsten med favoriter som Pippi, Emil, Alfons, Byggare Bob och många fler.

Sommaren avslutas med att den efterlängtade nya Idol-säsongen drar igång den 20 augusti.

Juni

1 juni på C More: Maria Lang
1 juni på C More: Apornas planet: Striden
8 juni på  C More: Suicide Squad
12 juni på TV4 Play: Farmen Norge säsong 2
14 juni – 15 juli i TV4 och på C More: Fotbolls-VM
16 juni på C More: Sweetbitter
22 juni på C More: War Dogs
23 juni på C More:  Vida
25 juni i TV4: Lotta på Liseberg
27 juni på CMore: Younger säsong 5
30 juni i TV4: Sommarkrysset
30 juni i Sjuan: Victoria säsong 2

Juli

3 juli på TV4 Play: Love Island UK
4 juli i Sjuan: Allsång på gränsen
12 juli i TV4: Sommar med Ernst
12 juli på C More: Wrong Man
25 juli i C More: Sing
27 juli i TV4: Fångarna på fortet

Augusti

4 – 11 augusti i Sportkanalen: Orienterings-VM
11 augusti i C More: Kingsman: The Golden Circle
20 augusti i TV4: Idol
26 augusti i TV4:  Bingolotto
Mr Mercedes säsong 2 på C More
Sully på C More
Storks på C More

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: