du läser...
Ny - Sveriges Radio

Lubna El-Shanti blir ny korrespondent-trainee i Nils Horners anda

Lubna El-Shanti Sveriges Radios korrespondenttrainee 2018 Ekot Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm

Lubna El-Shanti Sveriges Radios korrespondenttrainee 2018 Ekot Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm

2015 inrättades en trainee-tjänst i Nils Horners anda för att utbilda fler kvalificerade utrikesmedarbetare för framtiden. Lubna El-Shanti blir Ekots korrespondent trainee under det kommande året.

Det senaste året har Filip Kotsambouikidis varit trainee. Tidigare har Hewa Abdelzadeh (idag på Sveriges Radios utrikesredaktion) och Nivette Dawod (idag på Aftonbladet) haft tjänsten. I augusti är det Lubna El-Shanti som tar över.

– Jag är glad och stolt över att få möjlighet att vara Sveriges Radios korrespondent–trainee. Att få arbeta tillsammans med erfarna korrespondenter kommer att bli otroligt intressant. Genom att vara en del av Sveriges Radios korrespondentnätverk hoppas jag få möjlighet att ge röst till ohörda människor i världen, säger Lubna El-Shanti.

Traineen får en grundutbildning hos utrikesgruppen på Ekot i Stockholm, inklusive gedigen säkerhetsutbildning. Därefter väntar resor runtom i världen till en rad olika bevakningsområden, där traineen samarbetar med Sveriges Radios korrespondenter och utrikesreportrar.

– Genom traineetjänsten får vi en chans att vidareutbilda unga reportrar med specialintresse för utrikesrapportering. Samtidigt bidrar våra trainees med viktig kunskap och kompetens. Lubna El-Shanti talar flytande ryska, är mycket driven och har ett stort engagemang för journalistik med globalt perspektiv. Vi är väldigt glada över att knyta henne till vår utrikesredaktion, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Mer om Lubna El-Shanti
Lubna El-Shanti är 27 år och har bland annat vikarierat på Ekots utrikesredaktion och live-desk, och på nyhetsredaktionen Omni. Hon har tidigare arbetat bl a inom svenska försvaret och UD. Lubna har studerat nationalekonomi, statsvetenskap och journalistik.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: