du läser...
Pr - HISTORY®

Svensk TV-premiär för DiCaprios “Frontiersmen”

En helt ny miniserie av exekutiva producenten Leonardio DiCaprio återskapar en av de viktigaste perioderna i amerikansk historia, nämligen de 75 första turbulenta åren i USA. Frontiersmen har exklusiv premiär på HISTORY i Sverige söndag den 29 juli kl. 21.

En helt ny miniserie av exekutiva producenten Leonardio DiCaprio återskapar en av de viktigaste perioderna i amerikansk historia, nämligen de 75 första turbulenta åren i USA. Frontiersmen har exklusiv premiär på HISTORY i Sverige söndag den 29 juli kl. 21.

En helt ny miniserie av exekutiva producenten Leonardio DiCaprio återskapar en av de viktigaste perioderna i amerikansk historia, nämligen de 75 första turbulenta åren i USA. Frontiersmen har exklusiv premiär på HISTORY i Sverige söndag den 29 juli kl. 21.

I april 1775, bara veckor före den amerikanska revolutionen, startar en grupp pionjärer sitt egna uppror, där de utmanar det brittiska imperiets permanenta bosättningar vid gränsen. Framför dem finns ett territorium på drygt 6,5 miljoner kvadratkilometer vidsträckt, vilt och okuvat land, som sträcker sig från Appalacherna till Stilla Havet, och som en dag blir en självständig nation.

HISTORYs nya åtta timmar långa dokumentärsdrama i fyra delar, Frontiersmen, berättar den spännande historien om bland andra Davy Crockett, Lewis och Clark, Daniel Boone och Andrew Jackson, som transformerade kolonister till revolutionärer och slutligen amerikaner.

Serien behandlar en utvecklande period av historien, från revolutionen till guldrushen, där äventyrliga vägvisare som Daniel Boone, Meriwether Lewis och William Clark, John Frémont, Andrew Jackson och Davy Crockett med beslutsamhet och självförtroende reste runt om i landet.

Serien innehåller dramatiserande porträtt av de ikoniska nybyggarna och exklusiva intervjuer med experter och överlevare. Det första avsnittet utforskar början på amerikanska revolutionen, där kriget sprider sig bortom kolonierna och långt ut i avlägset land, och tvingar kända nybyggare som Daniel Boone och Davy Crockett att slåss för sina liv och landets framtid.

I det andra avsnittet följer vi Shawneekrigaren Tecumseh när han förenar indianstammar, samtidigt som Lewis och Clark genomför sin legendariska expedition till Stilla Havet, och ett nytt krig börjar.

I tredje avsnittet vänder sig Amerika till general Andrew Jackson för att försvara gränsen mot britterna – men hans metoder orsakar hård rivalitet med den ikoniska pionjären Davy Crockett.

Det fjärde och sista avsnittet ser närmare på Davy Crockett vid Alamo, medan John Frémont och Kit Carson ger sig ut på ett hemligt uppdrag, och kriget i Kalifornien och vid Stillahavskusten.

Frontiersmen har premiär söndag 29 juli 21.00 på HISTORY.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: