du läser...
pr - TV 4

TV4:s vd Casten Almqvist tillbaka som programledare för Nyhetsmorgon

Casten Almqvist, Foto: Magnus Liam Karlsson/TV4.

Casten Almqvist, Foto: Magnus Liam Karlsson/TV4.

För fjärde gången i ordningen är TV4:s vd Casten Almqvist tillbaka som programledare för Nyhetsmorgon. Den 11 augusti guidar han tittarna genom morgonens ämnen i det årliga inhopp som har kommit att bli en uppskattad tradition bland både tittare och medarbetare.

Casten Almqvist, vd för TV4, gjorde debut i Nyhetsmorgon sommaren 2015 då ordinarie programledare Jesper Börjessonvar på semester. Sedan dess har inhoppet kommit att bli en årlig tradition som fått mycket positiv respons från Nyhetsmorgons publik och bland TV4:s medarbetare.

– Det har blivit en tradition att Casten gör ett gästspel som programledare i Nyhetsmorgon. För oss som jobbar i nyhetsverksamheten är det förstås extra kul att vi har en vd som med kompetens och trovärdighet kan gå in och leda Sveriges största morgonprogram. Resultatet i rutan bygger på flera dagars redaktionellt arbete, där teamet och Casten utformar programmet tillsammans, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon på TV4.

Casten Almqvist har själv en journalistexamen i grunden och bred erfarenhet från publicistiska sammanhang, däribland som reporter, producent och i ledande positioner för tv-bolag och Bonniers digitala verksamhet och affärspress.

– Jag tycker att det känns jättekul att återigen få förtroendet att leda Nyhetsmorgon. Jag imponeras ständigt av hur redaktionen outtröttligt utvecklar programmet för att hela tiden ligga i framkant och jag kommer självklart göra mitt bästa för att förvalta det arbetet, om än bara för en förmiddag, säger Casten Almqvist.

Redaktör för dagen, Jenny Alversjö, är efter fyra år rutinerad i att arbetsleda TV4:s vd inför, och i samband med, inhoppet.

– Enligt mig ligger Nyhetsmorgons styrka i att vi lyckas komma nära våra tittare, oavsett om det handlar om tyngre eller mer lättsamma ämnen. Det ställer höga krav på programledarrollen och förmågan att bjuda på sig själv utan att bli för personlig. Här tycker jag att Casten har gjort ett lysande jobb tidigare år, säger Jenny Alversjö.

Nyhetsmorgon är Sveriges ojämförbart största morgon-tv-program, och har under senare år fortsatt att växa och tittarmässigt öka avståndet till konkurrenterna. På vardagar når man drygt 800 000, vilket är en ökning på 150 000 sedan 2017, och på helgen når man ca 1 000 000, vilket är en ökning på 130 000 sedan 2017.

Casten Almqvist leder Nyhetsmorgon den 11 augusti 2018 mellan klockan 07.58 och 11.28.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: