du läser...
Ny - C More, ny - tv4

Stjärnspäckad ensemble i Colin Nutleys nya originalserie för C More och TV4

Bröllop, begravning och dop , Foto: C More/TV4/Jan Töve

Bröllop, begravning och dop , Foto: C More/TV4/Jan Töve

Regissören Colin Nutley återvänder till klassiska och välkända Änglagårdsmiljöer för att spela in den nya originalserien Bröllop, begravning och dop, för C More och TV4. Ensemblen består av några av Sveriges mest folkkära skådespelare såsom Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Philip Zandén, Johan H:son Kjellgren, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Andreas T Olsson, Josette Bushell-Mingo och Alexander Karim.

– Det är väldigt roligt att filma med denna fantastiska grupp av skådespelare och gänget bakom produktionen är människor jag älskar att jobba med. Addera det med Ulricehamn och Västergötland och jag kommer att ha en fantastisk sommar! Säger Colin Nutley, manusförfattare och regissör.

Miniserien Bröllop, begravning och dop som består av fyra avsnitt, utspelar sig i en svensk småstad och handlar om två familjer som möts på ett bröllop. En dramatisk händelse i samband med bröllopet leder sedan till en begravning och ett dop. Tittarna kommer att känna igen sig genom samma miljöer som i Änglagård och Colin Nutleys unika sätt att skildra människors relationer.

För Helena Bergström, Maria Lundqvist och Colin Nutley blir det dessutom en återförening sedan de spelade in Heartbreak Hotel tillsammans 2005.

– Jag älskar att jobba med Maria och att få mötas igen i en Colin-produktion är rena drömmen. Det finns en speciell kemi oss emellan där vi kastar oss ut och utmanar varandra med en grundläggande respekt och kärlek, säger Helena Bergström.

– Jag längtar alltid efter att jobba med Helena eftersom hon och jag har otroligt roligt ihop. Vi är kreativa och känner varandra så väl skådespelarmässigt att vi vågar utmana varandra. Colin är den mest lekfulla och, med skådespelare, mest omsorgsfulla regissör jag jobbat med. Han vågar tänja på gränser på hur att berätta en historia som ingen annan regissör jag jobbat med. På det sättet är han är helt unik och jag älskar att jobba med honom, säger Maria Lundqvist.

För Colin Nutley är det andra gången han regisserar en originalserie för C More och TV4. Framgångsrika serien Saknad spelades in 2016 med Helena Bergström i huvudrollen.

– Det betyder otroligt mycket för oss att få vara hemmet för en regissör som Colin Nutley. Saknad blev en stor framgång och att vi nu är igång med Colins nästa serie, ett familjedrama i Änglagårdsmiljö, känns så roligt och helt rätt! Colin är mästerlig på att locka till sig enastående skådespelare och kreatörer och vi är alla väldigt nyfikna på resultatet och glada över att få visa serien för vår publik, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

Bröllop, begravning och dop produceras av Sweetwater och är en samproduktion med Nordisk Film och Film i Väst. Serien har premiär på C More under 2019.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: