du läser...
Ny - NENT Group

NENT GROUP SÄKRAR FEM TUNGA FOTBOLLSRÄTTIGHETER TILL HÖSTEN

Under torsdagen stod det klart att Premier League fortsätter sändas i Nordic Entertainment Groups kanaler samt streamingtjänster till och med 2022.
Nu kommer nästa utropstecken: Bundesliga flyttar in hos NENT Group.
– Bundesliga har klassiska lag, fyllda arenor och en fotboll som är en av de mest sevärda i hela världen, säger Per Nunstedt, sportchef Nordic Entertainment Group Sverige.

Det har varit en fullspäckad vecka Nordic Entertainment Group (tidigare MTG) där man bland annat säkrat rättigheterna för 17 internationella handbollsmästerskap, motorsportens kronjuvel Formel 1 samt Premier League, världens mest populära fotbollsliga.
– Med Premier League och Champions League så fångar vi in världens bästa fotboll och nu så omfamnar vi än mer av den europeiska bredden. Om du ser på den svenska VM-truppen så spelar i dagsläget mer än hälften av truppen klubblagsfotboll i ligorna i våra kanaler, säger Per Nunstedt.

”En fantastisk uppställning” 

Den tyska fotbollen har, likt den engelska, ett djupt rotat intresse hos fans runtom i Sverige, där storklubbarna Bayern München och Borussia Dortmund med sina karaktäristiska kortsidor är otroligt populära. Och flera svenska landslagsspelare har gjort stora avtryck i klassiska Bundesliga de senaste åren.  

 Förutom Premier League och Bundesliga kommer NENT Groups kanaler och streamingtjänster att visa franska Ligue 1, holländska Eredivisie och två nya fotbollsligor; belgiska högstadivisionen samt skotska Premiership. Rättigheterna sträcker sig till och med 2021. Dessutom kommer Copa America 2019 att visas i Nordic Entertainment Groups kanaler och streamingtjänster.
– Efter första veckan i NENT:s kostym så kan vi konstatera att vi har säkrat 17 raka handbollsmästerskap i EM och VM, gjort klart med tre nya år av motorjuvelen Formel 1 samt skrivit på ett kontrakt med Premier League som ger oss minst fyra säsonger av världens mest populära liga. Och så på det ett omfattande paket med en stor volym av klassiska lag och spännande fotboll. Det är tillsammans en fantastisk uppställning som stärker NENT än mer som den vassaste avsändaren av sport, säger Nunstedt.

Nent Groups fotbollsutbud sommar och höst 2018:
Champions League
Premier League
Championship
Bundesliga
Ligue 1
Eredivisie
Belgian First Division A
Scottish Premiership
Superliga (Danmark)
Campeonato Brasileiro
International Champions Cup
Malmö FF på hemmaplan i Champions League-kvalet
AIK och Djurgården på hemmaplan i Europa League-kvalet

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: