du läser...
Uncategorized

Höjdpunkter på Kanal 5 vecka 33-36

Det som göms i snö  På bilden: Ia Langhammer som Barbro, Robert Gustafsson som Peter Wendel, Louise Peterhoff som Caijsa och Christopher Wagelin som Jorma.

Det som göms i snö
På bilden: Ia Langhammer som Barbro, Robert Gustafsson som Peter Wendel, Louise Peterhoff som Caijsa och Christopher Wagelin som Jorma.

Vecka 33

Säsongsavslutning: Good Karma Hospital (dubbelavsnitt)

Onsdag 15 augusti 20.00 (observera tiden!)

En byggnad rasar i Barco och sjukhuspersonalen utsätts för enorma påfrestningar. Rubys objektivitet testas till det yttersta när hon upptäcker en hemlighet om en av sina patienter, och Ram tar sig an en patient vars man är försvunnen. Ruby och Gabriel ingriper i ett bråk mellan två fiskare. Lydia ställs inför ett svårt dilemma när hennes tidigare mentor vill ha hennes hjälp. Senare samlas teamet för Rams och Malas bröllop.

Vecka 34

Säsongsstart: Sofias änglar

Måndag 20 augusti 20.00

Christine och Johannes hade börjat renovera sitt hus i Viskafors när Johannes plötsligt insjuknade. Han fick ont i kroppen och blev sängliggande, men läkarna kunde inte hitta orsaken till hans hälsoproblem. En dag när Christine kom hem med döttrarna Nellie och Lea möttes de av en fruktansvärd syn. Johannes hade tagit sitt liv genom att hänga sig i trappan. Åttaåriga Nellie, som såg honom först, chockades svårt och klarar inte längre av att bo hemma. En vecka efter Johannes död upptäcktes dessutom en svår vattenskada i huset. Familjen bor nu i sina vänners källare och försöker bearbeta det som har hänt.

Säsongsstart: Världens tuffaste jobb med Adam Alsing

Måndag 20 augusti 21.00

Adam provar på att jobba som sjöräddare under en helikopterutryckning på västkusten, och 70 meter upp i luften måste han lyfta ton efter ton som tornkransförare. Adam reser sedan till Sydafrika där han får studera vithajen på bara centimeters avstånd tillsammans med en marinbiolog. Dessutom får han reda på hur man gör om det plötsligt börjar spruta bajs okontrollerat när han tar på sig rollen som avloppstekniker.

Säsongsstart: Breaking news med Filip & Fredrik

Måndag 20 augusti 22.00

Filip och Fredrik bjuder på sin egen speciella blandning av nyheter, humor och allvar. Inget är för stort eller litet för att analyseras på en flanellograf eller utredas i en nyhetspanel. Här får vi de bästa gästerna, de mest oväntade analyserna och de galnaste nyheterna. S09E01. Sänds måndag-torsdag 22.00.

Premiär: Det som göms i snö

Tisdag 21 augusti 21.00

Peter är tillbaka i polishuset efter flera års sjukskrivning och får förtroendet att sätta ihop en ny Kalla fall-grupp. De enda som söker tjänsterna är två poliser som hatar varandra, Jorma och Caijsa, och den udda gruppen börjar trevande sin jakt på rättvisa.

Säsongsstart: Vägens hjältar

Onsdag 22 augusti 20.00

Benny får ett larm om en biltransport som kört rakt in i en viadukt vid Kungens kurva och det visar sig att tanken gått sönder så att en stor mängd diesel läcker från lastbilen. I Dalarna stöter Magnus och kollegan Olle på en väldigt komplicerad bärgning då en lastbil kört ner i ett dike. Thomas tar hand om en chockad kvinna i en kollision vid Danderyds sjukhus, och Berra får assistera ambulanspersonalen vid en olycka där en kvinna är allvarligt skadad.

Säsongsstart: Dessertmästarna

Onsdag 22 augusti 21.00

De åtta nya deltagarna får direkt i uppdrag att presentera sig själva i dessertform. Det blir en härlig blandning av champagne, choklad, kaffe, apelsin, peppar, älgört och glass som representerar åtta väldigt olika personligheter. Givetvis möts de tävlande direkt av en twist, något som snabbt visar deras olikheter vid bakborden. Och en av deltagarna drabbas av ett dramatiskt sabotage.

Säsongsstart: Tunnelbanan

Torsdag 23 augusti 20.00

Ett stort gäng ungdomar kastar sten vid pendeltågsstationen i Upplands Väsby. När ordningsvakterna Luan och Lennie anländer är polisen redan på plats för att omhänderta en person, vilket upprör ungdomarna. På T-centralen har en påverkad man fallit ihop och när Sebbe och Salle ska omhänderta honom sväljer han en heroinboll. Tina och Niklas får åka till Zinkensdamm där en mystisk person leker med en askkopp. Jeanette och Fredrick ska avvisa en berusad man och hamnar mitt i ett gängbråk.

Säsongsstart: Wahlgrens värld

Torsdag 23 augusti 21.00

Efter att ha haft komplex för sin överläpp i ett decennium bestämmer sig Bianca för att göra ett skönhetsingrepp. Pernillas ständigt snurriga schema är ännu snurrigare än vanligt, det är massor på en och samma gång. Bianca förbereder sig inför debuten som sommarpratare. Hon vill öppna upp och berätta saker som hon aldrig tagit upp tidigare, men oroar sig för vad familjen ska tycka. Christina planerar för en storslagen 80-årsfest, och Hans försöker få henne att tona ned det hela en aning.

Vecka 35

Sofias änglar

Måndag 27 augusti 20.00

Linda och Peter bor med sina döttrar i Älvsjö. Som barn opererades Linda för tumörer på binjurarna, och för några år sedan upptäcktes samma sak hos dottern Thea. Läkarna påbörjade då en utredning av både mor och dotter, och proverna visade att de har samma obotliga genetiska sjukdom, som framkallar tumörer på olika ställen i kroppen. Sjukdomen kräver täta undersökningar, kontroller och operationer resten av livet. I januari 2017 opererades Linda för en tumör i ryggen, och under operationen skadades hennes ryggmärg. I dag är hon förlamad i benen och måste anpassa sig till sitt nya liv i rullstol. Samtidigt lever hela familjen med en ständig oro över hur sjukdomen ska påverka dem.

Världens tuffaste jobb med Adam Alsing

Måndag 27 augusti 21.00

Adam jagar tjuvjägare i Krugerparken som spaningspilot i ett skrangligt propellerplan. Han tvingas även sticka hål på människor när han arbetar som piercare. Dessutom får han lära sig att knyckla ihop bilar på en skrot som bildemontör, och framför allt så försöker han fånga in några av världens farligaste giftormar när han arbetar som ormfångare i Sydafrika.

Det som göms i snö

Tisdag 28 augusti 21.00

Peters hemliga utredning har läckt till media vilket orsakar kaos både i polishuset och på justitiedepartementet där Peters exfru Ann-Marie arbetar. Jorma och Caijsa tvingas arbeta ihop när de gräver i det gamla mordfallet.

Vägens hjältar

Onsdag 29 augusti 20.00

Ted och Krille tar hand om en komplicerad bärgning efter att en lastbil med släp vält. Det håller på att gå riktigt illa när en av vajrarna går av. Thomas får hjälpa till med bogserarbetet på den isiga E4:an där en chockad kvinna varit inblandad i en kollision. Soffan försöker få koll på trafiksituationen på Kymlingelänken där en stillastående lastbil har börjat ryka, men medtrafikanterna struntar i avspärrningarna. Berra ställs inför en tuff utmaning när en bil frusit fast på en parkering.

Dessertmästarna

Onsdag 29 augusti 21.00

Deltagarna börjar med en teknikstafett där de ska göra chokladspiraler, marsipanblad och handvispa maräng. Vinnaren får tio minuters försprång i den stora tävlingen som går ut på att i dessertform hylla en plats som ligger dem varmt om hjärtat. En av de tävlande får anledning att be sin hemstad om ursäkt.

Tunnelbanan

Torsdag 30 augusti 20.00

Ordningsvakterna Dennis och Mattias får larm om en ung man som har drabbats av hjärtstopp på ett innestående tåg i Mälarhöjden. På Medborgarplatsen får Tina och Mattias problem med en berusad man som blir aggressiv när han ska avvisas. Luan och Lennie omhändertar en drogpåverkad och näst intill okontaktbar tjej som visar sig vara väldigt ung, och arbetsledaren Malin rycker ut till Rissne där det skjuts grön laser mot bussar.

Wahlgrens värld

Torsdag 30 augusti 21.00

Bianca åker ner till Marbella för att se till att mamma Pernilla inte förstör det nya huset med eländig inredning i kulörta färger. Hon får en chock när hon kommer fram och byter i smyg ut en del av inredningen. Mormor Christina kommer dit oannonserat och får gå i influencerskola hos Bianca. Pernilla och Bianca kör vilse och blir osams – men felkörningen tar dem med på svindlande affärer i form av en smått hysterisk shoppingtur.

Vecka 36

Sofias änglar

Måndag 3 september 20.00

I januari 2016 kom Spero hem till sin familj i Sävja efter att ha tagit farväl av en nära vän som gått bort. Han var ledsen och skärrad och höll om sin sambo Emma och de tre barnen lite extra den kvällen. Lite senare hörde Emma hur han plötsligt sprang ner från övervåningen, och hon gick efter för att se varför han inte svarade när hon ropade. Hon hittade honom lutad mot hallspegeln, med halva kroppen hängande längs sidan. Spero hade drabbats av en massiv hjärnblödning och hans liv gick inte att rädda. I dag är Emma ensam med tre barn och ett nyrenoverat badrum som visat sig vara ett fuskbygge som riskerar att förstöra hela huset för dem. S11E03.

Världens tuffaste jobb med Adam Alsing

Måndag 3 september 21.00

Mer information kommer snart.

Det som göms i snö

Tisdag 4 september 21.00

Peter blir själv misstänkt för mordet när det kommer fram att mordvapnet tillhörde honom. Ann-Marie inser att justitieministern, som själv var inblandad i morddomarna mot seriemördaren, försöker påverka Peters utredning på ett klandervärt sätt.

Vägens hjältar

Onsdag 5 september 20.00

Berra larmas till en krockskadad bil på Lidingö och det visar sig att det är tidigare NHL-stjärnan Mikael Renberg som har fått problem och behöver hjälp. Benny får larm om en svår trafikolycka med en barnfamilj i en av bilarna vid Järva Krog. Det hela tar en oväntad vändning när en av de inblandade smiter från olycksplatsen. Micke åker till Mörby där en lastbil fullastad med vin och sprit kört rakt in i en viadukt. I Dalarna får Magnus och Olle kämpa med en traktor som har vält ute i skogen. S05E03.

Dessertmästarna

Onsdag 5 september 21.00

Det blir lagtävling i Dessertmästarköket. Lagen ska skapa en dessert med svenska smaker – men de får bara arbeta en deltagare åt gången, och när de lämnar över till nästa lagkamrat får de inte berätta vad det är de har gjort eller vad som ska göras härnäst. Dagens kreativa utmaning går ut på att skapa en egen tolkning av en klassisk dessert.

Tunnelbanan

Torsdag 6 september 20.00

Jeanette och Fredrick hjälper en ung drogpåverkad man som har fallit ihop och krampar på plattformen. Ungdomsvärdarna upptäcker en man med en kniv ombord på ett tåg och ordningsvakterna Mallan och Mattias kallas dit som förstärkning.

Wahlgrens värld

Torsdag 6 september 21.00

Pernilla tar sin show Kort, glad och tacksam på en intensiv turné, och överraskar Jessica – även känd som fröken Blekinge – med en kupp på scenen. Bianca funderar på att göra om sin lägenhet och tar hjälp av en inredningsexpert. Förändringarna ser ut att bli betydligt mer omfattande än vad som först var tanken. Pernilla drömmer om att måla huset i Spanien rosa och ringer dit för att målaren i byn ska få ta del av hennes planer.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: