du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

Lyckas med tårtor med Tea Malmegård och Köket.se

Tea Malmegård, Foto: TV4

Tea Malmegård, Foto: TV4

I höstas lanserade Köket.se sin första matlagningskurs online, en såskurs med Tommy Myllymäki, och nu kommer nästa med Tea Malmegård. I onlinekursen ”Lyckas med tårtor” visar och vägleder Tea användaren genom alla delar man behöver kunna för att göra riktigt goda och fina tårtor.

Tea Malmegård är en av Sveriges allra främsta inom tårtbakning. Hon var tidigare chefskonditor på Operakällan och är känd för att bl.a. att ha gjort den berömda macaron-tårtan till prinsessan Madeleines och Chris O´Neills bröllop. Tea har även gett ut boken ”Desserter, hon håller kurser på Restaurangakademin och syns ofta i programmet Kökets baktips på TV4 där hon inspirerar och bjuder på recept på goda bakverk.

 – Genom en kurs med Köket får jag äntligen möjlighet att kunna förklara och visa hur man ska göra för att lyckas med tårtbaket, oavsett om det är konsistensen på lösvispad grädde eller hur man monterar en amerikanskt tårta. Jag hoppas att de som kommer gå kursen ska tycka att de får allt ifrån tänket inför, tekniken och recepten för att göra alla delar och slutligen hur man använder det man gjort för att montera och dekorera en tårta. Jag delar med mig av all den erfarenhet jag har och av de knep jag lärt mig under årensäger Tea Malmegård.

Kökets onlinekurs erbjuder användarna att få lära sig av några av Sveriges bästa och mest omtyckta kockar och konditorer, att få ta del av deras expertis och kunskap och får möjlighet att bli bättre inom matlagning och bakning. Kökets kurser bygger på ett pedagogiskt upplägg som varvar kockarnas kunskap och erfarenheter med övningar.

– Intresset för bakning är enormt och tårtor är ett område som intresserar många. Att det blev just Tea till den här kursen är ingen tillfällighet, hon är otroligt duktig och härligt inspirerande. Fördelarna med en onlinekurs är att den är tillgänglig för alla i hela Sverige och att man kan gå den i sin egen takt, när man vill och inte minst att man kan gå tillbaka och se de delar man vill om och om igen utan begränsning, säger Camilla Everberg, Kanal- & affärschef Köket på TV4.

Under åtta videolektioner går Tea, från grunden, igenom hur man går tillväga för att lyckas med tårtor; både verktygen, tekniken och alla kritiska moment. Tea vägleder och visar vad man ska tänka på när man bygger tårtor, hur man kombinerar olika fyllningar och bottnar och ger massor av tips och tricks om hur man ska tänka gällande dekoration. I kursen får man lära sig göra olika gräddtårtor, chokladtårtor, moussetårtor och amerikanska tårtor.

Användaren får även mängder med recept och övningar för att praktiskt utveckla sina färdigheter inom bakning av tårtor och kunna imponera med tårtor i kondisstil. Kursen består sammanlagt av ca 4 timmar video för att verkligen gå på djupet och ge effekt men också för att den ska vara så underhållande som möjligt.

Så vill man imponera med riktigt goda och fina tårtor, gå Teas tårtkurs från Kökets kurser på köket.se!
Se mer på www.koket.se/kurser/teas-tartkurs

 

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: