du läser...
Ny - Discovery Networks

Dan Panas lämnar Discovery Networks – Daniel Lagerqvist ny kommunikationsdirektör

Daniel Lagerqvist

Daniel Lagerqvist

Efter elva år på Discovery Networks Sweden väljer Dan Panas att lämna rollen som kommunikationsdirektör och därmed även företagets ledningsgrupp. Ny kommunikationsdirektör blir Daniel Lagerqvist, idag biträdande kommunikationsdirektör och presschef Sport.

– Det har varit elva härliga, intensiva och utvecklande år med rekordhög och positiv exponering för Kanal 5 och för hela tv-huset i förtjänad media. Dessutom har det här varit en tid när Discovery tagit position på så gott som alla områden och i flera discipliner. 2018 är vi Sveriges näst största kommersiella tv-hus både linjärt och digitalt – en närmast osannolik dröm för elva år sedan när gapet till MTG var väldigt, väldigt stort, säger Dan Panas.

Efter sju år som presschef och snart fyra år som kommunikationsdirektör för Discovery Networks Sweden, väljer Dan Panas nu att gå vidare till nya utmaningar. Innan han kom till Discovery hade Dan en lång och framgångsrik period som profilerad reporter och chef på Aftonbladet och Expressen.

– Jag tror att alla som känner mig vet att jag brinner för nya spännande utmaningar, ny kunskap och nya lösningar, och sedan en tid tillbaka har suget efter ett nytt äventyr vuxit sig allt starkare hos mig. Jag känner både en stor stolthet och en trygghet i att kunna lämna över stafettpinnen till min biträdande kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist. Daniel är ett ess och jag är övertygad om att det här kommer att bli mer än bra, säger Dan Panas.

Daniel Lagerqvist kom till Discovery Networks för knappt två år sedan och har tidigare arbetat i olika chefsroller på bland annat Expressen och Aftonbladet samt drivit egen kommunikationsbyrå. På Discovery har Daniel ansvarat för press och PR kring bolagets sporträttigheter och inte minst arbetet med OS i Pyeongchang 2018.

– Vi är mitt inne i en digital omvandling där gamla sanningar måste prövas på nytt och jag är helt säker på att vår eminenta kommunikationsavdelning är redo för nya utmaningar och kommer att lyckas utmärkt med detta. Att få leda PR- och kommunikationsarbetet och ta över efter en så omtyckt, varm, kunnig och högt respekterad kommunikatör och chef som Dan Panas, är så klart hedrande och oerhört spännande, säger Daniel Lagerqvist.

Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden, önskar Dan Panas ett varmt lycka till.

– Dan har länge varit en nyckelspelare bakom bolagets framgångsrika positionering. Under det senaste året har vi arbetat väldigt nära och upplevt fantastiskt mycket tillsammans. Dan besitter en enorm kunskap och levererar alltid fritänkande och sylvassa analyser. Han är också en oerhört varm och innerlig människa som betytt väldigt mycket för mig, säger Henriette Zeuchner.

Daniel Lagerqvist, som tjänstgjort som tillförordnad kommunikationsdirektör under de senaste två månaderna, träder nu in som ordinarie på positionen. Han tar därmed även plats i Discovery Networks Swedens ledningsgrupp.

– Med Daniel får vi en trygg, grymt kompetent och erfaren ledare av kommunikationsavdelningen. Daniel är redan en mycket uppskattad medarbetare inom hela bolaget, och jag vet att han kommer både stödja och utmana oss alla på ett fantastiskt bra sätt. Jag ser fram emot att tillsammans med honom och resten av laget fortsätta vår framgångsresa med fullt fokus på våra digitala satsningar och ett starkt och stöttande samarbete mellan avdelningarna, säger Henriette Zeuchner.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: