du läser...
Pr - UR

UR i Almedalen

Få nya insikter med UR i Almedalen. UR arrangerar spännande seminarier och retoriska möten där förstagångsväljare håller korta tal direkt till politiker i Almedalen.

I år firar UR 40 år av ett unikt utbildnings- och folkbildningsuppdrag. I 40 år har vi gjort utbildande program för alla människor och varit en oberoende och pålitlig källa till kunskap och fakta.

I Almedalen arrangerar UR ett frukostseminarium som reder ut vad som är sant och vad som är myter i användandet av vetenskap som källkritik. Emma Frans, epidemiolog och programledare i UR:s nya program Kolla myten, förklarar under seminariet vad vi kan lita på och vilka alarmistiska ”vetenskapliga bevis” som bara är till för att skrämmas. Tisdag den 3 juli, kl 07:30 – 08:15, Skeppsbron 24 (Joda Bar och kök)

UR arrangerar också ett frukostseminarium, tillsammans med SR och SVT, som diskuterar framtidens public service i ett förändrat medielandskap. Medverkar gör Sofia Wadensjö Karén, vd UR, Cilla Benkö, vd Sveriges Radio, Hanna Stjärne, vd SVT, Sigurd Allern, gästprofessor i journalistik vid JMK, Jonas Nordling, ordförande i Svenska Journalistförbundet (SJF) samt FiIippa Wallestam, vd Nordic Entertainment Group Sverige. Moderator är Jörgen Huitfeldt, redaktör på tidskriften Kvartal. Måndag den 2 juli, 08.45-09.45 (frukost från 08.00), Strandvägen 4 (Wisby Strand).

Under våren har UR gjort 100 kvalitativa djupintervjuer med förstagångsväljare, 18-22 år, över hela Sverige. Intervjuerna har handlat om deras vardag, hur de mår, vad de är intresserade av, vad de tycker är viktigt, vad som engagerar mest osv. Nu ger UR en plattform till åtta av dessa förstagångsväljare i Almedalen! De kommer för att hålla ett kort tal direkt till en politiker, som också måste svara på förstagångsväljarnas hjärtefrågor. Kom och lyssna på detta spännande retoriska möte!
Måndag den 2 juli: 09.55-10.15 och 12.15-12.35
Tisdag den 3 juli: 09.55-10.15
Onsdag den 4 juli: 09.55-10.15
Plats: St Hansgatan 21, på Barnrättstorgets scen

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: