du läser...
ny - tv4

TV4 erbjuder valspecial till språkklasser

valspecial till språkklasser, Foto: TV4/Cecilia Magnusson

valspecial till språkklasser, Foto: TV4/Cecilia Magnusson

TV4 har som ambition att göra valet 2018 till allas angelägenhet och har nu vidareutvecklat C Mores framgångsrika språkprojekt Filmtegration. Med det nya initiativet Valfrihet tillgängliggör TV4 innehåll kopplat till det svenska valsystemet för språkklasser inom SFI och SVA.

I en serie specialanpassade kortfilmer beskriver Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad, som är en del av TV4:s starka valuppställ, bland annat de fria mediernas roll i samhället, riksdagspartierna och valsystemet. Till varje film finns ett utbildningsmaterial som tagits fram i samarbete med utbildningsaktören Eductus.

Sedan tidigare har över 2 000 SFI-lärare registrerat sig för att använda tjänsten Filmtegration, där svenska filmer från C More används i språkundervisningen. När nu valet stundar, och kommer dominera medierapporteringen, har det visats intresse från SFI-lärare för ett anpassat utbildningsmaterial kopplat till detta högaktuella och angelägna ämne.

– SFI och SVA syftar främst till att lära sig svenska språket, inte svenska samhället. Men det känns roligt och relevant att kunna bygga upp en språklektion runt det som resten av samhället pratar om. Den dagliga nyhetsrapporteringen innehåller mängder av ord och begrepp som inte förekommer i det traditionella undervisningsmaterialet”, säger Emma Wagby, SVA-lärare på Eductus i Jönköping.

Filmerna och utbildningsmaterialet kommer tillgängliggöras kostnadsfritt på den sedan tidigare etablerade plattformen Filmtegration, men också på sajten www.valfrihet.tv.

– Vi är inte experter på pedagogik eller hur språk bäst undervisas, men när förslaget kom till oss insåg vi att vi med enkla medel skulle kunna bidra till att fler intresserar sig för valet – och det tror vi är bra. Om det samtidigt kan fylla en funktion som språkinlärningsverktyg är det förstås en rolig bonus, säger Mattias Hägerlund, projektledare för TV4:s valsatsning.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: