du läser...
Ny - Sveriges Radio

Barnradion bjuder på nyproducerat och klassiker i sommar

Sagor i Barnradion: Pettson och Findus av Sven Nordqvist Estrid Svensdotter Holmgren och Ann Petrén läser Pettsson och Findus Barnradion Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm

Sagor i Barnradion: Pettson och Findus av Sven Nordqvist Estrid Svensdotter Holmgren och Ann Petrén läser Pettsson och Findus Barnradion Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm

Barnradion bjuder på massor av sommarlovslyssning för små och stora barn. För de mindre barnen sänds bland annat en nyinspelning av Sven Nordqvists populära Pettson och Findus-böcker. För de äldre barnen återvänder William Spetz med den skruvade humorserien Cringe 2 – uppföljaren till förra sommarens serie om mellanstadiets alla våndor och pinsamheter.

Pettson och Findus – Ann Petrén läser Sven Nordqvists populära barnböcker
Pettson, Findus, hönorna och mucklorna intar Barnradion i sommar! Sven Nordqvists klassiker hörs i ny tappning med skådespelerskan Ann Petrén som uppläsare. Katten Findus spelas av Estrid Svensdotter Holmgren och musiken är komponerad av Hans Appelqvist.

Sändningstid: Sagor i Barnradion: Pettson och Findus sänds måndag till fredag kl. 18.43-18.55 i P4 med start den 9 juli och två veckor framåt. Alla avsnitt publiceras i appen Sveriges Radio Play och på sverigesradio.se/barnradion den 9 juli.

Sommarklassiker i Barnradion
I sommar öppnar Barnradion på locket till en skattkista och repriserar några av de mest populära följetongerna genom åren. Det blir allt från Tintin till Alice i underlandet.

Sändningstid: Sommarklassiker i Barnradion sänds måndag till fredag kl. 10.03-10.15 i P4 med start den 11 juni och tio veckor framåt. Alla sommarklassiker publiceras i appen Sveriges Radio Play och på sverigesradio.se/dramaforunga den 11 juni.

William Spetz är tillbaka med Cringe 2
En skruvad humorserie om mellanstadiets alla våndor och pinsamheter. Nu går kompisarna Lara och Ali i sexan och livet är ännu mer ”cringe”. De pratar med varandra om allt – pinsamma föräldrar, läskiga alkisar, galna mattanter, störda bonusbrorsor, knäppa kuratorer…

Ingen kommer undan när William Spetz driver med en självupptagen vuxenvärld i den sex delar långa serien från Barnradions Drama för unga. Varje avsnitt avslutas med en nyskriven låt, framförd av William Spetz själv.

– Det är inte lätt att växa upp och framförallt inte i en värld full av vuxna som har fullt upp med sina egna liv och skilsmässor och kriser. Det är roligt att skoja om den krocken som vuxenvärlden och barnvärlden ofta hamnar i, säger William Spetz.

Precis som förra året står Åsa Lindholm för regin och Andreas Grill för musiken. Samma trio som tillsammans står bakom Spetz kritikerrosade scenföreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme”.

Sändningstid: Cringe 2 har premiär 8 juli och sänds under sex söndagar kl. 10.45-11.00 i P4. Alla delar kommer att publiceras i appen Sveriges radio Play och på sverigesradio.se/dramaforungaden 8 juli.

Jag gråter bara med ena ögat – barns berättelser om flykt
Dramaserien Jag gråter bara med ena ögat är baserad på barns verkliga upplevelser av att fly från krig och förtryck i sina hemländer till ett nytt liv i Sverige. Dramatikern Ninna Tersman har träffat barn som flytt från olika delar av världen. Intervjuerna har resulterat i en gripande dramaserie i fyra delar från Drama för unga

Regissör är Rojda Sekersöz som blev utsedd till Årets nykomling på Guldbaggegalan 2018 för filmen Dröm vidare.

Sändningstid: Jag gråter bara med ena ögat har premiär 19 augusti och sänds under fyra söndagar kl 10.45-11.00 i P4. Alla delar kommer att publiceras i appen Sveriges radio Play och på sverigesradio.se/dramaforunga den 19 augusti.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: