du läser...
Pr - Eurosport, Pr - Kanal 5

Eurosport sänder mer tennis än någonsin under Wimbledon

Jonas Björkman på Wimbledon 2015

Jonas Björkman på Wimbledon 2015

På måndag den 2 juli startar äntligen prestigefyllda Wimbledon. På Eurosport Player livesänds över 250 timmar förstklassig tennis med världseliten och svenska favoriterna Johanna Larsson och Rebecca Peterson. Under finalhelgen 14 och 15 juli är den trefaldige Wimbledonmästaren Jonas Björkman och Eurosports Karin Frick på plats i London för att ge sina vassaste analyser till svenska folket.

Under Wimbledon växlar Eurosport upp sitt digitala erbjudande och visar för första gången alla matcher från alla tennisplaner på Eurosport Player.

Rafael Nadal regerade på grusplanerna i Franska Öppna och har återigen tilldelats platsen som nummer ett på världsrankingen inför Wimbledon. Dock ser förutsättningarna på gräs annorlunda ut och flera världsstjärnor gör comeback till turneringen. Bland annat kommer vi få se den tvåfaldige Wimbledonmästaren Andy Murray som lidit av en höftskada sedan knappt ett år tillbaka och förra årets mästare i Wimbledon Roger Federer, återvända till All England Clubs mäktiga tennisstadion. På herrsidan blev vårt svenske hopp Elias Ymer utslagen redan i första kvalomgången inför turneringen av 250-rankade Stefano Napolitano.

På damsidan ställer båda svenskorna Johanna Larsson och Rebecca Peterson upp i turneringen för att utmana de bästa från världseliten som Caroline WozniackiSimona Halep och förra årets vinnare i damsingeln Garbiñe Muguruza. I första ronden möter 62-rankade Johanna Larsson extremt tufft motstånd då hon ställs mot världsstjärnan Venus Williams som vunnit Wimbledon fem gånger. Rebecca Peterson, rankad 79 får enklare motstånd och möter den 68-rankade slovakiskan Viktoria KuzmovaSerena Williams tvingades avbryta sin medverkan i Franska Öppna på grund av en skada och har seedats så lågt som nummer 25 i Wimbledon. En tursam lottning gav henne dock 107-rankade holländskan Arantxa Rus i första ronden.

Årets Wimbledonfinaler sänds på Kanal 5 och analyseras av Eurosports sportankare Karin Frick och Jonas Björkman, tidigare världsetta i dubbel och nummer fyra i singel. Slutspelet kommenteras främst av Maria Strandlund Tomsvik och Thomas Enqvist som expert.

Nytt för i år är att Eurosports internationella tv-satsning Game, Schett & Mats sänds på plats från Wimbledon. Programledare är den svenska sjufaldiga Grand Slam-vinnaren Mats Wilander och före detta världssjuan Barbara Schett som tillsammans med kända gäster kommer att analysera de viktigaste matcherna och snacka upp de största duellerna under turneringens fjorton dagar.

– Wimbledon är ett ikoniskt event som hela sportvärlden längtar efter. Jag är stolt över att få leda Game, Schett & Mats tillsammans med Barbara Schett inför miljoner av fans runt om i Europa. Roger Federer och Serena Williams är spelarna man måste slå, och det finns helt klart utmanare som är ute efter att vinna ett av världens största sportpriser. Det kommer bli två veckor av spännande tennis, säger Mats Wilander.

– Wimbledon är årets största och mest efterlängtade tennisfest och en självklar höjdpunkt varje juli för Eurosports tittare. I år bygger vi ut satsningen digitalt och visar samtliga matcher från hela turneringen på Eurosport Player. Under dam- och herrfinalen kan tennisälskarna även se vår studio med Jonas Björkman och Karin Frick på playern och Kanal 5, säger Hanif Hosseini, sportchef Discovery Networks Sweden

Wimbledon spelas den 2 – 15 juli och sänds på Eurosport Player och Eurosport 2. Dam- och herrfinalerna i singelturneringen spelas den 14 och 15 juli och sänds förutom på Eurosport Player, dessutom på Kanal 5 med start klockan 14.30.

Viktiga datum att ha koll på:

Måndag, 2 juli – Dag ett av mästerskapen som sänds live från Wimbledon på Eurosport Player och Eurosport 2.

Lördag, 14 juli – Final i damernas singelturnering som sänds live från Wimbledons Centre Court på Eurosport Player och Kanal 5.

Söndag, 15 juli – Final i herrarnas singelturnering som sänds live från Wimbledons Centre Court på Eurosport Player och Kanal 5.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: