du läser...
Pr - Kanal 5

Höjdpunkter på Kanal 5 vecka 41-44

Nu på måndag 8 oktober 21.00 är det dags att lära känna familjen Hysén. I premiäravsnittet uppvaktar Glenn fästmön Camilla med en fin middag. Havskräftorna och Glenn kommer dock inte överens och ostronen blir det inte så mycket med.

Missa inte att Så mycket roligare är tillbaka med säsong 2 tisdag 30 oktober 21.30. I säsongsstarten är det Gunde Svan (Johan Petersson) som är vår ciceron.

Wahlgrens värld

Torsdag 4 oktober 21.00

Bianca ska för första gången någonsin vara programledare i direksänd TV. Hon ska leda Breaking News tillsammans med Fredrik Wikingsson, och hennes telefonskräck utmanar henne ordentligt när hon måste ringa Fredrik inför jobbet. Hon är också orolig för att det ska pratas politik i programmet och tar hjälp av mamma Pernilla för att plugga lite.
Pernilla och Bianca går på pedikyr och pratar om Biancas stundande samboskap.
Pernilla firar sin kompis Emilia som har fyllt år – genom att låta Emilia röja i Pernillas trädgård.

Vecka 41

Sofias änglar

Måndag 8 oktober 20.00

I december 2017 tar Jens sitt liv. Hans hustru Jill är den som hittar honom en bit ifrån hemmet där de bor med sina tre barn Jannike, John och Jesper. Sorgen och skuldkänslorna tär på familjen, som inte hade sett några tecken på att Jens mådde dåligt. Jens och Jill hade gemensamma planer på att renovera huset, och nu måste Jill ensam ta tag i projekten. Orken är slut, och Jill och barnen behöver hjälp att gå vidare som familj.

Premiär: Hyséns

Måndag 8 oktober 21.00

Glenn Hysén har 68 landskamper och ett VM-slutspel i bagaget, guldbollar och diverse statyetter på hyllan. Han är en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Att dribbla med bollen är inga problem – men matlagning, familjeliv och romantik kräver desto mer fokus för den charmige ordvitsaren tillika fembarnspappan.

Glenn ska uppvakta sin älskade fästmö Camilla för att fira att de varit ett par i tre år. Han tänker anstränga sig mer än vad han någonsin gjort förut, och beger sig till Feskekörka i Göteborg för att förbereda en romantisk middag. Men det visar sig att han är ute på djupt vatten med havskräftorna, och det blir inte riktigt som någon av dem tänkt sig med ostronen. Anton är ute och shoppar inredning till sin lägenhet med mamma Helena, men åsikterna om vad som egentligen är coolt och smakfullt går isär. Annie och Anton får se sina föräldrars gamla bröllopsfilm och Helena minns en vacker dag och en kärlek som slocknade.

Södertäljepolisen

Tisdag 9 oktober 20.00

Poliserna är ute på en krogstängning och försöker hjälpa en berusad kvinna som blir arg istället för tacksam för hjälpen. Ett gammalt fall som Södertäljepolisen redan löst blir aktuellt igen.

Säsongsavslutning: Det som göms i snö

Tisdag 9 oktober 21.00

Peter och Kalla fall-gruppen leder den största människojakten sedan Palme-mordet. Hela världens blickar riktas mot Sverige och Peter tvingas utstå hård kritik när de inte gör några framsteg i jakten på mördaren och den försvunne justitieministern.

Vägens hjältar

Onsdag 10 oktober 20.00

I Dalarna får Putte ge sig in i en trädgård för att bärga en bil som har fastnat på en mur. Thomas medlar vid en olycka där känslorna på olycksplatsen är upprörda. Berra larmas till en våldsam olycka mellan en lastbil och personbil på Centralbron mitt i Stockholm. Pelle åker till Essingeleden där ett fleratal bilister av okänd anledning fått punktering på samma ställe. Lutten får problem när en bil läcker stora mängder bränsle. I Örebro får Jonte ett larm om en lastbil som kört fast.

Säsongsavslutning: Dessertmästarna

Onsdag 10 oktober 21.00

Det blir semifinalsduell där de två deltagarna som gör upp om den åtråvärda finalplatsen ska göra en glace au four. Den som förlorar måste lämna tävlingen. Därefter är det dags för den stora finalen där finalisterna ska servera tre olika desserter, specialdesignade för var och en i juryn.

Tunnelbanan

Torsdag 11 oktober 20.00

Ordningsvakterna Jeanette och Fredrick får ett larm om en man med andningssvårigheter på Fridhemsplan. Jannika och Emily får problem när de ska avvisa en mycket berusad man. På Tekniska högskolan får Per och David larm om ett pågående slagsmål i närheten och rusar till undsättning.

Wahlgrens värld

Torsdag 11 oktober 21.00

Bianca och Philippe har flyttat ihop, och sambolivet är inte helt okomplicerat. De har bråkat varje dag – och vart tar egentligen allt toapapper vägen? Bianca träffar sina vänner på en picknick mför att få lite goda råd. Det är mors dag och Bianca överraskar Pernilla med en otippad och kanske inte helt lyckad present – ett äventyr i en höghöjdsbana. Pernilla och Sofia Wistam repeterar inför Mammagalan, och Pernilla kan inte sluta skratta när hon får höra Sofia sjunga. Bianca lever ut sin lite otippade dröm om att bli snabbköpskassörska.

Vecka 42

Sofias änglar

Måndag 15 oktober 20.00

Rebecka och David bor med döttrarna Felicia och Vera i Klippan. När Vera föddes upptäckte läkarna direkt att något inte stämde, och bara ett par timmar gammal opererades hon för första gången. Det visade sig att hon hade cystisk fibros, en sjukdom som orsakar störning av kroppens körtelsystem. Vera är i dag tio år och måste varje dag träna och medicinera för att hålla lungorna fria från slem. Hon får dagligen en mängd behandlingar, hon är infektionskänslig och mer eller mindre isolerad. Rebecka och Daniel lever med en ständig oro, och den blir inte mindre av att huset misstänks vara mögelangripet, vilket riskerar att göra Vera ännu sjukare. De sliter för att få ekonomin och familjelivet att gå ihop, och storasyster Felicia har tagit ett stort ansvar för sin lillasyster och hinner nästan inte träffa sina vänner.

Hyséns

Måndag 15 oktober 21.00

Mer information kommer snart.

Södertäljepolisen

Tisdag 16 oktober 20.00

En småbarnsmamma kör i 149 km/h på motorvägen utanför Södertälje och blir stoppad av poliserna Daniel och George. En man har blivit misshandlad efter att ha sagt till några andra att inte kasta skräp på gatan, och Jesper och Viktor beger sig till parken för att medla efter ett tjafs.

Säsongsstart: The Big Bang Theory (dubbelavsnitt)

Tisdag 16 oktober 21.00

Förra säsongen av The Big Bang Theory inleddes med Amy Farrah Fowlers svar på Sheldons frieri och avslutades med bröllopet mellan de två (sändes 5 juni på Kanal 5). Howard och Bernadette fick sitt andra barn och Leonard började skriva en deckare. Tolfte säsongen, som blir komediseriens sista, startar med Sheldon och Amys bröllopsresa och vi återser Amys föräldrar som spelas av Kathy Bates och Teller. I säsongsstarten upptäcker Penny och Leonard att de är obehagligt lika Amys föräldrar. Raj förolämpar astrofysikern Neil deGrasse Tyson och då börjar ett Twitter-krig.

I andra avsnittet blir Sheldon och Amy besatta av att försöka lista ut vilken ”perfekt gåva” Leonard och Penny gav dem på bröllopet. Raj bestämmer sig för att han också vill slå sig till ro med en kvinna och ber sin pappa att ordna ett äktenskap åt honom.

Vägens hjältar

Onsdag 17 oktober 20.00

Henrik åker på en olycka där en förare haft änglavakt när en lastbil tappat en del av lasten från flaket. Thomas hamnar på en olycka där förarna är ordentligt skärrade och åsikterna går isär om vems felet är. Benny åker till Liljeholmsbron där en kvinna skadat sig allvarligt i nacken vid en otäck olycka. I Dalarna får Martin larm om en våldsam seriekrock.

Säsongsstart: Grey’s Anatomy

Onsdag 17 oktober 21.00

I förra säsongens avslutning bjöd Grey’s Anatomy på dubbla bröllop och självklart lite nyheter när Bailey (Chandra Wilson) bestämde sig för att ta ett sabbatsår från att vara chef och Teddy Altman (Kim Raver, som kommer att medverka under hela säsong 15) dök upp och avslöjade sin graviditet. Sedan tidigare visste vi att Arizona (Jessica Capshaw) och April (Sarah Drew) skulle lämna serien och i säsongsavslutningen var det dags för dem att ta farväl.

I femtonde säsongens första avsnitt fajtas läkarna om nya tjänster på sjukhuset och Maggie bär på en stor hemlighet. Jo och Alex kommer hem från smekmånaden som inte gått helt som planerat.

Tunnelbanan

Torsdag 18 oktober 20.00

På S:t Eriksplan har ett skojbråk mellan några vänner blivit på blodigt allvar. Yttre trafikledaren Johan rycker ut till Svedmyra där en grävling tagit sig in på spårområdet. Tina och Niclas omhändertar en ung missbrukare på Hötorget, och Sebbe och Salle hjälper en utslagen man som berusat sig på alkogel.

Wahlgrens värld

Torsdag 18 oktober 21.00

Bianca får problem med sina grannar eftersom hon ställt en gigantisk bild på sig själv i grovsoprummet. Pernilla och hennes kompisar kör en omgång padel, något som resulterar i att Pernilla får det nya smeknamnet Mean Machine. Matchen firas med en fnittrig champagnelunch. Bianca och Alice ska ha en livepod som de förbereder med smaskiga samtalsämnen, men publiken visar sig inte riktigt vara den målgrupp de tänkt sig. Benjamin ska tävla i Eurovision-finalen, och Pernilla skyndar hem från sin show för att hinna se sonens framträdande.

Vecka 43

Sofias änglar

Måndag 22 oktober 20.00

Maria är en energisk och positiv trebarnsmamma. Tillsammans med maken Fredrik och barnen Erik, Märta och Beata har hon ägnat en stor del av fritiden åt sitt stora intresse: mountainbike. Men i januari 2018 drabbades Maria av en influensa som spred sig till ryggmärgen och slog ut samtliga nervnanor. I dag är hon förlamad från bröstkorgen och nedåt, och framtiden är oviss. Huset behöver anpassas efter hennes nya behov, och Maria själv känner sig som en belastning när hon inte längre kan hjälpa till med vardagssysslorna som tidigare. Hon drömmer om att kunna cykla med sin familj igen.

Hyséns

Måndag 22 oktober 21.00

Mer information kommer snart.

Södertäljepolisen

Tisdag 23 oktober 20.00

Mer information kommer snart.

The Big Bang Theory (dubbelavsnitt)

Tisdag 23 oktober 21.00

Howards och familjens liv blir komplicerat när Stuart börjar ta med sin nya flickvän hem. Penny och Leonard funderar på att starta familj, medan Raj funderar på äktenskap.

Leonard bestämmer sig för att ta reda på sanningen när Sheldon vägrar berätta varför han aldrig nämnt sin barndomsbästis Tam. Bernadette och Penny tar med Rajs fästmö Anu ut på middag.

Vägens hjältar

Onsdag 24 oktober 20.00

Thomas larmas till Nybodakurvan där en personbil släpats framför en lastbil i hög fart mitt på motorvägen. Roine åker på ett larm där en lastbil har hamnat väldigt illa i en rondell framför en brandstation. Berra bjuds på skönsång när han ska hjälpa en dam med bilbekymmer. Magnus får ett uppdrag där en sopbil kört fast på en skogsväg. Pelle larmas till en våldsam olycka med barn inblandade på E4:an.

Grey’s Anatomy

Onsdag 24 oktober 21.00

Nya läkare dyker upp på Grey Sloan. Meredith får kontakt med en patient och Jackson kämpar med att göra något vettigt av senaste tidens händelser. Jo ingår i en oväntad allians.

Tunnelbanan

Torsdag 25 oktober 20.00

Ett bråk bryter ut mellan en stor grupp unga män på T-centralen och flera patruller kallas till platsen. Mickis och Doris rycker ut till Södertälje där en pendeltågsförare har hittat en sovande man ombord på ett tåg som ska tas ur trafik. Flera resenärer larmar till Trygghetscentralen en ung kvinna som använder droger ombord på ett tåg. Mickis och Alvaro får larmet och skyndar sig för att möta upp tåget.

Wahlgrens värld

Torsdag 25 oktober 21.00

Mer information kommer snart.

Vecka 44

Sofias änglar

Måndag 29 oktober 20.00

En dag när Kim vaknade var han omringad av ambulanspersonal. Bakom dem stod hans skärrade sambo Tobias. Kim hade drabbats av ett epilepsianfall, och Tobias hade hittat honom avsvimmad på golvet och larmat ambulans. Väl på sjukhus fick de beskedet som vände upp och ned på deras tillvaro: Kim hade en elakartad tumör i hjärnan som måste opereras omedelbart. Paret hade planerat för sitt drömbröllop, men i stället fick de gifta sig i hast för att Kim inte skulle hinna dö innan drömmen om att bli äkta makar gått i uppfyllelse. Nu är den långa kampen mot cancern inledd, och Kim längtar efter att kunna ge Tobias den bröllopsfest som de hade tänkt sig, med uppträdande av Alcazar.

Hyséns

Måndag 29 oktober 21.00

Mer information kommer snart.

Södertäljepolisen

Tisdag 30 oktober 20.00

Mer information kommer snart.

The Big Bang Theory

Tisdag 30 oktober 21.00

När Amy inte har tid att arbeta med Sheldon i deras gemensamma projekt anstränger sig Sheldon för att se till att hon får tid. Även om det innebär att han saboterar för henne på jobbet. Raj vill inte dela scenen med Howard på planetariet.

Säsongsstart: Så mycket roligare

Tisdag 30 oktober 21.30

Välkommen på skönt söndagshäng hemma hos en folkkär celebritet. Här bjuds det på högklassig tv-underhållning när veckans kändis zappar mellan svenska folkets alla favoritprogram – fast i skojigare tappning. Det blir parodier på tittarsuccéer som Så mycket bättre, Idol, Vänligen Lars Lerin, Veckans brott, Parneviks och Fotbollskväll.

Gunde Svan är vår ciceron i TV-fåtöljen och zappar energiskt mellan kanalerna. Vi möter Ernst som kryddar sin tandkräm med brännvin, Micke Leijnegard som pausar dramatiskt och delar ut nya uppdrag i Genikampen och Lars Lerin som söker mörkret i Ebba von Sydow. Dessutom blir det extra mycket sport när vi besöker både André Pops på SVT och Ola Wenström på Viasat fotboll som rapporterar om samma landskamp.

Vägens hjältar

Onsdag 31 oktober 20.00

Berra får sig en ordentlig tankeställare när en av hans kollegor är inblandad i en våldsam kollision. Soffan åker till Talltunneln där en chaufför missbedömt höjden på sin lastbil och kört rakt in i taket på tunneln. I Dalarna får Putte och kollegan Olle handskas med sura bilister när de ska bärga en buss som står väldigt dumt till mitt i en kurva. Thomas rycker ut till ett äldre som är inblandade i en otäck kollision med en tung lastbil. Benny åker på ett larm där en lastbil fått stopp på Essingeleden och de förbipasserande bilsterna inte alls respekterar avspärrningarna.

Grey’s Anatomy

Onsdag 31 oktober 21.00

Meredith tar hand om en patient som är expert på att hitta kärleken åt andra. Richard får en besvärlig man att tampas med och Maggie tycker till sist det blir för mycket att bära på Teddys hemlighet.

Tunnelbanan

Torsdag 1 november 20.00

Oroliga resenärer har larmat om en man som fallit ihop på plattformen på Slussen. En kvinna på tvärbanan pratar med sig själv och får gråtattacker, och Jeanette och Fredrick träffar en man som säger sig ha fått nya fötter.

Wahlgrens värld

Torsdag 1 november 21.00

Mer information kommer snart.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: