du läser...
Pr - Discovery Channel

Shark Week fyller 30 – årets hajvecka startar 23 juli

Shark week 2018

Shark week 2018

Världens mest fentastiska tv-event fyller 30 år och årets hajvecka startar måndag 23 juli 20.00 på Discovery Channel och Dplay. Även denna sommar samarbetar Discovery Channel med Oceana för att skydda de känsliga världshaven som är de hotade hajarternas hem. Varje kväll i veckan sänds nya hajdokumentärer klockan 20.00 på Discovery Channel. På Dplay finns alla de nya dokumentärerna samt tusentals timmar av hajdokumentärer från de senaste årens hajveckor. 

Årets Shark Week startar måndag 23 juli och alla dokumentärer som sänds på Discovery Channel finns listade nedan. Alla dessa samt ytterligare ett tiotal nya dokumentärer finns på Dplay, där premiumtittarna dessutom kan se Shark Week-material från de senaste åren. Tusentals timmar av hajar och hav.

Bland höjdpunkterna på Dplay finns bland annat Sharkwrecked där vi följer hajattacksöverlevaren Paul de Gelder som testar att vara förlist på öppet hav i hajtäta vatten under 48 timmar. I Air Jaws: The hunted undersöker marinbiologen Alison Towner vad som hänt de vithajar som flutit i land på Sydafrikas stränder och verkar ha blivit uppätna medan de fortfarande levde. Dessutom undersöker Shark Week-veteranen Andy Casagrande i dokumentären Laws of Jaws varför antalet hajattacker ökat – är det verkligen hajarna som förändrat sitt beteende? Även i år samarbetar Discovery Inc med Oceana och i år går pengarna till Oceanas försök att skydda den sårbara hammarhajen som drabbats hårt av skoningslös fenjakt.

 

Shark Weeks 30 best bites – 23 juli 20.00

Vi firar 30 år av fantastiska hajupptäckter genom att ta en titt på några av Shark Weeks favoritögonblick tillsammans med kända hajfans.

Bear vs Shark – 24 juli 20.00

Bear Grylls är tillbaka på Discovery Channel för att fira Shark Weeks 30-årsjubileum. Superäventyraren har överlevt bitande kyla, stekande hetta, hunger, skador och giftiga djur – men nu ska han ställas mot en fara han aldrig tidigare mött: hajar. Hur står sig hans överlevnadskunskaper mot havens rovdjur när han kastar sig huvudstupa i hajtäta vatten?

Tagging with the stars – 25 juli 20.00

Toppatleterna Aaron Rodgers (quarterback i Green Bay Packers), olympiska mästaren Lindsey Vonn och Rob Gronkowski (tight end i New England Patriots) går i skola hos hajforskare för att lära sig det viktigaste om havens största rovdjur. Hajarterna är hotade över hela världen, men en grupp dedikerade forskare använder den senaste satellittekniken för att försöka rädda världshavens hajpopulation. Genom att ta reda på var hajar äter, parar sig och får ungar hoppas de kunna göra en plan för att bevara hajarterna och öka populationen.

Great White Abyss – 26 juli 20.00

Ett team av hajexperter beger sig till hajtäta Guadalupe för att leta efter de största hajarna av sin art i havsdjupen. En haj på nära sju meter har siktats utanför ön och försvunnit ned i djuphavsgravarna och nu vill teamet ta reda på om det är där de stora hajarna finns. Dr. Mauricio Hoyos tror det och med hjälp av en mini-ubåt dyker han och hajdykaren Jimi Partington med naturfilmaren Andy Casagrande för att finna de stora hajarnas gömställe.

Ronda Rousey Uncaged – 27 juli 20.00

Olympiern, MMA-mästaren och WWE-stjärnan Ronda Rousey tränas av naturvårdaren och hajattacksöverlevaren Paul de Gelder, för att klara av att gå en rond mot sin tuffaste motståndare någonsin. Rousey ska möta makohajen, som är havens snabbaste slagskämpe. För att få lite träning dyker Rousey med hajar utanför Fiji skyddad av en bur och tar sig sedan an den stora utmaningen i vattnen utanför Nya Zealand där hon ska fridyka, utan bur, med makohajar. Rousey vill bevisa för sig själv och världen att man klarar allt om man bara bestämmer sig.

Sharkcam strikes back – 28 juli 20.00

Vi firar SharkCam-teamets fantastiska upptäckter från de senaste sex åren och tar en titt på några av höjdpunkterna – från sovande vithajar till attacker mot teamet!

Sharks gone wild – 29 juli 20.00

Vi tar en titt på virala klipp från hela världen, de största nyheterna och den senaste forskningen om hajar. Här får vi också ta del av de mest dramatiska händelserna från året.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: