du läser...
Pr - Sveriges Radio

Stjärnor gästar P4 Nästas riksfinal

Benjamin Ingrosso och Anna Bergendahl samt förra årets P4 Nästa-vinnare Stiko Per Larsson, Foto: Micke Grönberg/Sotarn Otf/Karla Anton Björkman.

Benjamin Ingrosso och Anna Bergendahl samt förra årets P4 Nästa-vinnare Stiko Per Larsson, Foto: Micke Grönberg/Sotarn Otf/Karla Anton Björkman.

Lördag 25 augusti är det dags för riksfinalen av P4 Nästa 2018 i Linköping och nu är det klart vilka de tre gästartisterna blir. Årets final kommer bjuda på livemusik från Melodifestivalen-vinnarna Benjamin Ingrosso och Anna Bergendahl samt förra årets P4 Nästa-vinnare Stiko Per Larsson. De åtta finalisterna presenteras längre fram.

– Ska bli sjukt kul att få komma till Linköping och giga med mitt band på P4 Nästa! säger Benjamin Ingrosso. Ser så mycket fram emot att få träffa alla på plats och jag kommer ha ny musik att spela för er och är supertaggad på att få visa upp en försmak av mitt kommande album och min höstturné!

I år har riksfinalen i P4 Nästa tre extra fina gästartister. Benjamin Ingrosso som vann årets Melodifestival, den tidigare Melodifestivalvinnaren Anna Bergendahl och förra årets P4 Nästa-vinnare Stiko Per Larsson. Anna Bergendahl har tävlat i P4 Nästa två gånger och vet vad finalisterna har att vänta:

– Det är en ära för mig att få spela på finalen av P4 Nästa, hälsar Anna Bergendahl. Jag deltog själv som yngre i tävlingen två gånger, så jag vet vilken upplevelse det är. Lycka till alla deltagare! Vi ses i Linköping i augusti!

– Jag ser verkligen fram emot att gästa årets P4 Nästafinal, säger Stiko Per Larsson. Förra årets final finns fortfarande kvar i mitt minne som en av de finaste kvällarna under min musikaliska resa. Att tävla i musik är ju speciellt men P4 Nästa är en tävling som känns genuin och ärlig. Den vill premiera musikalitet, låt och scennärvaro. För mig var P4 Nästa varken ett startskott eller slutpunkt utan ett väldigt fint steg längs vägen. Den gav min musik möjlighet att nå ut till en publik jag inte nått tidigare och det har betytt mycket för mig under året som gått och det kommer göra det i framtiden också.

I år har över 930 låtar från hela Sverige skickats in till P4 Nästa och nu under våren och sommaren arrangerar Sveriges Radios 25 lokala kanaler lokala finaler. Av de 25 lokala vinnarna väljer sedan en jury ut åtta finalister som får tävla i den direktsända riksfinalen i Linköping. Sedan tidigare är det klart att P4 Nästa finalen 2018 leds av Titti Schultz och Josefin Johansson.

Om P4 Nästa:
P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under lokala finaler och riksfinalen. Under riksfinalen utses en slutlig vinnare av publiken och juryn tillsammans.

Det slutligt vinnande bidraget i P4 Nästa kommer under en period att spelas regelbundet i P4 och även erbjudas en utmanarchans till Svensktoppen. Även i år kommer det också att finnas ett bonuserbjudande till en av de åtta riksfinalisterna i P4 Nästa att i egenskap av artist medverka under 2019 års upplaga av Melodifestivalen i SVT.

Mer info om P4 Nästa finns på sverigesradio.se/p4nästa

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso är den 20-åriga artisten och låtskrivaren från Stockholm som vann Melodifestivalen 2018 med “Dance You Off”. Singeln har toppat spellistorna i Sverige och gick in på flera topp 10-listor världen över. Den sålde även platina i Sverige. Hösten 2018 väntar en Sverigetäckande turné i landet för Benjamin tillsammans med Felix Sandman.

Anna Bergendahl
Anna Bergendahl har stått på scen i över halva sitt liv och har gjort en lång och intensiv resa från Idol och Melodifestivalen via USA-lansering till att nu 2018 återvända med nytt personligt material. I januari släppte hon sina nya låtar ”Vice” och ”Broken Melody”, skapade tillsammans med Anders Pettersson och David Lindgren Zacharias. Vid sidan av sin artistkarriär utbildar sig Anna Bergendahl till läkare och arbetar som goodwill-ambassadör åt FN.

Stiko Per Larsson
Stiko Per Larsson är från Dalarna och gör akustisk musik med texter som försöker fånga det vackra och enkla, det fula och det svåra. Han har sedan debutalbumet 2008 byggt upp sin publik genom att göra i snitt 100 livespelningar om året. De senaste åren har hans Vandringsturnéer samlat in över 1 miljon till SOS Barnbyar och 1,2 miljoner till Barncancerfonden. Stiko har släppt sex fullängdare och ett otal singlar, varav tre tagit sig in på förstaplatsen på iTunes i Sverige. 2017 vann Stiko Per Larsson P4 Nästa med låten ”Kumpaner” och under 2018 deltog han i Melodifestivalen med sin låt ”Titta vi flyger” samt släppte sitt sjätte album med samma namn.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: