du läser...
Pr - Eurosport

100 timmar direktsändning från Tour de France

Äntligen har det blivit dags för cykelårets absoluta höjdpunkt, Tour de France, som i år avgörs den 7-29 juli. Med drygt 100 timmar direktsändning på Eurosport 1 och Eurosport Player och Sveriges vassaste cykelduo Roberto Vacchi och Anders Adamson, är valet under semestern solklart.

Starten sker i Noirmoutier-en-l’Île på västkusten och slutlig målgång blir det traditionsenligt på Champs-Elysées i Paris. Jakten på den gula ledartröjan kommer att vara sedvanligt stenhård när nya legendarer skapas längs den drygt 330 mil långa bansträckningen.

Eurosports kanaler bevakar självklart Tour de France utförligt. Det blir drygt 100 timmar direktsändning på Eurosport 1 och dessutom dagliga sammanfattningar och repriser. För den som vill följa loppet via smartphone, surfplatta eller dator är Eurosport Player lösningen.

Kampen om den gula tröjan kan mycket väl bli stenhård 2018 och bland favoriterna hittar vi bekanta namn som regerande mästaren Chris Froome och 2014 års vinnare Vincenzo Nibali. Men det finns en hel drös som kan utmana Froome om du frågar Eurosports expert Roberto Vacchi som återigen kamperar ihop med Anders Adamson för att ge cykelälskarna det bästa från världens största cykeltävling.

– Favoriterna är många, som sagt, men den som de flesta tror på är Chris Froome som just blivit friad från det för honom ogynnsamma testet från Spanien Runt förra året. Många lag har detta som sitt största mål. Fjolårets vinnare av Girot Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali som vunnit alla tre Grand Tours, den tidigare backhopparen Primoz Roglic, Movistar-stallet med sina tre stjärnor Nairo Quintana, Alejandro Valverde och Mikel Landa är några av de som utmanar. Dessutom har vi fransmannen Romain Bardet som var trea fjol, britten Adam Yates, fjolårets tvåa Rigoberto Uran, Dan Martin, Jakob Fuglsang, Richie Porte. Hur många namn vill du ha? Listan är lång, säger Vacchi.

Vad kan vi förvänta oss av Chris Froome med tanke på alla turer kring honom så tätt inpå touren? 
– Froome har som sagt blivit helt friad av Internationella Cykelförbundet och det med stöd av WADA, den världsomspännande antidopningsbyrån. Detta efter månaders utredning. Vad som till slut friade honom är enligt WADA en rad omständigheter som innebar att WADA inte såg någon anledning att gå vidare med ärendet. Vi får helt enkelt lita på utfallet av detta.

Vad kan svensken Tobias Ludvigsson uträtta? 
– Tobias är på plats i första hand för att hjälpa Arnaud Demare att vinna klungspurter. Fransmannen vann en etapp förra året och suktar efter flera. Det är lagets bästa chans i år. Sen har de en talang som heter David Gaudu som Tobias kommer att assistera i bergen. Men han kommer att säkert få sina chanser. Samtidigt vet jag att Tobias suktar efter tempoetappen näst sista dagen där han mycket väl kan få till en riktigt bra placering.

Läs mer om favoriter, etapper och allt annat i den ultimata guiden på Eurosport.se!

Tour de France 2018 – snabba fakta

Upplaga: 105

Totallängd: 3 351 km

Antal etapper: 21

Fördelning av etapper: 8 platta, 5 kuperade, 6 bergsetapper (tre med målgång uppför),

1 individuellt tempolopp, 1 lagtempo.

Längsta linjeetapp: 231 km (etapp 7).

Kortaste linjeetapp: 65 km (etapp 17), kortaste linjeetappen sedan 1988.

Högsta punkt: Col de Portet (2 215 m ö h), etapp 17

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: