du läser...
Ny - NENT Group

NORDIC ENTERTAINMENT GROUP KOMMER FORTSATT VARA HEM FÖR SPORT I VÄRLDSKLASS

Nu förlänger NENT Group de exklusiva sändningsrättigheterna för både damernas och herrarnas IHF World Handball Championship och EHF European Handball Championship samt EHF Champions League. 
– 17 raka mästerskap! Det är det som det handlar om framöver i NENT:s kanaler, med start från damernas EM nu i december. Nu tar vi totalgreppet på den bästa mästerskapshandbollen med två blågula landslag som verkligen engagerar den stora svenska tv-publiken, säger Nordic Entertainment Groups sportchef Per Nunstedt. 

De svenska handbollslandslagen är några av de mest folkkära i Sverige, där europa- och världsmästerskapen blivit tradition i TV-sofforna runtom i landet. Nordic Entertainment Group, med TV3, TV10 och Viaplay i spetsen, har blivit ett hem för internationell handboll i världsklass.  Nu förlängs de exklusiva sändningsrättigheterna för IHF World Handball Championship (till och med 2025), EHF European Handball Championship (t.o.m 2026) samt EHF Champions League, European Handball League och EHF Cup (t.o.m 2023).

När de svenska handbollsherrarna tog sig till EM-final tidigare i år visades samtliga matcher i NENT:s kanaler. Och när damernas Europamästerskap går av stapeln i Frankrike i november-december 2018 står Nordic Entertainment Group redo.

– Över 4 miljoner svenskar var inne och kikade på någon del av EM i januari, runt 1,5 miljoner tv-tittare följde som mest såväl semi som finaldrama för de svenska herrarna. På fri-tv, Tv3 och Tv10, så visade vi över 30 matcher medan Viaplay sände allt, det här är mästerskap som slår igenom brett hos tittarna, säger Per Nunstedt.

”34:e mästerskapet tillsammans”
Nordic Entertainment Group förbereder sig för 17 raka mästerskap, medan två välkända handbollsprofiler laddar för nya äventyr med enorm rutin i bagaget.

– Vi har en engagerad redaktion kring handbollen där man också kan notera att Robert Perlskog och Claes Hellgren drar igång sitt 34:e mästerskap tillsammans som kommentatorspar lagom till advent, ett svårslaget rekord i sådana här sammanhang, avslutar Nunstedt.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: