du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Julkalendern – Storm på Lugna gatan

I rollerna: Lena Philipsson, Henrik Johansson, Cecilia Forss, Johan Rheborg, Edvin Ryding, Wilma Lidén, Maja Söderström, Adrian Macéus. Foto Johan Paulin /SVT

I rollerna: Lena Philipsson, Henrik Johansson, Cecilia Forss, Johan Rheborg, Edvin Ryding, Wilma Lidén, Maja Söderström, Adrian Macéus. Foto Johan Paulin /SVT

Storm på Lugna gatan, årets julkalender i SVT, är en spännande familjekomedi för hela familjen! Rollerna spelas av bland andra Cecilia Forss, Henrik Johansson, Johan Rheborg och Lena Philipsson. Regisserar gör Emma Bucht.

–  Julkalendern är en nästan lika självklar tradition som julskinka, det är något väldigt nostalgiskt och mysigt att titta tillsammans hela familjen. Vi jobbar hårt på att ta fram historier, skapa världar och hitta ett tilltal som kan möta hela familjens behov. Med ”Storm på Lugna gatan” tycker jag vi har lyckats hitta en humor och karaktärer som engagerar och som både barn och vuxna kan identifiera sig med. Det kommer bli 100 procent julmys, säger Johanna Gårdare, programchef Barnkanalen.

Familjen Storm, som består av mamma Sanna (Cecilia Forss), pappa Trond (Henrik Johansson) och barnen Leo (Adrian Macéus) och Vilja (Maja Söderström) lämnar storstaden och flyttar till det lilla samhället Järnkroken, en slumrande småstad som har sett sina bästa dagar. Familjen bestämmer sig för att delta i Järnkrokens årliga julkamp, ett perfekt projekt för att få ihop familjen och lära känna sin nya hemort. Men för att ha en chans att vinna måste de få de minst sagt olika grannarna på Lugna gatan att samarbeta. Det visar sig inte vara helt enkelt att föra samman de andra familjerna på gården som består av teknikfreakfamiljen Strong (Shima Niavarani, Wilma Lidén) och yogafamiljen Miller-Karlsson-Blomberg (Sofia Ledarp, Linus Wahlgren, Eric Stern).

I Järnkroken bor också eremiten Eskil (Johan Rheborg). Och i de finare delarna av Järnkroken huserar bygdens egen järnlady – Lussan Silfverhielm (Lena Philipsson). Lussan som gått segrande ur julkampen inte mindre än nio år i följd lyckas gång på gång hitta nya, och ibland lite tveksamma, sätt att gå segrande ur tävlingen.

Samtidigt börjar det ske märkliga stölder i byn och någon försöker sabotera julkampen. Barnen får ett mysterium på halsen som tar dem med på en spännande bergochdalbaneresa hela vägen fram till jul. Lyckas barnen lösa mysteriet? Och kommer familjen Storm att ta hem vinsten i julkampen på självaste julafton?

 

I rollerna:

Cecilia Forss – Sanna

Henrik Johansson- Trond

Adrian Macéus – Leo

Maja Söderström – Vilja

Lena Philipsson – Lussan Silfverhjelm

Johan Rheborg – Eskil

Linus Wahlgren – Sten

Shima Niavarani – Mika Strong

Sofia Ledarp – Malva

Ulla Skoog – Gudrun

Olof Wretling – Sven Silfverhjelm

Eric Stern – Simon

Edvin Ryding – Sylvester Silfverhjelm

Wilma Lidén – Evin Strong

m.fl.

 

Regissör: Emma Bucht

Manus: Lina Åström, Marja Nyberg, Adrian Boberg

Produktionsbolag: Baluba. Producent: Cecilia Norman Mardell

Projektledare SVT: Lisa Andrae

Storm på Lugna gatan har premiär 1 december 2018 i SVT1 och Barnkanalen

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: